Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Napi 4000mg D vitamin sok egy...

Napi 4000mg D vitamin sok egy 23 eves számára?

Figyelt kérdés
lehet hosszutavon, honapokig ennyit szedni?
2020. márc. 26. 06:51
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
61%
Jönnek a vitaminszakértők szépen sorba, akik szerint megölöd magad. Persze az ilyen 8-asok nem nagyon értik, mit tart az orvosi szakember biztonságos 4000NE-nek. Az akkor is nyomja a sz@rjait. Figyelj, nyolcas, leírta, hogy elírta, de ezen időben írtam a válaszom. Tehát nem láttam, de ez neked meg sem fordul a fejedben, azt látom. Ahogy azt sem gondolod, hogy mg-ot ír valaki NE helyett. Sokan szednek 10-20.000 NE-t hosszú ideig, még sincs semmi bajuk. És nem is lesz. a 4000NE tökéletes mennyiség! A normál mennyiségről meg annyit, hogy a c vitamin normál mennyisége sem 60mg, mint ahogy már ezerszer kiderült. Ez a mennyiség a rövid távú élethez elég. D vitaminból legalább 2000NE szükséges! De te vegyél nyugodtan az általad javasolt semmit, nem a kérdező fogja a sorát várni az onkológián, abban biztos vagyok.
2020. márc. 26. 08:26
 12/46 anonim ***** válasza:
46%
Orvos vagyok, szerintem nekem te ne akard bemagyarázni a b.romságait :) Tessék, itt egy rövid részlet az orvosi élettan könyvből: [link]
2020. márc. 26. 08:37
 13/46 anonim ***** válasza:
46%
És tessék, orvosi biokémia könyvből a szintézisét is áttekintheted: [link]
2020. márc. 26. 08:41
 14/46 anonim ***** válasza:
24%
Úgy látom, nem tudsz szöveget értelmezni. Bocsánat, hogy kinéztem belőled ennyit
2020. márc. 26. 09:15
 15/46 anonim ***** válasza:
61%
De, tudom értelmezni, de azt nem igazán tartalmazza az adott link, hogy úristen, úristen, nehogy bevegyél 4000 NE-t, mert az már sok lesz.
2020. márc. 26. 09:25
 16/46 anonim ***** válasza:
24%
Mert nem látod az összefüggést aközött, hogy az orvos 12 mikrogrammot ajánl naponta és aközött, hogy mit jelent az, hogy te 8X többet szedsz be naponta úgy, hogy közbe a saját szervezeted is képes előállítani normál körülmények között. Gondolom ezért nem mentél te az orvosira. Igen, szükség lehet pótlásra, igen, az általános készítméynekben 4000 NE van, DE NEM HOSSZÚ TÁVON! Ezt kúrában szokta az orvos is javasolni, ha odafigyeltél volna, nem úgy, hogyha 1 adag elfogy, jöhet a következő
2020. márc. 26. 09:29
 17/46 anonim ***** válasza:
72%

Csak hogy egy kicsit túllépj az elavult orvostanhallgatói könyveid rosszul értelmezett részein, adok neked egy kis továbbfejlesztő hivatkozást.

[link]

2020. márc. 26. 10:07
 18/46 anonim ***** válasza:
24%
ööö el is olvastad, amit linkeltél? Mert ez még mindig engem igazol és nem téged :) De azért aranyos próbálkozás volt
2020. márc. 26. 10:10
 19/46 anonim ***** válasza:
24%

Kiemelném:

A D-vitamin-hiány pótlása orvosi kérdés. A D-vitaminhiány szempontjából fokozott kockázatnak kitett személyeknél (1. táblázat) indokolt a 25(OH)D-vitaminmérés elvégzése és a hiány nagyságának megfelelő

D-vitamin-pótlás. Felnőttekben napi 1 μg (40 NE)

D3

-vitamin alapszükséglet feletti bevitele legalább két

hónapon keresztül bla bla bla.

Mit nem értesz ezen?

2020. márc. 26. 10:15
 20/46 anonim ***** válasza:
67%
Nem vagyok sem gyilkosjelölt, sem orvostanhallgató. És attól, hogy bemásolod ugyanazt, amit írtam, attól még nekem van igazam :) Tanulj meg olvasni, mielőtt pampogsz kis mitugrász.
2020. márc. 26. 10:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!