Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Más is van még, aki sosem...

Más is van még, aki sosem hord maszkot?

Figyelt kérdés

Én nem óhajtok védekezni, mivel nem érzem magam veszélyeztetettnek. Évek óta gyakorlatilag senkivel sem beszélek a közvetlen családomon kívül így nem tudok megfertőződni, ezáltal én sem fertőzhetek meg senkit, ezért sem az utcán, sem a tömegközlekedésen nem hordom, tul.képpen ugyanúgy járok mindenhová mint eddig, így sokkal szabadabbnak érzem magam, hogy nem tudta rámerőltetni ezt a társadalom. Az igaz, hogy boltba, postára vagy egyéb hivatalos helyre nem kell menjek, mert még a szüleimnél lakom. Ezeken a helyeken lehet hogy nem lehetne megoldani így a dolgot, de ezt nem is akarom kipróbálni, csupán heccelésből nem lenne semmi értelme...

Nekem is vannak egyébként félelmeim, sőt elég sokféle mivel kényszeres vagyok, de ezek a saját személyiségemből erednek ezért elfogadom őket, megtanultam velük együttélni. Az ilyen vírusmizéria viszont nem jellemző rám, ebben nem akarok részt venni, pláne így, hogy ilyen erőszakosan próbálná a társadalom meg a politika na és persze a kedves tudós nénik és bácsik belém ültetni ezt a számomra új típusú félelmet és szorongást... Na köszönöm, ebből nem kérek. Ezekből már úgyis tele a padlás. Nem kívánom a saját egyéni félelmeimet még külsőleg más idegenek által belémültetett félelmekkel megfejelni. Majd én eldöntöm, hogy mitől "akarok" vagy "kell" félnem.

Ti mit gondoltok erről?

2021. márc. 26. 04:39
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
85%
48. Hogy jön ide a műtő? Nyilván vannak olyan hivatások, ahova kell. Nem ezzel van a baj, de szabad levegőn, egy kihalt prérin kit fertőzök meg?
2021. márc. 27. 22:35
 52/57 anonim ***** válasza:
73%
Egy undorító önző féreg vagy, ez az én véleményem...
2021. márc. 27. 23:14
 53/57 Tevenyereggyarto ***** válasza:
55%

Nem egy kihalt prériről volt szó, ott én sem hordok maszkot ahol sehol senki. Azt hangoztatjátok sokan ,hogy a maszk soha semmit nem ér és már percek-órák múlva halálos bacitanya lesz, ráadásul folyamatosan fulladoztok miatta. Ezért kérdezem ,hogy akkor az orvosok miért tudják hosszú órákon át tartó műtéteknél gond nélkül hordani (mondanom sem kell ,hogy nem ájuldoznak műtét közben) évtizedeken keresztül? Illetve ha nem ér semmit akkor egyáltalán miért hordják? Ez az egész hiszti a maszkok miatt csak a járvány alatt alakult ki mikor is az átlag embernek is hordania kellett, ezelőtt senki sem tiltakozott a maszkok ellen mikor csak az orvosok hordták.

2021. márc. 28. 09:54
 54/57 anonim ***** válasza:
58%
51. Vagyok. 53-as hol állítottam én olyat, hogy semmit nem ér? Jó lenne idézni, mert olyannal nem kóser, s különösen féregség olyannal vádolni a másikat, amit nem mondott. Én csak azt mondtam, kérdeztem, ha annyira hatásos a maszk, miért hoznak egyre nagyobb szigorításokat, miközben nyáron szinte senkin nem volt, s van egy pár ország, ahol most se kötelező?
2021. márc. 28. 16:24
 55/57 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Egy korábbi válaszoló állította ,hogy nem érnek semmit. Én erre kérdeztem ,hogy akkor az orvosok miért viselik műtétek alatt erre te visszakérdeztél ,hogy hogy jön ide a műtő. Hát úgy ,hogy ott is olyan maszkokat használnak tehát nem mondhatjuk ,hogy semmit nem érnek.

Jó, te azt kérdezed ,hogy miért hoznak szigorításokat. Egyrészt a maszk sem egy “csodafegyver” a vírus ellen hanem “csak” abban segít ,hogy csökkentse/ kifogja a kilélegzett aeroszolokat/ nyálcseppeket amikben benne van a vírus amennyiben fertőző vagy. Nyilván nem fogja fel 100%-osan mert nem egy légmentesen záró szkafander, de sokat segít. Maszk+távolságtartás hatékony tudna lenni egy légutakon keresztül fertőző vírus ellen ha az emberek ezeket normálisan csinálnák. Tavasszal sokan ugyan pánikoltak de nagyon is komolyan vették, nem csoda ,hogy nyárra enyhíthettünk. Csak aztán az enyhítések után ahogy várható volt újra “erőre kapott” a vírus. Azóta pedig az emberek többsége már megunta ezt mert valami olyanra számítottak mint egy filmes zombiapokalipszis ahol a hullák hegyekben állnak az utcákon s minden épület romos meg amelyik ablaka nincs bedeszkázva az be van törve stb. Na nem éppen ezt kapták ezért már boldog boldogtalan ott cselezi ki az intézkedéseket ahol csak lehet s most csodálkozunk ,hogy miért vagyunk ott ahol.

2021. márc. 28. 17:58
 56/57 anonim ***** válasza:
63%
Hol vagyunk. Csak mert Somogy megyében kb 200-al volt több halott, mint 2020-ban, 19-hez képest. Hát, ezért tényleg megéri tönkretenni az embereket úgy, hogy a kedves Fidesz, ezek a mi megmentőink, ezek az áldott jó emberek úgy magunkra hagytak, hogy jó ha nem pusztulunk éhen.
2021. márc. 28. 19:34
 57/57 anonim ***** válasza:
0%
Akinek ennyi esze van.... azt nem sajnálom egy cseppet sem :)
2021. ápr. 2. 17:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!