Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tapasztalatokat szeretnek,...

Tapasztalatokat szeretnek, fajo, gyökerkezelt fog huzasa fajdalmas?

Figyelt kérdés
1 honapja volt gyökerkezelt fogam,a mult heten a mellette levö is elkezdett fajni.Ujra Röntgen,amin kiderült,mind a ket fog gyöker ujra gyulladasban van,ami elegge fajdalmas.Kaptam ra,antib.,es a napokban ki lessz mind a kettö huzva,egymas mellett vannak,lent jobbrol 4-es es 5-ös.Faj-e a foghuzas,es utanna?Akinek volt tapasztalata,kerem irjon,elöre is köszönöm.
2012. ápr. 16. 11:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatom szerint problémás foghúzásom akkor volt, mikor görcsben ültem a székben. Szinte tört minden porcikám. Nem akarlak rémiszteni, ezért nem írom le a következményeit.

Aztán egy normális orvos elmagyarázta, hogy engedjem el magam, lazuljak, mert így könnyebb a fogat is kihúzni. És már három fogamat is úgy húzott ki, hogy nem is éreztem. Bevettem képletesen a lesza.om pilulát, hátradőltem, és lesz, ami lesz. És utána elkezdtem bőgni. Kérdezte, mi a bajom? Mondom csak azért sírok, hogy ilyen könnyen megtörtént.

Húzás után be kell tartani az előírást: nem enni, nem tejféle. Lehet, hogy be kell venni még 1-2 tablettát, s aztán szépen gyógyul.

Ha viszont beletöri a gyökeret, akkor akár hetekig is fáj, míg az utolsó szilánk is kiforrja magát.

Nekem alul nem húztak még, csak felül, így az alsókat nem ismerem.

Fel a fejjel, légy laza!

Én percekig remegtem - a doki szerint az adrenalin dolgozott,szinte táncot járt az egész testem.De én az átlagnál háromszor beszaribb vagyok.

Gyere vissza, írd meg milyen volt!:)

2012. ápr. 16. 12:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Ok majd leirom.Viszont attol felek,mert gyulladasban van.Majd csak szerdan,csütörtökön megyek vissza.
2012. ápr. 16. 12:34
 3/11 anonim ***** válasza:
nemis az hogy fájni fog e, hanem hogy biztos ki akarod-e huzatni. nagyon el vannak romolva? én gyulladás miatt bizony nem huzatnám ki, pláne kettőt. meg fogod bánni szerintem. én keresnék másik orvost aki tud rá megoldást mondani.
2012. ápr. 16. 12:43
 4/11 anonim ***** válasza:

amugy nekemis ugyanez a probléma most, be van gyulladva a gyökere, a magyar fogorvos egyből ki akarná huzni, most magyrországon vagyok, de amerikában is voltam vele orvosnál, megröntgenezte és mondta, hogy na igen ez a baj, hogy láttak már ilyet hogy a magyar (!!) meg orosz fogorvosok nem gyökérkezelik teljesen, nem mennek le teljesen a gyökér aljáig, mutatta az enyémen is, hogy nincs végig betömve. és egy szóval sem emlitette hogy ki kell huzni, csak ott ez belekerult volna vagy 1000 dollárba (biztositással 100) de gondoltam akkor inkább mivel jövök haza megcsináltatom itt, viszont ez a doki meg rögtön húzná...

csak mint érdekesség mondtam, nyilván van itthon is normális orvos aki megcsinálná rendesen, nem rángatná ki azonnal...

2012. ápr. 16. 12:48
 5/11 anonim ***** válasza:

Van, amikor menet közben derül ki, hogy a fog menthetetlen.

Nekem korona alatt romlott el egy. A doki levette a koronát, és mentette volna: csiszolta, fúrta, bíbelődött vele fél óráig, s akkor derült ki, hogy már nincs közepe a fognak - ki kell rántani.

Való igaz, hogy ameddig csak lehet, ha csak egy kis csonkját is, de megtartani az eredeti fogat!

Gyulladásban lévő fogat valóban nem szoktak kihúzni.

2012. ápr. 16. 13:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha nem muszáj, ne húzasd ki. Nekem jobb alul tömtek egyet tavaly ősszel, pár nappal később elkezdett fájni (nyilván begyulladt). Kb. egy hét után elmúlt. Aztán az idén januárban mellette tömtek egyet, pár nap múlva megint elkezdett fájni. 2 hétig szenvedtem vele, 4 éjszaka is csak fájdalomcsillapítóval tudtam aludni, rágcsáltam szegfűszeget, hideg vízzel csillapítottam a fájdalmat, de nem akartam gyökérkezeltetni, mert az a fog megölését jelenti. Egy másik fogam már így is gyökérkezelt. Szóval ameddig lehet, tartsd meg a fogaidat, és csak végső esetben húzasd ki. De ha nem muszáj, még csak ne is gyökérkezeltesd!
2012. ápr. 16. 13:29
 7/11 A kérdező kommentje:
Az egyik fogat 1honapig kezeltek, 1 hete lett kesz,az akkori Röntgen szerint kigyogyult,viszont,csütörtökön voltam ujra, a masik fog miatt,es kiderült,hogy hogy ujra beteg,jartam öblitesre,antibiotik,gyogyszer, es megis ujra kiujult.Az orvos szerint,a gyökerekböl kellene levagni,na ezt en nem akarom mivel van komoly betegsegem,sok gyogyszert szedek,es ezt nehezen viselnem,ezert döntöttem a kihuzason.
2012. ápr. 16. 13:30
 8/11 A kérdező kommentje:
Ja,es a fogat,Ausztriaban kezeltek,ott is azt mondtak,ha kiujul,vagni kell le a gyökerekböl.
2012. ápr. 16. 13:31
 9/11 anonim ***** válasza:

egy gyökérkezelés nem tart hónapokig

akkor vagy a fogaddal van tényleg valami nagyon nagy probléma, vagy jobban járnál egy másik fogorvossal

az pedig, hogy a gyökérkezelés sikeres volt-e vagy sem pár nap alatt kiderül

nekem 7 évig semmi bajom sem volt egy idegölt fogammal, csak a hídcserém alkalmával gyulladt be a gyökércsúcs, mivel túlterheltem az adott oldalt

de egy lelkiismeretes fogorvos a gyökértömést is ki tudja cserélni, szerencsére nálam is így történt

ma már elektronikus csatornahossz meghatározókkal pontosan ki tudják mérni a tömés hosszát, sőt lézeres csatornafertőtlenítést is csinálnak

a cél minden esetben a fog megmentése

2012. ápr. 17. 14:18
 10/11 A kérdező kommentje:

Sajnalom csak most tudok valaszolni.

Az egyik fogam nagyon gyulladasba volt,ezert tartott a kezeles sokaig,3x voltam öbliteni,majd gyögyszer bele....mikor kesz lett a masik is par napra ra,fajni kezdett,a Röntgenen,mind a kettö gyulladasba van.Az orvos javasolta az egyik huzasat, a masik gyökercsucs levegasat,amit en nem akartam.A mult heten hetfön,voltam huzatni,sajnos az erzestelenitö nem hatott,igy bent maradt a fog,most is megvan.Ha visszamegyek Ausztriaba,keresek egy masik fogorvost.

2012. ápr. 26. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!