Miért nem akar helyrejönni a gyökérkezelt fogam? Nagyon el vagyok már keseredve.
Figyelt kérdés
Hetek óta gyökérkezelés alatt áll az egyik fogam, és nem akar meggyógyulni. nem gennyes, nem dagad fel az arcom, de fáj, feszít, sajog a gyökérnél. állandóan járok a dokimhoz, minden alkalommal tűkkel bizgerálja meg gyógyszert tesz bele. nagyon szomorú lennék, ha ki kéne húzni, de néha már azon vagyok, bár kihúzná, mert ezt már nem bírom. más is volt már így? mi lett a foga sorsa?2009. máj. 1. 20:45
1/6 anonim válasza:
Hát ez érdekes mert a fog nem fájhat, mert már kiölte belőle az idegeket. Nekem is volt ilyen fantom fájdalmam de nem a fogam fájt valójában. Nekem az egyik doki nem is tudta megcsinálni, a másik doki nyitotta fel a próbatömést, kitisztította, fertőtlenítette és ózonos műszerrel lekezelte (csírátlanította). Azóta király!
Ne aggódj, nem valószínű hogy elveszítenéd a fogad!
2/6 A kérdező kommentje:
Nekem a gyökeremnél fáj. a doki azt magyarázta, hogy a gyökércsúcsi gyulladás miatt egy gyökérkezelt fog is ugyanúgy tud fájni, mint egy élő.(mivel a gyökeret kívülről körülvevő gyökérhártya attól még él, hogy magából a fogból kiszedték az ideget meg a fogbelet) olyanok válaszát várnám, akik hasonlóan éreztek, mint én.
2009. máj. 1. 21:22
3/6 anonim válasza:
Én úgy jártam, hogy nem tudtunk eldönteni, hogy most melyik is fáj. Megcsinálta az egyiket, de még mindig fájt. Megcsinálta tőle jobbra, de még mindig fájt. Utána megcsinálta balra és azóta jó. 3 fogamat kellett gyökérkezelni, mire kiderült, hogy melyik is fáj ténylegesen. Átsugárzot és nem is tudtam konkrétan megmondani, hogy meliyk fáj, csak azt, hogy elől.
4/6 A kérdező kommentje:
Én pontosan be tudom határolni, melyik fáj...
2009. máj. 1. 21:33
5/6 anonim válasza:
Röntgenezték már? Én is hasonló tünetekkel mentem fogdokihoz, gyökérkezelte 2 naponta 1 hónapon keresztül, mire a röntgen kimutatta hogy ciszta van a foggyökéren, nem is kicsi és már terjeszkedett volna. Én a húzás mellett döntöttem mert már én is úgy voltam vele mint te hogy bármibe belementem volna csak érjen véget ez a tortúra.
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, már 2x is készült róla rtg, de semmiféle cisztát nem mutatott a felvétel.
2009. máj. 2. 09:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!