Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés, nagyon félek (? )

Gyökérkezelés, nagyon félek (? )

Figyelt kérdés

Holnap megyek gyökérkezelésre,soha semmi probléma nem volt a fogaimmal eddig csak fogkő miatt jártam dokihoz.Most megröntgenezték,és a felső jobb 4-es fogamat gyökér kezelni kell ,mert a fogínynél(a szájpadlás oldalról) van valami lyuk vagy ilyesmi.Itthon megnéztem fogorvosi tükörrel semmi nem látszik,barátnőm sem látott semmit.Szemmel nem lehet észre venni csak röntgen-el.Sokat olvastam róla,hogy elhal a fog elszíneződik ,sok esetben ki is húzták a gyökér kezelés után,és nagyon félek..

Nem szeretném,ha besárgulna ,feketülne vagy ki kéne húzni a fogamat =/

2014. ápr. 24. 23:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Na túl vagytok rajta? :)
2014. ápr. 25. 12:50
 12/19 anonim ***** válasza:

Akkor nem hat az injekció, ha béna az orvos vagy nagyon gyulladt a terület, ahova beadja. Ha egyik sem áll fenn nálad, akkor nem szabad, hogy fájdalmat érezz közben.

Nekem 2 gyökérkezelésem is volt már, és egyik esetben sem éreztem különösebb fájdalmat. Azt a rész éreztem, amikor kipiszkálta az ideget, de az sem kifejezetten fájdalom volt, hanem kicsit olyan érzés, amikor belenyilal vmi kellemetlen érzés a fogadba. Meg az volt kellemetlen, amikor a tűkkel kitágította a gyökércsatornákat. Az is olyasmi érzé volt mint amikor a hideg fagyi hirtelen belenyilall a fogadba, de nem nevezném fájdalomnak azt sem igazán.

2014. ápr. 25. 13:02
 13/19 A kérdező kommentje:

Én túlvágyok rajta,semmit konkrétan semmit nem éreztem,mintha csak ültem volna ott és ennyi,nagyon boldog vagyok :)

Szerdán megyek vissza a végleges tömésért. :)

2014. ápr. 25. 16:09
 14/19 anonim ***** válasza:
Én is túl vagyok rajta, túl lehet élni, 2 injekciót is kaptam, még zsibbad a bal oldalam, nyitva hagyták a csatornát hogy tisztuljon, szerdán kapok tömést, 1 hónap múlva megkoronázzák. Neked nem fáj? Mert mintha kicsit fájna (csak még hat az érzéstelenítő).
2014. ápr. 25. 16:20
 15/19 A kérdező kommentje:

Nekem soha nem is fájt előtte se a fogam,és most sem érzem,hogy fájna,még zsibbadt az egész arcom kaptam egy injekciót kívülre az ínyembe és 1-et a szájpadlásom felől,az orrom töve is le van zsibbadva :D

Ilyen furcsa növényes-fahéj-as ízt érzek,de nekem betömte ideiglenessel.De már alig érzem a fájdalom csillapító hatását.

2014. ápr. 25. 17:22
 16/19 anonim ***** válasza:
A gyökérkezelt fognak nem kellene fájnia..Nekem volt hogy érzéstelenítő nélkül csinálták :D
2014. ápr. 25. 17:43
 17/19 anonim ***** válasza:
A gyökérkezelt fogban is előfordulhat fájdalomérzés a kezelést követő pár napban, ez teljesen normális. Nekem már három gyökérkezelt fogam van, kettőnél volt minimális fájdogálás pár napig, egynél semmi. Ha nagy fájdalmad van, na az tényleg nem normális. De csak az.
2014. ápr. 29. 14:19
 18/19 anonim ***** válasza:

"A gyökérkezelt fognak nem kellene fájnia..Nekem volt hogy érzéstelenítő nélkül csinálták :D"

Simán fájhat utána pár napig, hiszen az idegszálat tépik ki belőle...

Kötve hiszem, hogy ezt bármelyik orvos érzéstelenítés nélkül csinálná... Nem lehet, hogy a kiidegelést követő esetleges csatornatisztításra gondolsz? Mert akkor már valóban nem szoktak érzésteleníteni.

2014. ápr. 29. 17:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Elhalt fog esetében gyökérkezelhető a fog érzéstelenítés nélkül is.
2014. ápr. 29. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!