AstraZeneca most, vagy Pfizer később? Érdemes várni?
Fiatal vagyok, 30 év alatti, nincs alapbetegségem. A háziorvosom jelezte, hogy választhatok AstraZeneca és Szputnyik oltások közül (utóbbiért utazni kellene pár órát, és egyébként sem szeretnék oroszt több okból sem, de ez mindegy most).
Eléggé aggódom a vérrög dolog miatt (tudom, kb 1 a millióhoz az esély, de mégis..), ezért arra gondoltam, hogy inkább megvárnám, míg kaphatnék Pfizert. Egyébként is otthonülő életmódot folytatok, így kicsi a valószínűsége, hogy elkapom a betegséget.
Reálisan nézve mikorra érkezne annyi Pfizer vakcina, amiből nekem is juthatna? Tudom, sokan vannak előttem a sorban, akik Pfizerre várnak (kismamák, idősek, más aggódó emberek), de lassan minden regisztrált polgár be lesz oltva, és Pfizerből még várható jó pár millió embernek elegendő adag, kérdés, hogy mikorra.
Ti mit tennétek?
Kevesebb embernél alakult ki vérrög arányaiban nézve, mint általában a lakosság között szokott. Valószínűleg véletlen egybeesés, legalábbis semmi nem bizonyítja egyelőre az összefüggést. De ha van is, fogamzásgátló szedése mellett sokkal nagyobb az esélye, mégis szedik a nők, és a férfiak sem problémáznak rajta, hogy nem kellene...
Én bevállalnám.
Csak sajnos nemrég estem át a Covidon, így nem kaphatok.
Párom 37 éves, teljesen egészséges. A kórházi oltóponton szóltunk, hogy ha van kimaradt vakcina, bármit elfogadunk. Akkor jött pont az astra hiszti, lett is rögtön kimaradt oltás. Egy percig nem gondolkodtunj rajta, beadatta.
(Én eü dolgozó vagyok, még január-februárban megkaptam a Pfizert, de az astrát is simán elfogadta volna. A fogamzásgátlómtól jóval nagyobb eséllyel kapok trombózist...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!