Előre leszögezem, sem oltásellenes nem vagyok, sem összeesküvés elméletes. Nem lehet, hogy jelen helyzetben jogos lenne kételkedni az oltás biztonságosságában, és ellenkezni a beoltás ellen, ha idén vagy jövőre kijön?
Egy hatóanyag vizsgálata több évig is eltarthat.
Ennek az oka, hogy a hosszútávú következményeket csak így lehet tesztelni.
Pl meddőség, szülési problémák, szív és érrendszeri bajok, hormonális zavarok, van pár tényező, aminek a veszélyességét csak hosszútávú vizsgálatokkal lehetne kiszűrni.
Megjegyzem én örülök, hogy magyarországon oltási kötelezetség van, de a mostani helzettel kapcsolatban bizonytalan vagyok.
Kérdező, a gyógyszerek, oltások kifejlesztésének 3. fázisa a tömeges tesztelés. Ilyenkor több ezer, vagy akár több tízezer önként jelentkező embert oltanak be. (és ez a fázis az, ami kimaradt az oroszoknál:D ).
Mo.-n kizárólag olyan oltást, gyógyszert engedélyeznek, ami átesett ezen a tesztelési fázison.
Kérdező: annak a kockázata, hogy bármi bajod lenne a majdani vakcinától, töredéke annak, amennyi bajod lehet (egészséges emberként!) a vírustól. a mai vakcinák gyakran csak egy, a kórokozó DNS vagy RNS-ében módosított szekvenciát jelentenek, azaz szinte képtelenek galibát okozni. Persze lehet más típusú is. De a lényeg: az oltás kockázata nagyon alacsony. Ezzel szemben a COVID szövődményei meglehetősen csúnyák és kellemetlenek lehetnek, és fellépésüknek meglehetősen magas a kockázata, még egészséges (persze a COVIDot nem számítva:D ) embereknél is. A vírus még sokáig köztünk marad, ha nem lesz oltás, nagy valószínűséggel téged is megfertőz, míg kialakul a nyájimmunitás. A korlátozó intézkedések csak ennek az időbeli lefolyását tolják el. Ezzel szemben az oltással nagyon hamar elérnénk a ny.i.-t, és a gazdaság sem omlana közben össze-egy csomó halott emberrel együtt. Röviden: ha a vakcina átesett a 3.fázison, és Mo.-n is megjelenik, habozás nélkül beoltatom magam-pláne, ha ingyen lesz, mint a krumpli:D
előző vagyok
Egyénként érdemes szót ejteni a mutációkról is.
@4 kicsit kavarja a dolgokat. Az influenza ellenni oltás minden évben, egy kisebb ált örökítőanyag-beli változtatással módosítható úgy, hogy a mutálódott változat ellen is védjen.
Az új típusú koronavírus elleni vakcina egy kicsit más tészta. A korábbi koronavírusok elleni oltások egész mások voltak- legalábbis annyira mások, hogy nem lehet ilyen egyszerűen átdolgozni őket, a "tervezést" szinte teljesen elölről kell kezdeni.
Csak az a baj ,hogy lasan egy éve tart ez szárság és még nem sikerült elkapjam.
Sőt nem is ismerek senkit aki elkapta volna pedig elég nagy az ismeretségi köröm plusz a munkahelyen sem tudok senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!