Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Fodrásznál mekkora esély van...

Fodrásznál mekkora esély van rá, hogy benyaljam a kovidot?

Figyelt kérdés
Rövid hajam van, amit két-három hetente kellene nyírni és már szörnyen néz ki, de gyakran megyek a szüleimhez, meg kisgyermekem is van, nem szívesen tennem ki őket a betegségnek.

2020. nov. 25. 12:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
29%
Te is maszkot hordasz, fodrász is maszkot hord, nem nagyobb, mint máshol. Én egy szimpla bolt miatt jobban aggódom, mint fodrásznál.
2020. nov. 25. 12:57
 2/23 anonim ***** válasza:
58%

Amíg nem olvastam a leírást, azt gondoltam, hogy te is el akarod kapni, hátha sikerül.

Így, ha az a célod, hogy ne történjen meg és annak megfelelően védekezel, nem valószínű.

2020. nov. 25. 12:59
 3/23 anonim ***** válasza:
0%
Fodrásznál könnyen. Beleülsz a székbe, amibe előtted mindenki ült. Ugyanazokkal az eszközökkel fésül, vág a fodrász, amivel az előtted érkezetteket. Sokkal több az esély ott, ahol ennyi mindennel érintkezel fizikailag, mint a boltban, ahol a kosarat fogod csak meg, ahhoz is húzhatsz kesztyűt. A vírus a tárgyakon órákig elél, fémen napokig is.
2020. nov. 25. 13:04
 4/23 anonim ***** válasza:
85%
3, szerencsére normális fodrász két vendég közt fertőtlenit.
2020. nov. 25. 13:05
 5/23 anonim ***** válasza:
31%
A szék huzatát, a fésűket, az ollókat, a hajmosó peremét, a pultot, ugyan már... minden vendégnél...
2020. nov. 25. 13:08
 6/23 anonim ***** válasza:
62%
Voltam fodrásznál. Míg vágta a hajam, lecsúsztatta a maszkot az állára. Aztán két csettintés között beletüsszentette a KEZÉBE (!!!) nem is a könyökhajlatába és utána meg akarta fogni a hajam. Még neki állt feljebb hallod, hogy nem tetszett. Én is tüsszentek, tüsszentettem tavaly is meg az előtt is, de mikor járvány van, akkor azért nem így kéne viselkedni. Szóval én úgy vagyok vele, hogy kösz, inkább nézek ki úgy, mint egy csöves.
2020. nov. 25. 13:15
 7/23 anonim ***** válasza:
56%

Nem teljesen mindegy? Szerintetek őszintén mi lesz a vége a hisztinek? Jön superman és elfújja? Az a baj, hogy senki nem kommunikál transzparensen. Ennek úgy lesz vége, ha valahogy kialakul a nyájimmunitás, vagy elég számú gyógyult, vagy vakcina. Én előbb esnék át a víruson, mint hogy várják egy bizonytalan hatású vakcinára, aminek a mellékhatásai megegyeznek egy erősebb COVID fertőzéssel.

A gyerekre 0 veszélye van a vírusnak, ha egy leukémiás kisgyerek is meghalt volna úgy, hogy kimutatják benne a COVID-ot, 10 napig lenne rendkívüli hír az indexen.

2020. nov. 25. 13:30
 8/23 anonim ***** válasza:
56%
Így van! Inkább mindenkinek meg kellene tennie mindent, hogy elkapja, aztan végre - lassan 1 év után!... - befejezze a világ ezt a bohóckodást...
2020. nov. 25. 13:33
 9/23 anonim ***** válasza:
55%

Igaz nagyon ritkán, de a gyerekeknél többszervi gyulladásos szindrómát okozhat szövődményként. Tehát Mórickán átmegy a koronavírus, fel se tűnik, aztán jön egy többszervi gyulladás, ami szívet, emésztőrendszert mindenfélét érinthet így bele is halhat. Arról nem beszélve, hogy ha ez nem is jön ki rajta, csak úgy átmegy, hogy fel sem tűnik át még átadhatja olyannak, aki meg aztán ágynakesik. Mondjuk akár a saját anyjának, akinek gondoskodni kéne róla.

Az egész lényege meg az hetes, hogy nem tudhatod, hogy te hogy esel át a víruson és mivel egy rakás ember úgy esik át rajta, hogy kórházba kerül, ezért belőlük is túl sok lesz, ha az emberek mindenbe szarnak és úgy vannak vele hadd terjedjen, plusz még azok se férnek hozzá az ellátáshoz, akiknek az egész koronavírushoz semmiköze csak épp rájuk már nem maradt kapacitás aztán majd azért fog meghalni, mert ugyan nem koronás, de pl. senki se ért rá időben nem hogy megműteni de még felfedezni se a vakbelét aztán perforált. Ezért kell a hiszti meg a bezárkózás, hogy ne azért hulljanak az emberek, mert annyira ellepték a kórházat, hogy nincs kapacitás mindenkire.

2020. nov. 25. 13:54
 10/23 anonim ***** válasza:
34%
9-es, ezeknek mondhatod, fel sem fogják.
2020. nov. 25. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!