Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A maszkhordás leszerepelt?

A maszkhordás leszerepelt?

Figyelt kérdés

Mióta is hordjuk a maszkot?

Ha ez a vacak olyan hatékony lenne, mint ahogy állítják, nem terjedne a vírus, ugye?

2020. nov. 24. 10:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
18%
??Hogy jön ide az, hogy mennyire bonyolult?
2020. nov. 24. 15:28
 72/80 A kérdező kommentje:

Ok, akkor mit mondanak a híres tanulmányaitok, mit hozott a maszk a járványkezelésben?

Milyen hatásfokkal működik?

Az emberek hány százaléka menekült meg a vírustól a maszkhordás hatására?

2020. nov. 24. 15:45
 73/80 anonim ***** válasza:
12%

-mit hozott a járványkezelésben? Lassította a terjedést, azaz adott fertőzőszámot rövidebb idő alatt értünk el.

Korábban már linkeltem egy pár cikket, azt hiszem a 26-os vagy 27-es válaszban. Olvashatjuk, láthatjuk, hogy különböző kísérletekben is igazolják a maszk hatékonyságát, te is nézhetsz videókat, amikben pl. hőkamerákkal nézik a maszkkal, és anélkül kijutott nyálszerű tesztanyag kilökődését beszédkor, tüsszentéskor, stb. Nyilván a maszk nem fog megszeppenni, ha közönség előtt, élesben kell működnie, ugyanúgy működik a BKV-n is. Kimegy a tünetmentes fertőzött, és tizenöt helyett csak három embert fertőz meg.

-Ezt több féle képpen is lehet értelmezni, mindenesetre szigorúan csak a szájból, orrból levegőbejutó, aztán más ember által belélegzett vírust tartalmazó cseppekre vonatkoztatva: [link]

-Ezt így nyilván nem lehet megmondani, legfeljebb nagyon durván becsülni. Azt is kérdezhetnéd, hogy hányan haltak volna meg, ha Nagy-Britannia tegnap atombombát dobott volna Bagdadra.

2020. nov. 24. 16:31
 74/80 anonim ***** válasza:
37%
Mivel sokkal több a vírushordozó, mint pl. szeptemberben, hiába, hogy a maszknak köszönhetően egy ember kevesebb másiknak adja át a fertőzést, az a szám is elég magas ahhoz, hogy a fertőzések száma meredeken nőjön, és több ember fertőződjön meg naponta, mint pl. szeptemberben.
2020. nov. 24. 17:06
 75/80 anonim ***** válasza:
Én lehúzom az orromról ezt a fos maszkot, leszarom mit mond csúti törpe
2020. nov. 29. 04:25
 76/80 anonim válasza:
0%
Mondanám az én véleményem. A maszk nem véd egy erős vírustól, mint a korona, viszont véd az egyszerű betegségektől, és fertőzésektől, mint a nátha. Ha megvéd a náthától nem gyengül le a szervezeted, így ha náthásan még a koronavírust is elkapnád, kisebb az esélye, hogy lélegeztetőre kerülsz, vagy meghalsz.
2020. dec. 20. 20:45
 77/80 anonim ***** válasza:
#76: És ezt mivel támasztod alá?
2020. dec. 20. 20:54
 78/80 anonim válasza:
0%
A baktériumok nagyobbak, és gyengébbek és nagyobbak, mint a vírusok. Egy egyszerű maszk kiszűrheti őket.
2020. dec. 20. 20:58
 79/80 anonim ***** válasza:
És ezt mivel bizonyítod? Én 168 cm magas és izmos vagyok, egy mellettem álló ember 169 cm magas és vézna. Engem kiszűr egy egyszerű maszk, őt meg nem, mert ő a nagyobb és gyengébb? Nem hiszem. Kellenének számok, hogy bizonyítani lehessen. Ez önmagában egy nagyon hibás logika.
2020. dec. 20. 21:03
 80/80 anonim ***** válasza:

Nem tudnak jobbat. Ők is tudják, hogy semmire se jó, de valamit intézkedniük kell.

Így a felelősséget is elhárítják magukról, hiszen ha valaki megbetegszik, netán meghal, akkor nem viselte a maszkot, vagy nem helyesen viselte.

2021. jan. 22. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!