Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Sok fiatalnak mitől vannak ki...

Sok fiatalnak mitől vannak ki rohadva a fogai? Drog miatt?

Figyelt kérdés
20-30 közötti fiatalokra gondolok akiknek az egész felső fogsora ki van rohadva. Ezt a drog fogyasztás okozta? Vagy nem tudom elképzelni…

tegnap 15:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Cukor szénsavas piák sör drogszi stb .
tegnap 15:57
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem feltétlenül.

Lehet genetika is, vagy ha csak nem mossák is kirohad, és ahogy egy lyukas lesz, viszi magával a többit.

3/14 anonim ***** válasza:
84%
Nem hiszem, igenytelen a magyarok fogapolasi kulturaja. Az en csaladomban napi 2x mosunk fogat + etkezesek utan is, igy nekem sosem volt rossz fogam, most 27 eves vagyok, de osztalytarsaimnak iskolafogaszaton mar szinte mindnek volt legalabb 1 rossz foga.
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Na ez érdekes kérdés :) nem feltétlen csak a drognak tudható be. Sajnos, ahogy észrevettem a mai fiatal generáció a küllemre nagyon ad (smink, haj, öltözék, testápolás stb)..... Viszont a fog és szájápolás terén valahogy ez nem mutatkozik meg. Nekem is van munkatársam, 28 éves srác. Baromi hiú. Belőtt haj, helyes arc, mindig jó illatú, normális divatos ruhákban jár, a fogai meg már hiányosak, ráadásul sárgák is, pedig nem drogozik, nem cigizik. Valahogy ez nem kiemelt fontosságú a mai fiataloknak, úgy vettem észre. Meg természetesen a genetika ami még sokmindent befolyásol.
tegnap 16:03
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Reflux,savhanyas is tonkretedzi a zomancot. Bulimia is az allando hanyassal.
tegnap 16:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Cola, vagy bármi foszforsavas, cukros lötyi.

Bulimia, igen.

Fogmosás hiánya.

Fogorvoshoz nem megy vissza kezeltetni.

A drogosoknak inkább az őrlő fogaik mennek először tönkre, de igen, az is.

tegnap 16:47
 7/14 A kérdező kommentje:
Sok sok éve iszok kolat napi szinten es cigizek is. Meg a mérhetetlen édesség amit kiskoromban ettem és egy lyukas fogam sincs. Szépek a fogaim. Sose probaltam a drogot 24 vagyok. A drog kérdést nem a jelenre értettem hanem lehet régebben csinálták egy ideig és kihullott később vagy a marihuána, nem tudom okoz e ilyet végülis az is drog.
tegnap 17:37
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor adj hálát az égnek. Ennyi idősen több potlasom volt mint saját fogam, pedig semmi káros szerrel nem értem, és megfelelően apoltam.

Tudod létezik foginysorvadas is

tegnap 17:52
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
#7, genetika is, plusz a szádban lakó baciktól is függ. Ami azt jelenti, hogy ha szerencsés vagy, akkor csinálhatsz bármit, kutya baja se lesz a fogaidnak. Ha peches vagy, akkor pedig tökéletes fogápolás hiányában elromlanak, rossz fogápolással meg még jobban, gyorsabban. Eléggé légből kapott ötlet, hogy biztos a drogtól van. Nem, elsősorban a fogápolás hiánya+rossz étrend+nem olyan szerencsés genetika, mint a tied.
tegnap 18:05
 10/14 anonim ***** válasza:
80%
Azért elég tapló dolog rögtön a drogozást feltételezni... gondolom, ennyi erővel te meg a pszichiátriáról szöktél.
tegnap 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!