Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az mRNS vakcinák esetén van-e...

Az mRNS vakcinák esetén van-e rá esély, hogy a becsomagolt lipid véletlenül agy / idegsejtekbe jut be?

Figyelt kérdés
Mert ha igen, akkor ez azt jelenti, hogy agy vagy idegsejtek fogják kinöveszteni a proteint, így az immunrendszer idegsejteket fog támadni ami nem jó. Van ennek reális esélye?
2021. febr. 6. 09:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/120 anonim ***** válasza:
82%
:D akkor hidd el. Molekularis biologus vagyok, kösz én nem a wikipédiárol tanultam, csak te
2021. febr. 6. 10:46
 12/120 A kérdező kommentje:

Nézd már meg akkor ezt a linket, ember!

[link]

2021. febr. 6. 10:47
 13/120 A kérdező kommentje:
Akkor itt hazudnak?
2021. febr. 6. 10:49
 14/120 anonim ***** válasza:
76%
Köszi nem, mivel jómagam is gyógyszerfejlesztésben dolgozom, így nem kell utána olvasnom. De neked ajánlom: Ádám Veronika orvosi biokémia könyvét, abba szépen elmagyarázzák mi a lipid, mi az mRNS stb. hátha megérted
2021. febr. 6. 10:51
 15/120 A kérdező kommentje:

És a kínai vakcina szerencsésebb a mutánsok ellen? Mert több fegyvert nyújt az inaktivált virusos megoldás, mert a szervezet többfajta antitestet termel, amik mutációk esetén több oldalról tudják majd támadni az új variánsat?

Ez igaz?

2021. febr. 6. 10:56
 16/120 anonim ***** válasza:
83%

Én is csak a 14-es válaszoló által említett szép, piros borítójú könyvet tudom javasolni, abban az esetben, ha a kérdező nem hiszi el az itt leírt válaszokat.

De röviden az immunrendszer nem azt a sejtet támadja, amiben produkálódik az a bizonyos fehérje, hanem a fehérje ellen termel antitestet.

Mivel lipidburokban van, így szinte bármelyik sejtbe bejuthat, hiszen a sejtmembrán anyaga lipid. Talán többen emlékeznek rá, hogy van a kémiában egy ökölszabály, miszerint hasonló hasonlóban oldódik jól.

2021. febr. 6. 10:56
 17/120 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a szervezet nem pusztítja el az a sejtet amelyiket proteinkinövés keletkezik?
2021. febr. 6. 10:59
 18/120 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg igaz a kínai vakcinára, ami a 15-ös hozzászólásban szerepel, de annyira nem ismerjük még a kórokozó elleni immunválasz mechanizmusát, hogy kizárhassuk a molekuláris mimikri jelenségét. Tehát hosszabb távon akár autoimmun is lehet a termelt antitestek egy része, hasonlóan a post-streptococcalis fertőzésekhez.
2021. febr. 6. 11:00
 19/120 anonim ***** válasza:
82%
Amíg alapvető anatómiai, élettani ismeretekkel nem rendelkezel, addig ilyen arrogànsan vàlaszolsz mindenkinek. Akkor minek a kérdés, ha a te vàlaszod úgyis ugyanaz....? Szeretsz veszekedni? Ok. Én ebben nem veszek részt. Szar epidemiológus vagyok, aki 8 évet tanult, hogy segítsen. Nem fontos. Te okos vagy, az a lényeg.
2021. febr. 6. 11:00
 20/120 anonim ***** válasza:
79%

#17.

Nem a sejt felszínén keletkezik a protein, hanem szolubilis formában van jelen. Nem része a sejt struktúrájának, bármikor távozhat onnan, így nem sérül a sejt, ha immunválasz jön létre az általa termelt valamelyik -annak strukturális, vagy funkcionális részét nemképező- fehérje ellen.

2021. febr. 6. 11:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!