Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Fiatalok (18-25 éves korosztál...

Fiatalok (18-25 éves korosztály), ti beoltatjátok magatokat?

Figyelt kérdés
Én elég bizonytalan vagyok az oltással, annak hatásaival (főleg a hosszútávúakkal) kapcsolatban. Ti oltatjátok magatokat? 22/F

2021. ápr. 13. 20:32
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
62%
Én 19 vagyok és tegnap kaptam meg az első adag Szputnyik oltást. Egyedül a vállam fáj enyhe fejfással. Őszintén szólva nekem már elegem van ebből a helyzetből és az szerintem oltás egyértelműen többet ér a covid elleni harcban, mintha csak várnánk a csodára. A "hosszútávú hatásoktól" nem félek, egyrészt a vakcinákat hozzáértő emberek dolgozták ki és én személy szerint nem annyira hiszek benne hogy egyáltalán lennének ilyenek. De meglátjuk, ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie.
2021. ápr. 14. 11:05
 12/57 anonim ***** válasza:
53%

Első körben beoltottak (eü), 21 éves vagyok. Az oltás mellékhatásai körüli hisztériát azok tolják annyira, akik nem is értik nagyrészt hogy működnek az oltások.

2 szúrást kibír az ember azért, hogy ne haljon bele a fertőzésbe.

2021. ápr. 14. 13:09
 13/57 anonim ***** válasza:
59%
Főleg, hogy úgy kezdték, meg azóta is minden nap lehet hallani, hogy nem véd a vírustól 😃
2021. ápr. 14. 13:16
 14/57 anonim ***** válasza:
66%
Az igaz, hogy oltás után is elkaphatod a vírust, de az is, hogy már lesz ellene kialakult immunitásod és nem lesz súlyos lefolyása a fertőzésnek.
2021. ápr. 14. 13:19
 15/57 anonim ***** válasza:
34%
Oltásszektások..
2021. ápr. 14. 15:41
 16/57 anonim ***** válasza:
32%
Betegek.....
2021. ápr. 14. 17:01
 17/57 anonim ***** válasza:
63%

Azok után, hogy a párom (24) 3 hétig szenvedett a vírussal, mentőt kellett hívni és azóta is az szenved az utóhatásoktól vagy poszt-covid vagy hogyan is hívják. Igaz én megúsztam enyhe megfázásos tünetekkel, de a párom sokkal egészségesebb életet él, mint én, napi szinten sportol is.

Ő telibe tojta az egészet, tipik az a típus volt, "nekem semmi bajom nem lesz tőle, egészséges és erős az immunrendszerem stb.".

Én hiába csak enyhe tünetekkel estem át rajta, akkor is oltatni fogok, mert valószínű kevésbé fogok fertőzni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a családomat is biztonságban tudjam, illetve szeretném visszakapni a régi életemet is.

De ez mindenkinek egyéni döntése.

Én 22 éves vagyok.

2021. ápr. 14. 17:12
 18/57 anonim ***** válasza:
75%
13-as, ez miért meglepő? A védőoltások nem akadályozzák meg a kórokozó bejutását... Abban segítenek, hogyha találkozik a szervezet egy vírussal vagy baktériummal, azt már felismeri az immunrendszer és így tünetek nélkül vagy enyhébb lefutással megúszható a dolog kórház helyett.
2021. ápr. 14. 18:38
 19/57 anonim ***** válasza:
34%

#18 Nem meglepő, de félrevezető.

1. Azért az enyhébb lefolyás igenis védelem

2. Kevésbé kapod el

3. Rövidebb ideig leszel beteg

4. Kevesebb embert, kisebb dózissal fertőzöl meg

2021. ápr. 14. 18:44
 20/57 anonim ***** válasza:
A 18-as jól írja. Nagymamám bekerült a kórházba (nem covid) már mindkét oltását rég megkapta kialakult a védettség, mégis tesztelték. A vakcina nem azt jelenti hogy 100%-ban taszítani fogod örökké.
2021. ápr. 14. 21:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!