Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha egy fiatalnak kicsit magas...

Ha egy fiatalnak kicsit magas a vérnyomása, miért az az első dolga a háziorvosnak hogy gyógyszert ír rá?

Figyelt kérdés

Kb 6 éve voltam a házorvosnál, és kiderült hogy kissé magas a vérnyomásom.

Nem mondott semmit, csak írt fel vérnyomáscsökkentőt..

Közöltem vele hogy ne írja fel, mert én nem fogok gyógyszert szedni.

Szinte még ő nézett hülyének engem..

Akkor 110kg voltam, persze hogy magas volt a vérnyomásom! Egy szóval nem említette hogy életmódot kellene váltanom, azonnal a gyógyszert akarta rám sózni..

Azóta életmódot váltottam, rendszeresen mozgok és jelenleg 75kg vagyok.

Idén voltam jogsit hosszabbítani és minden értékem kifogástalan volt, pedig semmilyen gyógyszert nem szedek....

Kérdés: Ha valakinek ilyen problémával megy orvoshoz, az orvos ahelyett hogy azonnal gyógyszert írna, miért nem javasolja az életmódváltást és küldi el az illetőt dietetikushoz??

aug. 17. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor meghiztál akkor is tudtad, hogy az nem egészséges. Akkor miért arrol gyözködjön? Neked volt egy betegségtüneted arra gyogyszeres megoldást javasolt. Nem a 6 évvel késöbbi állapotodat vette figyelembe.
aug. 17. 19:42
 2/5 anonim ***** válasza:
32%
Aktuálisan az volt a megoldás.
aug. 17. 19:51
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
A fogyás, főleg a tartós, nem napok vagy hetek alatt történik meg. Ha lelehetett volna szedni rólad ott helyben 30 kilót, akkor lehet, hogy azt tette volna. De mivel nem lehet és tudomására jutott, hogy magas a vérnyomásod, neki az volt akkor a "dolga", hogy azt csökkentse és erre a gyógyszeres kezelés való.
aug. 17. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Talán azért, mert tapasztalata szerint az emberek bármilyen, komoly mellékhatású, májat tönkre tevő gyógyszert inkább bevesznek, minthogy nekiálljanak mozogoni és diétázni. Sőt, szerintem az emberek jelentős része még ki is akadna rá, ha megmondaná, hogy a gyógymód a fogyás, nem a pirula.

Szóval lehet sima konfliktuskerülés is.

aug. 17. 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ott és akkor indokolt lett volna a vérnyomáscsökkentő. Csak folyamatosan monitorozni kellett volna, míg fogsz, és fokozatosan csökketneni a dózist majd elhagyni. Azt valóban mondania kellett volna az orvosnak, hogy most ő erre gyógyszert ír fel, de az életmód terápia is segíthet és javasolja a fogyást, és hogy akkor esetleg el lehet (sőt kell) hagyni a gyógyszert.
aug. 18. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!