Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért ilyen rosszak a fogaim?

Miért ilyen rosszak a fogaim?

Figyelt kérdés
Már egykét éve nagoyn megromlottak a fogaim. Soha nem voltak teljesen jók, de most már egészséges épp fogaim egyik pillanatról a másikra letörnek, és kipottyan. Eddig két fogammal történt ilyen. És ma reggel ahogy mostam a fogam észrevettem , hogy az alsó első két fogam teteje kezd csúnya lenni. Olyan mintha átlátszó lenne de ha jobban megnézem úgy látom , hogy kezd elfeketedni. Dohányozni dohányzom de max 3-4 szálat naponta. Szerintetek miért lehet vagy mit tegyek hogy jobb legyen? Esetleg tudnátok olyan magnézium, kalcium vitamint ajánlani ami ér is valamit.

2014. aug. 29. 08:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Hát bizony akkor rossz az ellátás Felétek, nagyon sajnálom.

Csak tudod, nekem évente kellett tömni 5-7 fogat egész életemben, lassan 40 éves vagyok, és a fél életemet fogászaton töltöttem, sok szenvedéssel, és mégis minden fogam megvan. Ezért nem értem ezt a sztorit egészen.

És Te mondod, hogy nagyon rosszak a fogaid...?

2 töméssel a szádban??:)

2014. aug. 30. 23:42
 12/22 A kérdező kommentje:

Jó nem azt mondtam hogy a legrosszabbak a fogaim. De érzem , hogy ez nem normális.

De hidd el nem lesz jobb kedvem attól , hogy neked rosszabbak a fogaid.

És igen szeretném ha 40 évesen én nem ezt mesélném .

2014. aug. 31. 11:03
 13/22 anonim ***** válasza:

12: Pont azt mondom, hogy NEM rosszabbak. Egy sem hiányzik, mind megvan!

Mind egészséges.

Karban van tartva.

Egy rossz sincs!

Erre való az orvoslás.

2014. szept. 1. 00:45
 14/22 anonim ***** válasza:
A fogápolás sokat segíthet, de valamikor mégsem elég, sőt van orvos, akihez több hónapig jár az ember eredménytelenül. A fog fáj, gyulladt, a röntgen meg nem mutat semmit, már mindent kipróbáltak, az eredmény semmi. A fogromlás nem csak a szájhigiénia hiánya, főleg egy bizonyos életkor után. Gyerek- és fiatal felnőtt korban valóban az elhanyagolt fogápolás vezet fogromláshoz, elsősorban szuvasodáshoz. Felnőtteknél viszont inkább a fogágybetegségek, paradontosis és egyéb fránya nyavalyák miatt mennek tönkre a fogak. Hormonális változások, helytelen életmód és nem gyakori fogorvosi ellenőrzés az okozója. Ilyenkor sokszor már csak akkor veszi észre az ember a problémát, amikor már komoly a baj. A szuvas fogat hamar érzed, látod is, de egy fogágybetegség, foggyökérprobléma lassan, alattomosan alakul ki. Egy rossz röntgen, vagy egy felszínes orvos, egy hanyag szájhigiénés tisztítás (fogkő) nem fogja megakadályozni a folyamatot. A gyökérkezelés, gyökércsúcs eltávolítás drága dolog és nem tartós. Ezután jön a méregdrága korona, s ha azt rosszul teszik fel, akkor a többi fog is megsínyli. A dohányzás semmiképpen nem jó, ezt mindenki tudja. Ha a kérdezőnek fontosak a fogai, akkor meg kellene próbálni félretenni rá , amennyit csak tud és felkeresni egy jó hírben álló orvost. A háziorvostól pedig egy d-vitamin vér eredményt kéretni úgy szeptember vége, október tájékán.
2014. szept. 2. 22:57
 15/22 anonim ***** válasza:
Nekem fogszabályzáson tönkretették a fogzománcomat, emiatt évekig fájt a fogam még utána is, max. azzal előzhettem volna meg, ha el se megyünk, de gyerek voltam még, vittek, nem volt beleszólásom, a szüleim meg nem vették észre időben, hogy az a szemét csak a pénzre hajt. Képzelheted, micsoda szenvedés volt aztán egy fogmosás is fájós foggal, és ciki vagy nem, majdnem 30 évesen parázok a fogászattól, ha el kell menni, azóta nem tudtam leküzdeni brrr... Egyedül még mindig nem vagyok hajlandó elmenni fogászatra, több helyen is jártam már, volt egy jó, de ő elment külföldre, a legutóbbi meg megint borzalmas élmény volt, majdnem elsírtam magam.
2014. szept. 2. 23:05
 16/22 anonim ***** válasza:

14: Szia!

Mi a szerepe a D-vitaminnak?

Nem minden igaz, amit írsz. Nálam alaposabb fogápolót nehezen lehetett volna találni gyerekkoromban, mégis évente 6-7-et kellett tömni.

A zománc gyerekkorban még nem olyan kemény; a szuvasodás gyerekbetegség, felnőttkorra javul a helyzet, addigra keményedik a zománc.

Fiatal felnőttként tudtam meg, hogy a bélrendszer betegségei tartanak fenn nem megfelelő PH-jú nyálat, és az lyukasztja (marja) ki a fogakat.

Egész gyerekkoromban nem gondolt erre senki, pedig sok orvosnál jártam a problémával.

A fogszabályozó mélyedéseket vájt a zománcomba, és több fogamat emiatt kellett tömni.

2014. szept. 3. 01:09
 17/22 anonim ***** válasza:
Nyilván vannak egyedi esetek. A refluxos betegség is okoz fogszuvasodást, mert a gyomorsav visszafolyik a szájüregbe alvás közben, ez is marja a fogakat. Sokan pl. ezért köhögnek rendszeresen, a torkuknak semmi baja. De gyermekkorban azért nem ez a jellemző, hanem inkább a baktériumok áldatlan munkája. A fogzománcot a gyümölcssav is tönkreteheti, tehát lehetne végigmenni az okokon. Én csak arra reagáltam, hogy nem biztos, hogy a rossz szájhigiénia miatt romlik valakinek a foga. Az elfeketedés egyébként teától, kávétól is lehet vagy bizonyos gyógyszerektől, cseppektől, szénsavas üdítők mértéktelen fogyasztásától is.
2014. szept. 3. 02:09
 18/22 anonim ***** válasza:
Fogszabályzó: a fogak rendellenes állása, ebből kifolyólag egyes fogak túlzott igénybevétele is hozzájárul a fog betegségéhez. A sok tömés lehet attól is, hogy egykori tömés alatt szuvasodni kezd, akkor újra tömni kell.
2014. szept. 3. 02:12
 19/22 anonim válasza:
Semmi köze a fogmosáshoz. Ez a szegényes táplálkozás eredménye : D vitamin, kalcium, foszfor, magnézium hiány
2014. szept. 4. 19:48
 20/22 anonim ***** válasza:

Jesszus, mennyi hülyeséget írtok itt.

Táplálkozás, foszfor, D-vitamin, meg fogszabályozás. Sok a pontatlanság és így sok a hülyesèg is.

2014. szept. 5. 06:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!