Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lehet a fogammal? Érzett...

Mi lehet a fogammal? Érzett már valaki hasonlót? Nagyon félek a gyökérkezeléstől. Nagyon el vagyok keseredve.

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet a következő: van egy bal felső hatos nagyőrlőm, és amióta évekkel ezelőtt rutinból kicserélte benne egy fogorvos az amalgámot fehér tömésre, gond van vele. akkor elkezdett fájni, de ezt ne úgy képzeljétek el, hogy egy általános fogtömés utáni érzékeny állapot volt, hanem úgy éreztem, hogy bedurrant kicsit. állandó tompa sugárzó fájdamat éreztem benne egy ideig, aztán elmúlt. pár hete viszont arra figyeltem fel, hogy a szóban forgó fogam felett egészen legfelül az ínyem bedurrant, lüktetett. aztán lassan elkezdett fájni ez a bizonyos fog is, még a szemembe is felsugárzott. elmentem vele fogorvoshoz, mert időközben a tömés is elkezdett kikopni... elmondtam neki a panaszaimat, ő azt mondta, hogy elég újra jó alaposan kifúrni, és betömni. ez meg is történt a hét elején, és azt mondta, hogy nem lesz vele gond. viszont a helyzet nem változott, az az állandó feszítő-tompa fájdalom most is benne van a fogamban. az orvos azt mondta, ha továbbra is fáj, menjek vissza, és akkor gyökérkezeljük. mi lehet a fogammal? érzett már valaki hasonlót? nagyon félek a gyökérkezeléstől. már kb most a fogamat siratom, mert épp elég nagy trauma volt, mikor ki kellett húzni a másik oldalon lévő, ennek megfelelő nagyőrlőmet, mert tályogosan begyulladt:(
2009. ápr. 2. 20:01
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
*rtg nélkül
2009. ápr. 4. 08:51
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem keress másik fogorvost, ha van.Nem tudom merre laksz, mennyi fogorvos van a környéken.Az lenne a legjobb, ha ismerősök ajánlanának jó dokit,én is úgy találtam rá az enyémre, ha más nincs akkor pedig valahogy finoman közöld, hogy elmennél röntgenre, hátha kiderül mi van, mert régóta baj van a fogaddal,biztos jobban látszik,ha baj van,stb.

Valami finom kis célozgatás, nehogy besértődjön aztán nekiessen a fogadnak.

2009. ápr. 4. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!