Egy rosszul gyökérkezelt fog, ami fáj, mennyire fájdalmas a kihúzása?
TB alapon voltam fogorvosnál a hétfői napon, nem jól gyökérkezelte a fogamat. Azóta durvább fájdalmaim vannak, mint a kezelés előtt. Ideiglenes tömés van benne. Háziorvosom írt fájdalomcsillapítót és antibiotikumot rá, de semmit nem használ. A TB alapú orvos csak hétfőnként rendel, most mehetek magánba kihúzatni, mert többet nem akarok vele szenvedni és nem akarok fájdalomcsillapítókon élni, ezáltal tönkrevágni a gyomromat. Mennyire fájhat egy ilyen fog kihúzása?
Felső sori, hátsó fogról van szó. Mindenképp húzatni akarom, nem fogom észrevenni a hiányát, s mások sem.
Egyébként a gyökérkezelés előtt a TB-s fogorvos is mondta, húzni kell sajnos, de inkább gyökérkezelte ROSSZUL! Így ne féljen az ember elmenni a fogorvoshoz. A kín amit átéltem a kezelés közben, s előtte, semmi a mostanihoz képest. És elvileg gyulladt fogat nem is lett volna szabad gyökérkezelni....
Nem fizettem semmit..még csak az kellett volna, tuti kiakadtam volna. Sajnos oda nem, vidéki vagyok. A legközelebbi fogorvos is 30km-re van.
Igen-igen az lesz, holnap megyek reggel egy másikhoz, aki mondta megnézi mit tehet. Mondta nem szabadna fájnia abszolút így, gyökérkezelés után, valószínű nem idegelték ki rendesen. Meg szerinte nem kellett volna betömni sem, hadd jöjjön ki a baci meg a genny, mert ha valamelyik benn ragad az is okozhat fájdalmat. Nagyon remélem, hogy sikerrel járok mostmár.
Én idén júliusban kaptam foghúzást (bal felső leghátsó 7-es) ahogy a #11. írta, a Szentkirályi 40. az nálam bevált!
Azért kellett végül kihúzni, mert a gyökerei a fogamnak annyira görbék voltak, hogy beletörtek volna a fúrótűk, így el se vállalták. Na nem bántam már, csak szűnjön meg már az az átkozott fájdalom. Végül még aznap, rá fél órára ki is húzták!
A doki aranyos volt, egy kedves, fiatal srác két fiatal asszisztensnővel, akik folyamatosan figyeltek, hogy életben vagyok-e vagy sem. A doki két injekciót adott érzéstelenítésből két kül. helyre, a fogíny külső ill. belső részére. Ezután mindig elmondta, hogy mi következik. Mondta, hogy pár perc behatás után elkezdjük. Elkezdtük. Fogott egy valami hegyes bicskaszerű eszközt, éreztem, ahogyan letolja a foghúsomat a lyukas fogamról, majd utána mondta, hogy "most pedig egy picit erős feszítő, szorító érzést fogsz érezni, melyet nem tudunk kikapcsolni de ne aggódj nem lesz vészes" aztán egy hétköznapi fogóval megfogta és kihúzta. Elég nehezen bírta csak kihúzni. Ezután, ahogy az előző oldalon is leírták, orrbefogással légnyomáspróbát is elvégzett. Majd belehengerelt a lyukba egy gézhengert, amire rá kellett harapnom, és kb. fél órán át nem ihattam, ehettem, beszélhettem, mert ezzel a gézzel tudtam elállítani a vérzést. Nálam elég nehezen állt el, miután kiköptem, még akkor is éreztem ahogyan keveredik a vérem a nyálammal...
Kb. pár hét a seb gyógyulása, amit szintén a doki elmondott, hogy tilos a kemény sós magvak, a túl édes, vagy forró étel fogyasztása, tilos a seb szivogatása, nyalogatása.
Teljesen elégedett voltam, fiatal, szakértő, kedves orvosok, kulturált, tiszta, modern környezet, szakszerű, gyors, egyszerű kezeléssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!