Az mRNS vakcinák esetén van-e rá esély, hogy a becsomagolt lipid véletlenül agy / idegsejtekbe jut be?
"Tehát hosszabb távon akár autoimmun is lehet a termelt antitestek egy része, hasonlóan a post-streptococcalis fertőzésekhez."
Jó, de azok az antitestek idővel eltűnnek a szervezetben, nem? Tehát akkor így megszűnik az autoimmun betegség is nem?
Ebben az esetben ez az egész gondolatmenet természetes teljes mértékig hipotetikus. Egyszerűen arról van szó, hogy nem zárható ki ez a jelenség a jelenlegi tudásunk szerint, illetve egyes kutatások azt mutatják, hogy lehet nagyobb mértékű autoimmunitásra számítani.
A streptococcus-fertőzés utáni rheumás láz esetében pl. eltűnnek az antitestek, de az általuk okozott károsodás a szívben megmarad, az ASOT-titertől függetlenül.
Elnézést, ha néhol túl bonyolultan fogalmaztam. Én ennyire nem általánosítanék, hogy Borsodban nem értik. Ott is biztosan sokan értik.
Azt szerettem volna abban a hozzászólásban kifejteni, hogy a keletkező fehérje oldott formában, a sejtben úszkálva van jelen képződését követően, így nem része a sejt szerkezetének, nem építőeleme annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!