Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért kéne elhinni, hogy...

Miért kéne elhinni, hogy biztonságos a covid elleni oltás, amikor áprilisban nagyon nem ezt mondta senki?

Figyelt kérdés

2020 tavaszán MINDENHOL azt mondták, hogy milyen sok évbe fog telni kifejleszteni és letesztelni egy oltást a covid ellen, és hogy egy év az nagyon nem elég rá. Rengeteg forrásból jött ez. De most hirtelen el kell ismerni, hogy itt van az oltás, igaz, nem esett át tesztelésen meg semmin, amihez évek kellettek volna, de azért adassuk be.

Miért mondta mindenki azt tavasszal, hogy egyhamar nem lesz oltás, és most miért van itt hirtelen? Nem ellentmondásos?

Valaki mondta, hogy nem is igaz, hogx nem tesztelték, mert csirkéken vagy valami állatokon rengeteget tesztelték. Nos, engem nem igazán győz meg, hogx amit csirkéken teszteltek, az embernek is jó.

nem vagyok virológus se semmi, de ez nekem így nagyon ellentmodásos. senki nem beszél erről, hogy mégis mi történt, hogy mégis itt van hirtelen az oltás, és miért jó mégis, a tavaszi beharangozás ellenére.

Megköszönném, ha valaki egy hiteles forrásból (pl. egy orvosi egyetem honlapjáról) tudna linkelni egy magyarázatot erre az ellentmondásra. (Magánemberek blogjai nem hitelesek.)

2021. jan. 7. 23:38
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

39. Értem, viszont az engedélyeztetés nyilván nem véletlenül tart el egy ideig. Jogosan gondolhatják sokan, hogy nem feltétlen a bürokrácia, hanem a kapkodás, fontos lépések kihagyása miatt lett ilyen gyorsan meg minden. Nyilván nem elhanyagolandó dolgokat kell ellenőrizni egy gyógyszer, oltás esetében, hogy biztonságos-e. Szóval nekem azért vannak kételyeim.

"Hogy ez az info miért nem jutott el hozzátok, azt nem tudom"

Ezt én sem tudom. Tavaly tavasszal nem egyetlen forrásból, hanem minden forrásból jött az, hogy évekig eltart. Ehhez képest most csak annyi informálás volt mindenhonnan, legalábbis ahonnan hallottam, hogy hoppá, itt az oltás.

Úgy gondolom, a médiának is már több évtizedes tapasztalata van és tudnia kéne, főleg ilyen vészhelyzetben megfelelően tájékoztatni az embereket. Most ha meghallgatok egy forrást és azt mondják, hogy nem volt kevés a tesztelés (igaz, előre éveket mondtak), mert hirtelen kiderült, éveken át tesztelték, mégpedig csirkéken, ettől nem fogok megnyugodni, mert a csirke nem ember. Persze itt errről is írt már valaki valamit, majd újra elolvasom.

A sok információt kiszűrni sem könnyű, például először követni akartam az operatív törzs sajtótájékoztatóit, de ez nem embereknek való, így hamar abba is hagytam a követésüket. Aztán ott van a koronavirus.gov.hu, ezt is sokszor nézegettem, a híreket, de mindig ugyanaz volt fent, ami a lényeges dolgokat illeti, még nyár végén is a tavasszal hozott korlátozások.

Szóval egyáltalán nem kéne csodálkozni, hogy szkeptikusak az emberek, miután tavasszal beharangozták, amit, és ezután csak egy jelentéktelen fórum oldalán a 40. hozzászólásban van meg a válasz a kérdésekre. A linkelt videóban szóba kerül a Biontech Finzer, amiről most hirtelen kiderül, hogy a világ legnagyobb engedélyeztetési intézete, és amit ők engedélyeznek, az engedélyezve van, és hogy ott dolgozik a legtöbb szakember, amiről eddig nem is tudtunk. A videót a Racionális ÉLetért Közösség tette fel, amiről szintén soha nem hallottam még, és a Névjegyükben sem írnak magukról semmit, és semmilyen forrás, weboldal, se semmi nem érthető el róluk (vagy csak én nem találom) de nyilván ők mindennél hitelesebbek, mint amiről eddig valaha hallottunk.

2021. jan. 13. 22:12
 42/45 anonim ***** válasza:
0%

Nem adnak ki a kezükből olyan szert, ami nem biztonságos. Nem áll érdekükben. Pontosan azért (is) tart sokáig alapesetben az engedélyeztetés, mert tologatják jobbra balra. Mire a bizottságok elé kerül, már mind a 4 (iszonyat alapos) tesztelési fázis lezajlott.

Csak azért, mert a média nem megfelelően közli le a híreket, nem tájékoztat megfelelően, még ne kérdőjelezd meg a Pfizer, Biontech, az EMA, az FDA vagy akár az OGYÉI kompetenciáját.

Ne ilyen oldalakról, ne a médiából tájékozódj és nem lesznek kételyeid. Akkor nem egy jelentéktelen oldal 40. hozzászólásában találod meg a választ. Én nem csodálkozom, ha szkeptikusak, kérdezni szabad, kell is. De az emberek többsége nem kérdez, hanem mindent is tud, mindenhez is ért.

2021. jan. 14. 00:33
 43/45 anonim válasza:
46%
Külföldi szakemberek véleménye az oltásról. Orvosok ELMONDJÁK AZ IGAZSÁGOT A, kovid, oltás - Videa
2021. febr. 1. 01:35
 44/45 anonim válasza:
46%

Külföldi szakemberek véleménye az oltásról.

[link]

2021. febr. 1. 01:37
 45/45 anonim ***** válasza:
27%
Itt lepontozták az értelmes válaszokat, pl 38-as. Az oltásellenes kamu szrokat meg vigyétek innen, mert egyesével jelentem mindet. Minek álhíreket rejeszteni?
2021. febr. 24. 09:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!