A sült paprikában van még vmi hasznos anyag a szervezet számára? Mert sütés közben kimegy belőle a C-vitamin, nem?
Figyelt kérdés
2011. szept. 26. 10:43
1/5 anonim válasza:
Csak íze van /már aki szereti/, de a vitaminok lebomlanak sütés közben. esetleg 1% megmarad.
2/5 anonim válasza:
Az aszkorbinsav olvadása és bomlása 190 fok! Akkor egy 120 fokos főzésnél zománcedényben miért bomlana? Ez marhaság!A rozsdamentes acél edényben könnyebben bomlik de ott sem igaz hogy nem marad szinte semmi belőle!Jénai edényben 150-060 fokon sütve sok C vitamin marad meg.És a főzött lecsóban is sok C vitamin marad meg
3/5 anonim válasza:
A C-vitamin már 40 fok felett elillan!!! Tévesek az információid.
4/5 anonim válasza:
és akkor mi a helyzet a csipkebogyó teával? mert hogy azt éppen a magas C-vitamin tartalma miatt szokták ajánlani, márpedig a teához minimum langyos, de leginkább meleg vízben szokás áztatni....
5/5 anonim válasza:
második válaszolónak mondanám, hogy a 192°C csak a szintetizált aszkorbinsavra vonatkozik, a növényekben jelen levő természetes C-vitaminra nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!