Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lehet a fogammal? Érzett...

Mi lehet a fogammal? Érzett már valaki hasonlót? Nagyon félek a gyökérkezeléstől. Nagyon el vagyok keseredve.

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet a következő: van egy bal felső hatos nagyőrlőm, és amióta évekkel ezelőtt rutinból kicserélte benne egy fogorvos az amalgámot fehér tömésre, gond van vele. akkor elkezdett fájni, de ezt ne úgy képzeljétek el, hogy egy általános fogtömés utáni érzékeny állapot volt, hanem úgy éreztem, hogy bedurrant kicsit. állandó tompa sugárzó fájdamat éreztem benne egy ideig, aztán elmúlt. pár hete viszont arra figyeltem fel, hogy a szóban forgó fogam felett egészen legfelül az ínyem bedurrant, lüktetett. aztán lassan elkezdett fájni ez a bizonyos fog is, még a szemembe is felsugárzott. elmentem vele fogorvoshoz, mert időközben a tömés is elkezdett kikopni... elmondtam neki a panaszaimat, ő azt mondta, hogy elég újra jó alaposan kifúrni, és betömni. ez meg is történt a hét elején, és azt mondta, hogy nem lesz vele gond. viszont a helyzet nem változott, az az állandó feszítő-tompa fájdalom most is benne van a fogamban. az orvos azt mondta, ha továbbra is fáj, menjek vissza, és akkor gyökérkezeljük. mi lehet a fogammal? érzett már valaki hasonlót? nagyon félek a gyökérkezeléstől. már kb most a fogamat siratom, mert épp elég nagy trauma volt, mikor ki kellett húzni a másik oldalon lévő, ennek megfelelő nagyőrlőmet, mert tályogosan begyulladt:(
2009. ápr. 2. 20:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Valami hasonló volt nekem is.A gyökérkezelés sem rosszabb ,nem fáj jobban(sz.tem egyáltalán nem)mint a tömés.Én 3 hónapig jártam fogdokkancshoz a fogaimmal,volt húzás,tömés,gy.kezelés a legrosszabb a húzás volt.Be is volt gyuladva,de miután kitisztította(gy.kezelte)szépen helyre jött.Azóta nincs gondom vele.
2009. ápr. 2. 20:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gáz nem lesz, menj el nyugodtan gyökérkezelésre. Sajnos felső fogról van szó, amihez nehezebb hozzáférni, szóval kifacsart pózban leszel majd a székben :) Az a helyzet egyébként, hogy baktériumok jutottak be a fogbélbe, és lejutottak az ínyedig is és ott gyulladést okoztak. Ezek a kis szemetek gázt termelnek ami feszíti belülről a fogadat, nyomja az idegeket és ezért fáj. Ezt fogja az orvos megszüntetni, amikor felnyitja a beodvasott begyulladt fogadat, kitisztítja, és speciális szerszámokkal idegöli, kinyírja az idegeket. Ezután fertőtleníti az egészet, próbatöméssel lezárja, ha jól sikerült és nem fáj, akkor betömi a gyökereket, majd az egész fogat is. Nagyon macerás folyamat és elég fájdalmas is tud lenni, én férfi vagyok mégis elmorzsoltam egy-két könnyet úgy fájt. Ez sajnos benne van a pakliban, úgyhogy nyugodtan kérj dupla adag lidokaint. :) Viszont miután kiidegölte, többet nem fog fájni. Minél előbb javaslom hogy menj el hozzá és kezdjétek el a gyökérkezelést, mert ha jól begyullad a fogad és befészkelődnek a baktériumok az ínyedbe, abból könnyen foghúzás lehet és azt nem akarhatod. Ha már ott vagy, ellenőriztesd a többi fogadat is, inkább tömess egy-kettőt mint hogy eljuss még egy gyökérkezelésig.
2009. ápr. 2. 20:17
 3/12 A kérdező kommentje:

Jajj Istenem, ez tényleg ennyire borzasztó? mindegy, természetesen vállalom, semmi esetre nem vagyok hajlandó több fogat elveszteni.

egyéb lyukas fogam amúgy nincsen, teljesen ép és egészséges mind, csak ezzel szenvedek:(

2009. ápr. 2. 20:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszolo vok.Egyáltalán nem szörnyű,persze mindenkinek más a fájdalom küszöbe.JÓ persze nem kellemes ha az ember szájába kotorásznak :-()

Fel a fejjel,túl leszel rajta!

2009. ápr. 3. 08:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Remélem röntgent csináltatott veled???
2009. ápr. 3. 13:05
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem, RTG az nem készült...
2009. ápr. 3. 15:32
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
ne félj a gyökérkezeléstől, nekem is volt és egyáltalán nem fájt. megcsinálta aztán még négyszer vissza kellett mennem(egyik sem fájt persze) és most teljesen jó:-)
2009. ápr. 3. 21:20
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
Röntgen nélkül is tökéletesen meg lehet csinálni.
2009. ápr. 3. 22:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen meg lehet csinálni természetesen röntgen nélkül is, csak nem biztos hogy jól jár majd.Sőt..

Hamar megvan és megéri.A felvételen látja az orvos , hogy milyenek a gyökerek, van-e gyulladás,stb.

Normális orvos röntgen nélkül nem gyökérkezel.

Ez van, ha tetszik egyeseknek ha nem...

Szerintem kérj röntgent, ne kockáztass, mert lehet jobban fog fájni mint most.

2009. ápr. 4. 01:44
 10/12 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy már a múltkor is kellett volna egy rtg. de most mit csináljak? ha legközelebb megyek, és rtg akarja gyökérkezelni, én hívjam fel a doki figyelmét, hogy bocs, de kéne egy rtg? ez már régen rossz..
2009. ápr. 4. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!