Más is van még, aki sosem hord maszkot?
Én nem óhajtok védekezni, mivel nem érzem magam veszélyeztetettnek. Évek óta gyakorlatilag senkivel sem beszélek a közvetlen családomon kívül így nem tudok megfertőződni, ezáltal én sem fertőzhetek meg senkit, ezért sem az utcán, sem a tömegközlekedésen nem hordom, tul.képpen ugyanúgy járok mindenhová mint eddig, így sokkal szabadabbnak érzem magam, hogy nem tudta rámerőltetni ezt a társadalom. Az igaz, hogy boltba, postára vagy egyéb hivatalos helyre nem kell menjek, mert még a szüleimnél lakom. Ezeken a helyeken lehet hogy nem lehetne megoldani így a dolgot, de ezt nem is akarom kipróbálni, csupán heccelésből nem lenne semmi értelme...
Nekem is vannak egyébként félelmeim, sőt elég sokféle mivel kényszeres vagyok, de ezek a saját személyiségemből erednek ezért elfogadom őket, megtanultam velük együttélni. Az ilyen vírusmizéria viszont nem jellemző rám, ebben nem akarok részt venni, pláne így, hogy ilyen erőszakosan próbálná a társadalom meg a politika na és persze a kedves tudós nénik és bácsik belém ültetni ezt a számomra új típusú félelmet és szorongást... Na köszönöm, ebből nem kérek. Ezekből már úgyis tele a padlás. Nem kívánom a saját egyéni félelmeimet még külsőleg más idegenek által belémültetett félelmekkel megfejelni. Majd én eldöntöm, hogy mitől "akarok" vagy "kell" félnem.
Ti mit gondoltok erről?
#5 Dehogynem bánt! Azért, mert fizikailag nem ver meg valakit, attól még bánt. Mégpedig egy vírus terjesztésében szerepvállalás, hogy nem terjesztem annyira a kórt.
Önző szemlélet, hogy csak magára gondol. Fertőzni ő is tud. És ezzel ugyan senkinek nincs baja egy másik halállal járó betegség esetén, de most COVID esetén ez nem csak egyéni döntés, hanem még hirdeti is, hogy lázad.
Teljes joga megvan ahhoz, hogy ne hordja, mert saját döntése.
A hatóságnak teljes joga megvan, hogy ezért büntetőeljárás alá vegye.
Nekem és másnak meg teljesen meg van a joga arra, hogy véleményt alkossak róla.
Mégpedig a véleményem az, hogy szándékosan akar fertőzni másokat narcisztikus hajlamai miatt. Egyértelműen bizonyított, hogy a kilehelt gőz ellen, tüsszögés, köhögés, beszéd közben a levegőbe engedett tömeges nyálcseppek ellen hatásos a maszk. Ezért jelentősen csökkenti a fertőzés veszélyét. Azt is mindenki tudja, hogy a vírus önmagában nem fordul elő a levegőben, hanem aeroszol folyadékhoz kötődve terjed. Ez ellen a maszk véd. Nem jelent 100%os védelmet, tudjuk. Nem erről van szó. Arról van szó, hogy jelenős hatása van abban, hogy ne terjedjen a vírus.
Ezt már mindenki tudja, aki beszámítható. Innentől kezdve, aki ez ellen fellép, az szándékosan nem hajlandó megtenni ennyit, hogy ne terjedjen a vírus, tehát igenis bánt másokat.
Javítás:
* Azt is mindenki tudja, hogy a vírus önmagában nem KERÜL BELE a levegőbe
Évek óta gyakorlatilag senkivel sem beszélek a közvetlen családomon kívül
Én inkább úgy fogalmaznék, évek óta a kutya nem kíváncsi rád a saját családodon kívül...
“Egyébként szerintem a maszk igenis hosszútávon káros.Tegyük fel,hogy fertőzött vagy,benned van a vírus.Ahelyett,hogy a levegő szabadon távozhatna a szervezetedből Te odateszel egy darab ruhát akadályozva ezt.”
Úristen, te ezt úgy képzeled el ,hogy beszívsz x mennyiségű vírust s addig vagy beteg amíg azokat ki nem szuszogod magadból?
A maszknak pont az a lényege ,hogy megfogja amit kilélegzel, legalább is a nyálcseppeket amikben a vírus van. Nem, az oxigént/ szén-dioxidot nem tudja bent tartani. Az ,hogy benned rossz érzés keletkezik más nem tehet, te kell megtanuld kezelni magad, az érzéseidet. Az orvosok sem tépik le hisztérikusan a maszkot műtét közben, ha az átlag ember is már megszokta akkor őt sem zavarja, engem se zavar s a környezetemben a többséget se nagyon (van asztmás ismerősöm, köszöni szépen tudja hordani a maszkot). Kicsit zavar ,hogy néha bepárásodik a szemüvegem, de ezen felül semmiben nem akadályoz, nem fulladozok. Abban részben igazad van ,hogy van pszichés része a dolognak mert akit eddig láttam “fulladozni” az csak bemeséli magának. Elhitte ,hogy ettől meg lehet fulladni s ha érzi ,hogy a lehelete miatt kicsit melegebb van a maszk alatt akkor már jajveszékel ,hogy biztos megfullad, emiatt kezd ideges lenni s bár ténylegesen nem fullad de ő úgy érzi. Ha senki sem találta volna ki ezt a fuldoklós dolgot akkor valszeg’ senki sem érezné úgy mintha maratont futott volna le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!