Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Romlanak a fogaim, pedig...

Romlanak a fogaim, pedig ápolom őket. Mitől? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, eddig soha semmilyen probléma nem volt a fogaimmal, naponta 2-3x mosok alaposan fogat, változatosan, rendszeresen étkezek, nem eszek sok édességet, inkább keveset, nem iszok kólát stb. de ettől függetlenül lyukadnak ki a fogaim.

1,5 hónapja voltam a fogorvosomnál aki 3 lyukas fogat is talált, mind a hármat betömte. Mondta is, hogy 21 évesen 3 fog nem tragédia. Na de a baki az az, hogy most 1,5 hónappal később újabb 3 fogam lyukadt ki és nem tudom, hogy mitől.

Lehet, hogy nem veszi el a szervezetem a kalciumot vagy a fluort? Mi történhetett amitől ennyire gyorsan kezdtek el romalni a fogaim?

2012. jún. 8. 02:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el orvoshoz, hogy kiderüljön, milyen vitaminokat kell pótolni a szervezetedben, meg hogy minden rendben van-e. Meg ha iszol kávét, akkor ne tedd, mert a kávéban a koffein nem engedi, hogy megkösse a szervezeted a kálciumot, Ha sportolsz, akkor meg figyelj fokozottabban a vitaminpótlásra.
2012. jún. 8. 06:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem jól mosol fogat. Vegyél lepedékfestő tablettát (plakk festő),és kontrolláld azzal, hogy hogyan mosol fogat? A régi lepedéket lilára, a frisset, rózsaszínűre festi. Ha fogmosás előtt rágod szét a tablettát, és kened el a fogad összes felszínére, akkor látni fogod, hogy melyek azok a helyek, ahol a lepedék megtapadt. Ha fogmosás után teszed mindezt, látni fogod, hogy hol nem mostad meg rendesen a fogad. Használj fogselymet, és fluoros fogkrémet.
2012. jún. 8. 06:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ezt a tablettát meg mindenképp megpróbálom, erről még rzidáig nem hallottam(:

2012. jún. 8. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!