Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Túl fiatalnak tűnök.

Mit tegyek? Túl fiatalnak tűnök.

Figyelt kérdés

Nagyon alacsony vagyok, és emiatt néha nagyon megalázottam érzem magam. Pl. legutóbb elvittem az öcsémet a játszótérre, hadd játszon egy kicsit, és egy kisgyerek mutogatott felém, (1-1,5 éves lehetett)aztán amikor az anyja mondta, hogy látod, ott az a kisfiú már nagyobb, biztos van már 7-8 éves. Mikor mondtam neki hogy 13, meglepődötten nézett egy "na ne röhögtess" szöveggel. Annyira idegesítő! Pl. a gimnáziumom mellett (igen, 13 évesen gimibe járok) van egy általános suli, és egy tanár odajött hozzám abból az iskolából, hogy mit keresek én itt kint, menjek vissza az osztályomba. Persze, ő a 2. osztályra gondolt.

Aztán mikor ezeket otthon elmondom, akkor jön az "ez később jól fog jönni" szöveg. Később lehet, de én akkor sem szeretném. Mit tegyek???

13/f

137cm testmagasság

2011. júl. 2. 16:56
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Bocs a rossz fogalmazásért, nem néztem át a szöveget miután megírtam.
2011. júl. 2. 16:58
 2/27 anonim ***** válasza:
húúúú. ez tényleg nagyon alacsony. hát a kérdésedre, hogy mit tegyél... nem tudod befolyásolni, hogy milyen magas legyél, de elfogadni eltudod. egyébként még fogsz nőni
2011. júl. 2. 17:02
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

téll. nagyon alacsony vagy és még én vagyok elkeseredve a 156 cm-mel 14 éves létemre,igaz én lány vagyok de én is nagyon kicsinek érzem magam és azt gondolom,h kevesebbnek néznek vagy 2 évvel mert nem csak alacsony vagyok de fejletlen is,az arcom is és a testem is gyerekes....

szóval ezzel azt akarom mondani,h tudom mit érzel

de van eselyed még megnőni ez biztos,a fiúk többsége csak ezután kezd el nőni,míg a lányok ennyi idős korukra növik ki magukat...

a szüleid egyébként milyen magasak?

2011. júl. 2. 17:09
 4/27 A kérdező kommentje:

Anyám 160, apám 180cm.

Nem hiszem hogy megnőnék, a bátyám ennyi idősen már 18 centit nőtt, nekem meg maradt az átlag évi 0,5-1cm.

2011. júl. 2. 17:11
 5/27 anonim ***** válasza:
Nn kosaraztam,apukám pl.ő is kosarazott kb.10 éves korától egész tizen-huszon éves koráig és megállapították,h a kosár edzések hatására 10 cm-vel lett magasabb mint amúgy lenne.Nem hiába az összek kosaras jócskán 180 fölött van(férfiak).Szal kosarazhatnál,a sport amúgyis nagyon egészséges:)
2011. júl. 2. 17:13
 6/27 A kérdező kommentje:

Nekem is eléggé gyerekes fejem van, de legalább a testem fejlődik valamit. Így legalább megy a stabil 100 fekvőtámasz, csak az a probléma, hogy ez senkit sem érdekel. :D

Néha azért előnyös is az alacsonyság, pl. sok helyre olcsóbb belépővel is bejutok.

2011. júl. 2. 17:13
 7/27 anonim ***** válasza:
Én is évi 1 cm-it növök,tavaly ilyenkor 155 voltam most meg 156.De ahogy látom anyukád kicsit alacsonyabb az átlagnál(nőknél),apukád meg magasabb,azt mondtad a bátyád ekkora már sokat nőtt,szerintem te nem arra a szölődre ötöttél mint a bátyád te később fogsz még nőni....biztos,h leszel 160 de lehetsz akár még 180 is ;)
2011. júl. 2. 17:15
 8/27 A kérdező kommentje:

Hú, már a 160-nak is nagyon örülnék! Csak az a gond hogy az még 23cm, és ha továbbra is ilyen tempóban növök, akkor kb 148cm leszek 24 éves koromban. Ha az átlag növekedés 2cm lesz, akkor leszek 159cm 24 évesen. Hát nem tudom, szerintem az előbbire nagyobb esély van.

Na mindegy, legfeljebb megyek orvoshoz hogy nyújtson meg.

Mindenkinek köszönöm a válaszát! Ment a zöld kéz. :)

2011. júl. 2. 17:24
 9/27 anonim ***** válasza:
nem lesz az,h minden évben 2 cm-t fogsz nőni,meglátod eljön az mikor majd hirtelen nősz sokat:D
2011. júl. 2. 17:44
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy később nagyot fogsz nőni, ez nagyon változó, de annyit megtehetsz, hogy felkeresel egy orvost, mert esetleg hormonális zavar is okozhatja. Bocs, ha megijesztettelek. :D

Egyébként csak a magasságoddal van baj?

2011. júl. 2. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!