Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelt fog fájhat?

Gyökérkezelt fog fájhat?

Figyelt kérdés
Nyáron gyökérkezelték az egyik fogamat, eléggé be volt gyulladva, de már nagyon régóta semmi baj nincs vele. Feltették a fogszabim utánna, ennek is már egy ideje, és néha van, hogy 1 napra mondjuk érzékeny nyomásra. Elmúlik. Aztán xx hét múlva megint egy rövid időre. Ez normális? Fogorvost fel kéne keresnem emiatt? Azt olvastam, hogy néha lehet érzékeny. De alapból nem fáj, csak, ha megnyomom. Még úgy harapásra sem, max nagyon keményre.

2012. jan. 15. 21:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Begyulladhatott az ínyed. Sajnos a gyökérkezelt foggal lehetnek problémák. Minden étkezés után gondosan tisztítsd a fogközöket Liszterinbe mártott fogköztisztító kefével.
2012. jan. 17. 14:20
 2/4 A kérdező kommentje:
És, hogy fog ez elmúlni? Mit csináljak, hogy ne legyen gyulladt? De nem is látszik rajta egyáltalán, hogy gyulladt lenne vagy ilyesmi.
2012. jan. 17. 15:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem emiatt nem kell orvoshoz menned, azért fáj, mert a fogszabályzás lényege, hogy a csontban mozgatják a fogat gyökerestül. És logikus, hogy a gyökérkezelt fog erre érzékenyebb lehet. Szerintem el fog múlni magától a fájdalom.
2012. jan. 22. 21:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már elmúlt. :)
2012. jan. 23. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!