Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek beadassam magamnak...

Szerintetek beadassam magamnak az AstraZeneca vakcináját, a jelen események mellett?

Figyelt kérdés
A mai napon értesítették a családomat, hogy a jövő héten megkaphatjuk az AstaZeneca vakcinát. Úgy döntöttünk, hogy élünk a lehetőséggel, de én eléggé bizonytalan vagyok, mivel aggodalommal töltenek el az elmúlt hetek eseményei a vakcinával kapcsolatban, gondolok itt a vérrögképződésre, stb. Szerintetek beadassam a védőoltást vagy inkább várjak egy másik fajtára?

2021. ápr. 5. 00:33
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
70%
mi elutasítottuk, pont a vérrög miatt, én félek, tesómat kicsinálta, masik rokonomnak semmi baja tôle.
2021. ápr. 5. 00:41
 2/37 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem adasd be. Ha jobban utána olvasol, akár külföldi oldalakon is, hamar kijön, hogy (bár egy élet is számít) elég csekély esetben fordult elő ez a vérrögképződés. Csak ez most nagy figyelmet kap, és 1 eset is bombaként robban.

Miközben meg fogamzásgátlóktól emberek tucatjai kapnak trombózist különösebb kontroll és hírverés nélkül...

Amúgy én olvastam olyat is, h valószínűsítenek összefüggést fogamzásgátlók szedése és az AZ általi mellékhatások között.

Jelenleg azzal jársz a legjobban, ha be vagy oltva.

2021. ápr. 5. 00:41
 3/37 anonim ***** válasza:
34%
En elutasitottam, csak a modernat fogadom el
2021. ápr. 5. 00:58
 4/37 Salx Narval ***** válasza:
73%
Én beadattam de másnak nem szeretnék tanácsot adni, ezt inkább a dokiddal beszéld meg.
2021. ápr. 5. 06:48
 5/37 anonim ***** válasza:
13%

Az nem megoldás ha megkéred írjon hozzá vérhígító injekciót? Nem vagyok orvos csak a minap nekem ez fordult meg a fejembe,hogy miért nem teszik ezt, ahelyett,hogy betiltják.

Ha valaki tudja a választ, köszönöm.

2021. ápr. 5. 07:10
 6/37 Ypszilon1980 ***** válasza:
74%
Nem indokolt a vérhigító, nincs arra semmilyen orvosi konszenzus, hogy oltáshoz fel kellene írni, emiatt csak félelemből egyik orvos sem fogja.
2021. ápr. 5. 07:44
 7/37 anonim ***** válasza:
37%

[link]

A számok alapján simán elfogadnám. Ennyi ember közül a nagy számok törvénye alapján is lett volna annyi vérrögképződéses eset oltás nélkül is, mint így. Ha kiugró lenne az arány, máshogy gondolnám. Az, hogy ezek az esetek az oltás után voltak, nem azt jelenti, hogy amiatt, csak azt, hogy azután. :)

2021. ápr. 5. 08:26
 8/37 anonim ***** válasza:
55%
Én elfogadtam. Minimális az esély a vérrög képződésre emiatt, főleg ha nem szedsz mellette fogamzásgátlót vagy nem túl alacsony a vérlemezke számod. A fertőzés kockázata sokkal nagyobb minden szempontból.
2021. ápr. 5. 09:58
 9/37 anonim ***** válasza:
64%
Hány éves vagy? Fiatalabb nőknél valószínűbb ez, de ott is minimális rá az esély. Lehetséges, hogy van összefüggés a fogamzásgátló szedése és eközött, ezért talán ezt érdemes figyelembe venni, de még nem tudják biztosan. Idősebb embereknek nincs értelme várni egy másikra, mert náluk nem valószínű, hogy fellép ez a komplikáció. Ha fiatal vagy és nagyon aggaszt akkor talán, de csak ha biztos kaphatsz valami mást később. Legjobb, ha tisztában vagy vele, hogy milyen jelekre kell odafigyelni ami jelzi, hogy valami probléma van, ha időben felismered akkor szerintem kevésbé veszélyes. De megértem a bizonytalanságod, én 25 éves nő vagyok és engem sem nyugtattak meg a mostani hírek. Viszont nekem még várnom kell elég sokat, úgyhogy ki tudja mit fogok kapni. Tudom, hogy pár személyes tapasztalat irreleváns statisztikai szempontból, de ha esetleg megnyugtat, én sok embert ismerek, aki AstraZenecát kapott, köztük anyukám is meg egy fiatal barátnőm és minden oké velük.
2021. ápr. 5. 11:14
 10/37 whiteno ***** válasza:
22%
Soha semmit nem hagynék magamba nyomatni.
2021. ápr. 5. 11:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!