SOS apukám elkapta a koronavírust és nagyon rosszul van!(?)
Levegőt kap rendesen, de nagyon gyenge. Ma összeesett, a földön fekszik, magától fel se bírt állni, csak úgy hogy felemelték. Kórházba semmiképp sem akar menni, biztos benne hogy ott ha lélegeztetőgépre tennék, akkor meghalna.😢 Ebben teljesen egyetértek, hívtam 3 magánkórházat, de sehol sem vállalják. Oxigéntől szerintem jobban lenne, hívtam egy oxigénterápiás klinikát is, de az a szám már ki se csöng. Nagyon aggódunk érte, de a kórházból szerintem sem jonne ki élve, oda nem szeretnénk bevinni. 63 éves krónikus beteg, megkapta a kínai vakcinát nagyjából 2 hete, valszeg ott kapta el a vírust is, mert rá pár napra kezdődtek a tünetek, mára lett igazán sz@rul.
Légyszi írjatok, hogy hova lehetne küldene, csakis magán vagy fizetős hely érdekel, Budapesten.
Biztato hirek!
Azert Anyukad is kimelje magat, pihenjen eleget es nem art majd par het mulva egy tudorontgenre es szivultrahangra elvinni ot.
Köszönöm mindenkinek.
#67 szerintem kb 12-13 napja, de amúgy az is lehet, hogy már az oltás előtt is benne bujkált, mert rá pár napra jelentkeztek az első tünetek. Oltást március 11-én kapta. Lehet nem kellett volna beadni neki, úgy tudom, hogy covidos beteg nem kaphat oltást. Ezen gondolkodtam, hogy lehet pont emiatt lett ilyen rosszul.
#68 Jobbulást apudnak, drukkolok neki, remélem, minden rendben lesz!
Kiegészítő infó a többieknek: Nem nem kaphat oltást a fertőzött, hanem fölösleges. Ha már fertőzött, akkor egyrészt már megindult az immunrendszer, akkor a vakcina hatását is csökkentik az ellenanyagok, nagyjából elvész a vakcina hatása, felülírja az eredeti fertőzés. Ezért is fontos, hogy tüneteseket ne oltsanak, meg amúgy sem oltanak akut tüneteket produkáló beteget soha, sehol, semmivel.
Elképzelhető, hogy nála már az oltás előtt fennállt a fertőzés, és oltás nélkül is ugyanígy zajlott volna le (sőt!)
Minden esetre én azt tudom mindenkinek javasolni, hogy aki csak teheti, az maradjon otthon, és vigyázzon az egészségére! Amint lehetőség adódik, oltassa magát, és a 2. oltás után is még legalább 2-3 hétig ugyanúgy vigyázzon magára, mint előtte!
Ameddig ilyen hatalmas a vírusterhelés az emberek környezetében, addig érdemes utána is fenntartani a maszkviselést még legalább addig, ameddig a populáció átoltottsága 80%-os lesz. Utána nagyon gyorsan csökkenni fog a kórokozó mennyiség a környezetben, emberekben (Ne feledjük, hogy egy vírus nagyon kevés ideig "életképes" a szervezeten kívül, tehát akár pár napon belül is nagyon le csud csökkenni a számuk a környezetben!) De addig iszonyatos önfegyelemre lenne szükség - ami sajnos általában nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!