Szerintetek ha megérkezik a 4.ik hullám mien korlátozások lessznek?
#30-31:
Nem vagyok sem vírustagadó, sem oltásellenes, sem gődényista vagy mi a fene. Szimplán nem hatékony egyik koronavírus oltás sem, ugyanúgy mint az influenza elleni sem, de a többivel semmi bajom, én is megkaptam őket (kötelezőket).
Ismerősöm covidban halt meg, 2 oltást követően, antitesttel a szervezetében kapta el a covid-ot, 2 hétig volt lélegeztetőn, majd meghalt. Ez tény.
A járvány nem az oltatlanok miatt húzódik, hanem az elégtelen járványkezelés miatt, illetve az oltások felgyorsították a különféle mutánsok terjedését (lásd: delta).
Nem fosok az oltástól, de rám tekintve a mellékhatásokat figyelembe véve még a coviddal is jobban járok, ha elkapom, mint az oltással. Persze nem akarom elkapni de nem fogok rettegni sem. Maximum lesz egy kiugró értékű ellenanyag-szintem, ha természetes úton, mindenféle vakcina nélkül gyűröm le.
Egyedül Te félsz itt, illetve személyeskedsz. Érveid nincsenek, sosem voltak. Lehet téged beoltottak covid ellen de okosabb nem lettél (tessék, legyen alapja a személyeskedésnek).
"A járvány nem az oltatlanok miatt húzódik, hanem az elégtelen járványkezelés miatt, illetve az oltások felgyorsították a különféle mutánsok terjedését (lásd: delta)."
Ezt meséld el a portugáloknak vagy a dánoknak is, ahol szinte mindenki be van oltva.
#33:
Jaja, hiába 90%+ az átoltottság, ugyanúgy maszkot hordanak, napi többszáz új fertőzött meg ilyen apróságok. Csak hogy ha szinte mindenki be van oltva, akkor fura, hogy mégis naponta ennyien elkapják és bele is halnak (oltottként is) a vírus által okozott fertőzésbe.
Ennyit az oltásokról, nem véd ez meg semmilyen durva lefolyástól. Ámítás, illetve a súlyos lefolyásról szóló pletyka meg egyszerűen nem igaz (mint korábban említettem, ismerősöm is meghalt, hiába volt beoltva meg minden, elvitte a covid - lélegeztetőgépről).
Ennek majd akkor lesz vége, ha elfogadja mindenki, hogy ez a vírus is társul az influenza mellé, itt lesz évente, kis mortalitású de nem veszélytelen azért. Oltás opcionális, valós hatása kb. annyi, mint az influenza esetében (közel 0). Illetve mielőtt megkapom, hogy vírustagadó, oltásellenes vagyok, kihangsúlyozom ismét: tudom, hogy van vírus, nem is teljesen veszélytelen, az oltások döntő többségével sincs semmi bajom de influenza és covid ellen nem oltatom magam - felesleges terhelés a szervezetnek, nem beszélve a nem várt mellékhatásokról.
"Jaja, hiába 90%+ az átoltottság, ugyanúgy maszkot hordanak, napi többszáz új fertőzött meg ilyen apróságok. Csak hogy ha szinte mindenki be van oltva, akkor fura, hogy mégis naponta ennyien elkapják és bele is halnak (oltottként is) a vírus által okozott fertőzésbe."
Teljesen átoltott országok:
Portugália: Esetek 7 napos átlaga: 660, halálesetek 7 napos átlaga: 7
Dánia: Esetek 7 napos átlaga: 653, halálesetek 7 napos átlaga: 1
Alig átoltott országok:
Románia: Esetek 7 napos átlaga: 14000, halálesetek 7 napos átlaga: 315
Bulgáira: Esetek 7 napos átlaga: 3440, halálesetek 7 napos átlaga: 86
Ezt a gordiuszi csomót akkor magyarázd már ki nekem.
Ha nem ér semmit az oltás, akkor elvileg Romániában ~2-3x annyi esetnek és halálesetnek kellene lennie, mint Portugáliában népesség alapján. Ellenben (népesség arányosan) 20-25x annyi fertőzöttjük, és 25-30x annyi halottjuk van.
Persze, nem olyan fejlett a román egészségügy, de ennek nincs 2500-3000%-os hatása a halottak számára.
De ugyanez Dánia vs Bulgária. Valóban, a bulgár egészségügy közel sem annyira fejlett, mint a dán, de ez nem jelent 86x-os különbséget a halálesteket számítva.
34
Az a baj azzal amit írsz, hogyha szabadon pusztitana akkor nem is lenne olyan kicsi a mortalitása. Lásd Bolsonaro országa.
A megoldás szerontem a nyárban rejlik.
Augusztusban kéne bezárni az országot (kifelé), hogy ne jöhessen be az új hullám. Igen, akkor amikor még nincs fertőzöttség. És egész télen korlatozni a határforgalmaz.
Országon belül meg szigorú karantén, kontaktkutatás a szeparált eseteknek.
Amúgy eredetileg ez lett volna, csak a román kamionosok bedugitották az osztrák hatart, de végül arra is lett megoldás: humanitarius folyosó.
#37:
Nem volt személyeskedés, vagy legalább is annak szánt biztos nem, maximum Te vetted annak (persze kivéve azt az egyet, amit le is írtam, hogy az).
Röhej az, amit az oltottak csinálnak. Be vagytok oltva, nyugodjatok már le. :) Ti nem vagytok diszkriminálva, elvileg a vírustól sem kellene félnetek, öregapátok megmondta, akkor biztos úgy van. xD
Tudományos cikk? Amiben elméletek vannak...nekem konkrétan az ismerősömet vitte el a covid, hiába volt beoltva 2x, ellenanyag meg minden lófüle meg volt, mégis 2 hétig lélegeztető tartotta életben, utána meghalt. Bármilyen elmélet dugába dől, ha a gyakorlat nem azt igazolja. Tessék, itt egy példa de biztos nem az egyetlen, van még sok. Oltás után is haltak meg oltás mellékhatásokban biztosan, szóval jöhetsz bármilyen "tudományos" cikkel, hogy így meg úgy védve vagy, ha a covid a pofádba röhög és kivégez, oltottként-oltatlanként. Lehet mondani, hogy ja bocs, Te vagy épp az x. ezredik oltott, akinek nem jött most be az oltás, így jártál, járulékos veszteség mi?!
Én sosem mondtam, hogy kamu, se Bill Gates, se chip meg ilyen barom konteókban nem hiszek. Oltottak vannak kórházban covidosan, ez is tény.
Figyeltem, elemezgettem, summa-summarum: számomra nem éri meg az oltás.
Ja és: "nekem nem kell oltás mert van immunrendszerem"
Oltottként sem az oltásban bízhatsz, hanem az immunrendszeredben. Ha volna annyi eszed, akkor már ált. iskolában megtanították mire való. Az oltás, legjobb esetben csak elősegíti a vírus detektálását és ezáltal "előnyre" tesz szert az immunrendszer a vírus legyőzésében. De ez elég ingatag lábakon áll a covid vakcinák kapcsán.
Szóval igen, csak az immunrendszer tudja megakadályozni, ha sikerül neki, hogy ne kerülj lélegeztetőre vagy koporsóba.
Nekem mindegy, hogy milyen konteókat hiszel el (konteó ez esetben, hogy véd az oltás), meg milyen propagandákat nyalsz be és társai. Hidegen hagy azon emberek vergődése, akik annyira elvakultak, hogy nem is képesek értelmes érveket meghallgatni.
Tehát szerinted ha egy oltás nem csökkenti 0%-ra a halálozás, és 0%-ra a megbetegedés esélyét, akkor az semmit nem ér, kukába vele?
Mennyire kell hülyének lenni ehhez?
#39: Nem, nem erről volt szó. De nem egy csodaszer. Illetve úgy hirdetik, hogy 100%-ban megakadályozza, ezzel sok, főleg idős embert a boldog megnyugvásba ringatva, hogy mostmár nem lehet baja.
És látod...megint csak a személyeskedés. Nem is tudjátok Ti oltásfanatikusak értelmezni a másik oldal mondandóját, még akkor sem, ha abban érvelések vannak konteók helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!