Szerintetek ha megérkezik a 4.ik hullám mien korlátozások lessznek?
A személyeskedést Te kezdted illetve folytatod is rendszerint, szóval nem értem miért vagy megsértődve emiatt. Olvasd vissza a kommentjeid. Egyébként meg hiába érvelek nektek, "oltásfanatikusoknak", nem igazán érdekel benneteket semmi, mert meg vagytok győződve arról, hogy az oltás jó, a megváltó "csodaszérum".
No, még egyszer elmondom, hogy nem vagyok "gődényista", sem a társaira nem hallgatok, nem nézek semmi videókat, cikkeket ilyesmikről (már ha van, nem tudom, mert nem keresek ilyesmikre rá).
Én a személyes tapasztalataim alapján mondom. Sajnos nem az első eset mostmár, hogy 2 oltás után is került ismerősöm lélegeztetőre, onnan volt, akit a hullaházba vittek, coviddal. Hiába volt neki ilyen meg olyan ellenanyaga, elvitte a covid.
Bejött most a nátha, influenza szezon meg mellette itt a delta variáns. Oltott ismerőseim sorra dőlnek ki, egy jó részük igazolt covid-os és egytől-egyig mind oltott. Tény, hogy van aki jól viseli de van aki nem igazán. Oltatlan ismerőseim köszönik szépen jól vannak, én is. Hálistennek.
Még egyszer elmondom, hogy nem érdekel, hogy ki oltat és ki nem, de rám ne erőltessék a vakcinákat addig, amíg:
- a propagandával ellentétben oltás után is kerülhetsz kórházba, lélegeztetőre és onnan koporsóba covid miatt
- nem állítja meg a fertőzés továbbadását
- ismert/ismeretlen kimenetelű rövid és hosszútávú mellékhatásai vannak, melyek egy része klinikailag igazolt (és sokszor maradandó)
Mivel úgy hirdetik, hogy a beoltottak alig betegszenek meg (1%-uk...) és azok is enyhe tünetekkel főképp (nem csak itthon, más országokban is, világszinten), addig hadd legyen már egy minimum elvárása az embernek a vakcinák felé. Az én szememben a fentebb ismeretettek egyikét sem ugorja meg. Ha a (közép és -)súlyos valamint halálos kimeneteleket megakadályozná és nem lenne megannyi mellékhatás-potenciál bennük akkor hamarabb rávehető lenne az emberek többsége.
Naponta az emberek arcába hazudnak, erőltetik az oltást de közben senkit nem érdekel valójában, hogy oltottként vagy oltatlanként visz el a covid, a lényeg, hogy Te is egy szám legyél a statisztikában pluszban. (Csak nézd meg, hogy kormányinfón hogy fogalmaznak - az a fontos, hogy minél több oltás legyen, minél többen oltassanak - és nem az).
Szóval még egyszer: nem politikusok és mások miatt nem oltakozom, hanem én úgy látom mindenfelé, hogy szinte hatástalan a vakcina, valószínűségekkel játszanak, bemondanak számokat (vagy épp eltitkolnak), de a valósággal sokszor köszönő viszonyban sincs az egész.
"- a propagandával ellentétben oltás után is kerülhetsz kórházba, lélegeztetőre és onnan koporsóba covid miatt
- nem állítja meg a fertőzés továbbadását
- ismert/ismeretlen kimenetelű rövid és hosszútávú mellékhatásai vannak, melyek egy része klinikailag igazolt (és sokszor maradandó)"
Édes istenem, ez lejárt lemez már.
-Soha semmilyen vakcina nem volt 100%-os, és nem is lesz, ezt el kéne fogadni, de attól még hatátos, megéri alkalmazni. Soha senki nem állította, hogy életbiztosítás az oltás.
-Nem állítja meg a továbbadást, csak csökkenti annak a mértékét, ezt sem olyan nehéz felfogni:
- Oltatlan prüszköl, köhög 1 hétig, sok vírust ürít, nagy a környezet vírusterhelése
- Oltott: ! Talán ! kicsit náthásnak érzi magát 1-2 napig. Van különbség a kettő között.
Ez pont olyan, mintha azt mondanád, hogy a trabant meg egy zsír új Euro 6-os benzines autó pont ugyanannyira szennyezi a környezetet, hiszen benzint éget el, és ugyanaz a gáz jön ki a kipufogón. Valóban, az új autó is szennyezi a környezetet, csak mondjuk 10-ed vagy 20-ad annyi károsanyagot bocsájt ki.
-A mellékhatásokról meg csak annyit, hogy ezrelékekben és tízezrelékekben mérhető a komoly mellékhatások száma. Más vakcina is okozhat bénulást, mégis kötelező védőoltás mindenki számára. Gondolom akkor is rinyáltál.
"Mivel úgy hirdetik, hogy a beoltottak alig betegszenek meg (1%-uk...) és azok is enyhe tünetekkel főképp (nem csak itthon, más országokban is, világszinten), addig hadd legyen már egy minimum elvárása az embernek a vakcinák felé. Az én szememben a fentebb ismeretettek egyikét sem ugorja meg. Ha a (közép és -)súlyos valamint halálos kimeneteleket megakadályozná és nem lenne megannyi mellékhatás-potenciál bennük akkor hamarabb rávehető lenne az emberek többsége."
Az hogy a kormány mit hirdet, nem mindig az igazság, ezt is fel kéne már fogni.
"Szóval még egyszer: nem politikusok és mások miatt nem oltakozom, hanem én úgy látom mindenfelé, hogy szinte hatástalan a vakcina, valószínűségekkel játszanak, bemondanak számokat (vagy épp eltitkolnak), de a valósággal sokszor köszönő viszonyban sincs az egész."
Érdekes, a jól átoltott országokban (Pl. Portugália, UAE) mind az esetszámok, mind a halálozási adatok a földbe álltak, míg mondjuk egy kevésbé átoltott országban pl. Románia vagy Bulgária csúcsokat dönt a járvány. Biztosan nem a vakcina a különbség, ugye? :)
"- Oltatlan prüszköl, köhög 1 hétig, sok vírust ürít, nagy a környezet vírusterhelése
- Oltott: ! Talán ! kicsit náthásnak érzi magát 1-2 napig. Van különbség a kettő között."
Erre nincs bizonyíték, semmi tehát valótlan, így az összefüggésbe hozott autós példád sem állja meg a helyét.
"A mellékhatásokról meg csak annyit, hogy ezrelékekben és tízezrelékekben mérhető a komoly mellékhatások száma. Más vakcina is okozhat bénulást, mégis kötelező védőoltás mindenki számára. Gondolom akkor is rinyáltál."
Olyan nehéz felfogni, amit leírtam, hogy mely vakcinákkal van bajom? xD Komolyan mondom, mintha valami fogyatékosoknak beszélnék, már bocs (ne vedd sértésnek).
Nem mellesleg azokat az oltások már több évtizede megvannak, működnek, még ha van is lehetséges mellékhatásuk (elenyésző, nem úgy, mint ezeknek a covid vakcináknak), plusz azokat kiskorában kapja az ember, nem is tud tiltakozni ellene, még ha akarna sem.
"Az hogy a kormány mit hirdet, nem mindig az igazság, ezt is fel kéne már fogni."
Én felfogtam csak bosszantó a hülyeséget mindennap az ember arcába tolva "olvasni". (ha akarja, ha nem)
"Érdekes, a jól átoltott országokban (Pl. Portugália, UAE) mind az esetszámok, mind a halálozási adatok a földbe álltak, míg mondjuk egy kevésbé átoltott országban pl. Románia vagy Bulgária csúcsokat dönt a járvány. Biztosan nem a vakcina a különbség, ugye? :)"
Mint minden járványnak, van egy "életgörbéje", van amikor csökkenő tendenciát mutat, van amikor emelkedőt. Egy idő után pedig csillapodik és beáll egy viszonylag alacsonyabb szintre. Ehhez oltások sem kellenek (lásd spanyolnátha és társai, azok is visszaszorultak oltások nélkül is - igaz a higiénia azóta sokat fejlődött).
Szóval nem, nem a vakcina a különbség, legalább is jelentős mértékben biztosan nem befolyásolja a járványt. Minimális "haszna" van, csak mérlegelni kell a mellékhatásokat, egyénenként.
Na de nem jártatom tovább a számat feleslegesen, mert nekem nem célom a meggyőzés, illetve normális érvek nélkül én sem vagyok meggyőzhető. Van egy minimum elvárásom a vakcinákkal szemben, azokat ugorja meg és akkor az emberek nagy része nem is "rinyálna".
"Mint minden járványnak, van egy "életgörbéje", van amikor csökkenő tendenciát mutat, van amikor emelkedőt. Egy idő után pedig csillapodik és beáll egy viszonylag alacsonyabb szintre. Ehhez oltások sem kellenek (lásd spanyolnátha és társai, azok is visszaszorultak oltások nélkül is - igaz a higiénia azóta sokat fejlődött).
Szóval nem, nem a vakcina a különbség, legalább is jelentős mértékben biztosan nem befolyásolja a járványt. Minimális "haszna" van, csak mérlegelni kell a mellékhatásokat, egyénenként."
XDDDDDDDDDDD
Persze. Akkor minek oltunk gyerekkorban mondjuk kanyaró ellen? Az elméleted szerint annak is előbb-utóbb be kell állnia egy bizonyos szintre, akkor meg tök fölösleges oltatni, nemigaz?
Uhh...na pont ezért mondom, hogy feleslegesen jártatom a szám. Na mindegy. Egy kanyarót meg a koronavírusnál messze veszélyesebb vírust ne hasonlítgassunk már egy, az influenzához hasonló veszélyességű vírushoz. :)
Minden jót, amennyiben lehet, kerüljétek el a vírust, próbáljatok egészségesen élni, akkor nagy baj remélhetőleg nem lehet. :) Remélem ebben az egyben legalább egyetértünk.
Pont a te gyökér érvelésedet cáfolom meg, hiszen te állítod azt, hogy MINDEN járvány beáll egy ALACSONY szintre egy idő után, akkor a kanyaró miért lenne a te érvelésed szerint kivétel? Ha beáll egy alacsony, állandó szintre, akkor miért oltunk ellen? Ha alacsony szinten van, akkor nem lehet probléma, nemde?
Nyilván erre is kerülő választ fogsz adni, hiszen jól tudod, hogy óriási baromság amit leírtál, igazi, tudományos érved nincs mögötte, csak a téveszméid.
Ne tényleg utoljára válaszolok, mert Ti tényleg csak személyeskedtek, hasznos választ nem adtok.
A kulcsszavak: veszélyesség, mortalitás.
Egy koronavírus az influenzához hasonló mértékű "pusztítást" tudott okozni oltások nélkül (miközben az influenza tavaly "megszűnt").
Nekem nincsenek téveszméim, ellenben veletek. Majd az idő igazolja a tényeket, egyébként meg valószínűleg lassan kutyát-macskát beoltatnak covid ellen, csakhogy fogyjon a vakcina, "kötelező" jelleggel, szóval nem fogja megúszni a maradék oltatlanok nagy része sem (hacsak nem munkanélküliként/feketén dolgozva akarja tölteni az élete nagyrészét - korlátozva lépten-nyomon mindenhol).
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!