Létezik 10 különböző indok, ami miatt a covid oltást elutasíthatja valaki? T ismertek legalább 10-et, fel tudnátok sorolni?
Ha a virus eltunik a szervezetedbol utana is termelsz antitestet kb fel evig. Nem kell hogy stabilan a szervezetedben legyen. De tessek, nezd meg ezt a videot.
4:30-tol van szo az mRNS vakcinakrol, de az egeszet vudeot javaslom vegig.
Úgy összességében az oltás elutasításának okai lehetnek:
1. Az oltatni nem akaró személy valamelyik ismerőse (esetleg több is), barátja, kollégája, férje, felesége, gyereke, stb. beoltatta magát, és utána súlyos szövődmények léptek fel, esetleg pár nappal később meg is halt az illető.
Még ha nem is tudja bizonyítani, hogy az oltástól történt, onnantól kezdve fél, ami érthető. Hiába "CSAK KEVÉS" ember halhat bele, mi van, ha ő is azon kevesek közé tartozik, akiknél halált, vagy maradandó károsodást okoz az oltás. Előre nem tudja senki megjósolni.
2. Érzelmi zsarolás, "terrorizálás". Valamelyik családtagja, barátja, kollégája, akárkije oltásellenes, és bár ő korábban fontolóra vette, hogy beoltatja magát, lebeszélték róla. Mivel már családon belül is háború dúl az oltások miatt, a béke kedvéért inkább enged a nyomásnak.
Ez fordítva is így van, sokan csak azért oltatják be magukat, hogy végre hagyja őket békén a család.
3. Úgy érzi, hogy túl hamar kezdték alkalmazni a vakcinát, nincs róla elegendő információ, embereken nem tesztelték (ez most folyik), hosszú távú tapasztalat pláne nem áll rendelkezésre. Ezért inkább vár, hogy az újabb és újabb tapasztalatok alapján milyen hosszabb távú mellékhatásokra számíthat.
4. Valamelyik rokona, ismerőse, párja mentős, aki mostanában állandóan arról beszél, hogy jelenleg a kórházak a frissen oltottakkal vannak tele, egyre többen kerülnek közülük lélegeztetőre, egyesek már a kórházba jutás előtt a mentőben meghalnak.
5. Vallási okokból nem akar oltakozni.
6. Tűfóbiája van. Annyira fél a tűtől, hogy inkább vállalja az esetleges megfertőződést, mint azt, hogy megszúrják.
7. Egészséges, fiatal, sose volt igazán beteg, és megbízik annyira az immunrendszerében, hogy az majd megvédi, találkozzon bármivel.
8. Gyógyszerellenes. Sok ember van, aki soha nem vesz be gyógyszert, legyen bármi baja. Méregnek tartja, ami tulajdonképpen igaz is, hiszen minden gyógyszer ártalmas, hosszabb távon alkalmazva pláne. Ezért az oltást is elutasítja.
9. Korábban (talán többször) is megfertőződött coviddal, de a tünetei elhanyagolhatók voltak. A vakcináról viszont sok rosszat hallott, és hiába csak kevés embernél lép fel súlyos szövődmény, fél, hogy ő a kevesek közé tartozik. Előre senki nem tudja megmondani, biztosítani őt arról, hogy ÚGYSE lesz baja, hiszen nem tudhatják.
10. Elképzelése van arról, hogy melyik oltást szeretné beadatni (nem felvenni, mert felvenni általában a dolgokat szokták a földről, esetleg egy szokást), de az általa kiválasztani kívánt vakcina nem érhető el a számára, és azt sem tudja, hogy mikor áll majd rendelkezésére. Másik vakcinában pedig ilyen-olyan megfontolásból nem bízik, ezért inkább nem oltat.
11. Annyi féle vakcina van, mindegyikről olvasott/hallott jót és rosszat, ezért nem tudja eldönteni, hogy melyiket kérje, vagy hogy kérje-e egyáltalán. Amíg nem sikerül dűlőre jutnia, nem oltat, inkább vár.
12. Mentős. Nekik aztán van tapasztalatuk, ők bennfentesek, mindent látnak, mindent tudnak, de keveset beszélnek (titoktartás ugyebár). Olyat tapasztalt, ami megingatta az oltás hatékonyságába vetett hitében, ezért nem kéri.
13. Még nem oltható, illetve bizonyos betegségei miatt nem oltható. Választási lehetősége ebben az esetben nincs.
Minden felsorolt pontra tudok példát az ismertségi körömből.
Vannak olyanok, akikre a fenti pontokból több is érvényes, ők nyilván fokozottabban ellenzik az oltást.
Most így hirtelen ez a 13 ok jutott eszembe, de valószínűleg van több is.
Énezeket hallottam, de ezek részben egy tőről fakadnak.
1. Nem is olyan komoly ez a vírus, tovabbra is influenzanak gondolom, eddig is itt volt köztünk, minek oltassam be magam, influenza ellen se voltam soha oltva, abban többen haltak meg blabla.
2. Egészségesen élek (sportolok, vitaminokat szedek, sokat vagyok friss levegőn, nem eszek meg minden sz@rt), az immunrendszerem erős nem fogom elkapni vagy ha megis, akkor enyhe tunetekkel (itt esetleg johet a szomszed esete vagy a nagypapae, hogy csak egy kis fardtsag es par napos laz volt).
3. Tartok a vakcina hosszutavu hatasaitol (elsosorban a modern mRNS-re gondolva, de kb az osszesre), mert addig a tesztfazisig el se juthatott. Es kivarok.
4. Ilyen rovid ido alatt nem lehet hatekony vakcinat fejleszteni. Ha meg nem hatekony vavy veszelyes inkabb nem kerem.
5. Ha beadatom utana is terjesztem a virust, ugyanugy elkapjatom csak kevesbe leszek beteg, akkor meg minek.
6. Virusterjesztove valok utana.
7. Egyretobben halnak meg az oltastol.
8. Oltas utan beteg lett es meghalt, akkor meg minek?
9. Nem kotelezo oltas, akkor meg mirol beszelunk.
10. Tul rovid ideig ved, nem.fogok 3 havonta oltasra jarni, helyette inkabb odafigyelek el ne kapjam.
1.Semmi bizonyíték nincs a hatékonyságára
2,Nem ismertek a káros mellékhatásai
3,Beoltották az ország 40 százalékát,mégse javulnak a számok
4,Nem vagyok hiszékeny birka
5,a fertőzöttek csupán 3 százaléka hal meg,tehát nem veszélyes a kamuvírus
6,már elkaptam májusba,mégis itt vagyok
7 ,Nem szedek gyógyszert sem,pedig nem vagyok fiatal
8,a kommunizmusban nem volt ilyen diktatúra mint most,nem hódolok be Orbán diktátornak
Most akkor mindegyik indokodon vegig megyek, jo?
1. De, van ra bizonyitek, csak utana kene jarni
2. Valoban nem, de eddig senkivel nem tortent semmi oltas utan. Az astranal kimutattak hogy valoban amiatt lehetett a verrog, de hozza tettek egy kis verhigitot es ez meg is van oldva, tehat mar ettol se kell felni. Hosszutavu mellekhatasa egy oltasnak nem lehet, nincs. Ha par napon, max par heten belul nincs semmi, akkor nem is lesz.
3. Mivel meg abbol a 40%-bol kb 30% csak az elsot kapta meg, a maradek tizbol 8-nal meg meg nem alakult ki a vedettseg. El kell telnie 2 hetnek a masodik oltas utan is.
4. Ezzel magadat irod le, sajnallak de tenyleg.
5. Szinten azt tudom mondani, amit a negyesre valaszoltam. Esetleg kiegeszitenem annyival, hogy ez onzo es egoista hozzaallas.
6. Most mondjam azt hogy sajnos? :)
7. Orulok neki, es ez hog, jon ide?
8. Tipikusan az az ember vagy, akinek fingja nincs egyes szavak valodi jelenteserol, lasd: diktatura.
Akarmennyire is hiteles (nem, nem vagyok fideszes) magyarorszagon demokracia van. Wow, ugye milyen hihetetlen?
#36 "hozzátettek egy kis vérhígítót, és már meg is van oldva"
Mit értesz azon hogy meg van oldva? Feltámadtak a halottak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!