Ha egy fiatalnak kicsit magas a vérnyomása, miért az az első dolga a háziorvosnak hogy gyógyszert ír rá?
Kb 6 éve voltam a házorvosnál, és kiderült hogy kissé magas a vérnyomásom.
Nem mondott semmit, csak írt fel vérnyomáscsökkentőt..
Közöltem vele hogy ne írja fel, mert én nem fogok gyógyszert szedni.
Szinte még ő nézett hülyének engem..
Akkor 110kg voltam, persze hogy magas volt a vérnyomásom! Egy szóval nem említette hogy életmódot kellene váltanom, azonnal a gyógyszert akarta rám sózni..
Azóta életmódot váltottam, rendszeresen mozgok és jelenleg 75kg vagyok.
Idén voltam jogsit hosszabbítani és minden értékem kifogástalan volt, pedig semmilyen gyógyszert nem szedek....
Kérdés: Ha valakinek ilyen problémával megy orvoshoz, az orvos ahelyett hogy azonnal gyógyszert írna, miért nem javasolja az életmódváltást és küldi el az illetőt dietetikushoz??
Talán azért, mert tapasztalata szerint az emberek bármilyen, komoly mellékhatású, májat tönkre tevő gyógyszert inkább bevesznek, minthogy nekiálljanak mozogoni és diétázni. Sőt, szerintem az emberek jelentős része még ki is akadna rá, ha megmondaná, hogy a gyógymód a fogyás, nem a pirula.
Szóval lehet sima konfliktuskerülés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!