Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért van az, hogy nagyon sok...

Miért van az, hogy nagyon sok 20-30 év körüli fiatalnak több foga is hiányzik elől?

Figyelt kérdés
Ez nagyon furcsa nekem,hiszen olyan fiatalon akkor is meg kéne maradni még,ha nem mossa egyáltalán..
2010. febr. 27. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez sztem genetikai kérdés is.nekem is sok ismerősömnek,már 20! éves korában elől pótlás volt pedig gondozták.

A nagymamámnak meg aki nem igazán lelkiismeretesen gondozta,szinte minden foga megvolt 70 évesen.Az anyukámnak szintén egészséges a fogsora,és az enyém is.34 évesen 32 eredeti fogam van,6 van tömve.

A gyerekeimre is sokan mondták már,hogy de szép fogaik vannak!Majdnem minden gyereknek el van szineződve,le van törve,erősítő cseppeket szednek stb...Pedig ezek még tejfogak...

2010. febr. 27. 11:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Igazad lehet! csak csodálkozom,hogy épp elől hiányzik sokuknak fiatalon,pedig milyen vastag hosszú gyökere van egy fognak,csak úgy nem hullhat ki..Nézegetem az enyéimet,és olyan erősen tart,hogy szerintem még húsz évig ott marad,ha nem is mosom akkor is..33é vagyok.
2010. febr. 27. 11:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kiesik nekik,hanem kihúzzák.Pl az egyik ismerősömnek elől a két foga között kezdett romlani.Betömték,kiesett a tömés,megint betömték.De akkor már annyira el volt gyengülve a két fog,hogy félt vele harapni,ki kelett húzatnia,és pótoltatnia kelett.Hiába volt erős gyökere a fognak,ha a tömések meggyengítették.
2010. febr. 27. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nem nagyon látok fiatalokat, hogy elől hiányozna a foguk, lehet nem egy dimenzióban élünk:)

Amúgy nekem is a legleső fogam tömve van, már 13 éves korom óta. Amint látszik rajta lyuk el kell vele menni fogdokihoz, különben kirohadt... Én nem tudnék úgy nyugodtan elmenni valahová ha hiányozna látható helyről a fogam.

2010. febr. 27. 21:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 15 éves korom óta tömve vannak elöl a fogaim, pedig rendszeresen mosom és vigyázok rájuk, másképp nekem se lenne már. Így is többször ki kellett már cseréltetni a töméseket, nem valami szép mert látszik ,de legalább saját...Sajna ilyen akárhogy mosom.
2010. febr. 27. 23:37
 6/6 anonim válasza:

Mert sok az igénytelen ember... nekem ha kihúznának az első fogaim közül egyet is, megcsináltatnám, akármennyibe is kerül. Undorító az ápolatlan-hiányos fogsor a fiataloknál.

Főleg mikor a smink fenn van, de a fogak már nincsenek...láttam már ilyet is.

2010. márc. 4. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!