Orosházi Ramón kérdése:
Gyökérkezelt fog húzása mennyire fájdalmas?
Figyelt kérdés
2 hete idegelték a bal felső 4-est, tegnap visszamentem gyökérkezelésre és mondván hogy már úgysincs bent élő szövet, hiába kértem érzéstelenítő injekciót, nem adott a fogorvos... Kifúrta az ideiglenes tömést, megtisztította a gyökércsatornát Kerr-tűvel, majd valami fertőtlenítővel kimosta, na akkor azt hittem odaürítem a székletemet és a vizeletemet egyaránt a fogorvosi székbe! Kegyetlen volt, ezután szárítás címszó alatt valami vékony rózsaszín pálcikákat dugott a gyökércsatornába, ami szintén nem volt valami kellemes érzés, főleg mikor a vége elérte a gyökércsúcsot. Ezeknek a végeit leégette, és ideiglenes töméssel lezárta a lyukat, viszont hétfőn kaptam ismét időpontot... Nem tudom, hogy akkor még mit akar csinálni, de ha megint a gyökeret akarja piszkálni, akkor szerintem megmondom neki hogy köszönöm szépen, inkább hagyja így, aztán majd adjon máskorra időpontot és húzza ki, én nem szenvedek vele többet!! Viszont mivel elvileg ez a fog már élő szövetet nem igazán tartalmaz, ezért nemtudom mennyire hatna az érzéstelenítő injekció...2014. márc. 21. 22:32
1/4 anonim válasza:
ha nincs pénz magánfogdokira, érdemes huzatni, főleg ha hátsó fog, mert nagyon barbár munkát tudnak csinálni az sztk-s fogorvosok, és némelyik azt élvezi, hogy fáj az embernek...
2/4 anonim válasza:
Másodszor már nem szokott olyan fájdalmas lenni, ha kell még tisztítja és tesz bele ideiglenes tömést.
3/4 anonim válasza:
Szerintem meg az érzéstelenítőért küzdjél meg, meg a fogadért, mert pótolni drágább és még macerásabb.
Nekem első alkalom után már nem szokott fájni (csak, ha hozzáér a gyökércsúcshoz, de az csak egy-egy pillanat és tolerálható).
Ha viszont a doki kegyetlen, nem ad érzéstelenítőt, akkor meg menj máshoz. De ne húzasd ki szerintem, én legalábbis nem tenném!
4/4 A kérdező kommentje:
Magándokinál voltam, és akármennyire küzdöttem az injekcióért, nem tartotta szükségesnek, pedig az lett volna, ha már úgyis fizetek neki elég kemény összegeket... Kezelés végén azért hozzárakta hogy legközelebbi alkalommal sem érzéstelenít, szóval aranyos :( Én meg valahogy nem szeretem ha fáj :/
2014. márc. 22. 13:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!