Egyre több fiatalnak rosszak a fogai, miért?
Azért mert genetikailag jó fogakat örököltél és mert ápolod őket.
Ha valaki rossz fogakat örököl, hiába mossa, elromlanak. Ha valaki jó fogakat örököl, de nem mossa, ugyanúgy elromlanak.
A kettő együtt pedig egészséges fogakat eredményez.
Én gyerekkorom óta rendszeresen (napi 2x) mosom a fogaim. Ennek ellenére 30 éves koromra néhány kivétellel az összes rágót be kellett már tömni.
Édesapám 25 éves korára teljes műfogsorral "büszkélkedhetett". Szóval igen, sokat számít a genetika is.
Régebben is volt nagyon sok ember akinek rengeteg lyukas foga volt, csak régebben még ennyire sem volt feltűnő.
A genetika mellett nagy részben a táplálkozás is benne van ebben. PL savas üdítők, sok finomított szénhidrát és cukor, kevés ásványi anyag bevitel.
A többieknek igaza van, szerencsés vagy.
Miért fognak az emberek MINDENT a genetikára?
Mindenki aki arra fogja valójában hanyag volt vagy a szülei nem tanították meg rendesen ,hogy vigyázzon a fogaira.
3.vagyok
Mint látod én beismertem,hogy hanyag is voltam...De tudod vannak más hanyagok is ,akiknek 1-2lukas van csak.Szóval biztosan számít a genetika is...Nekem ásványianyag hiányos a fogam,így ezért lukad ínynél pl.És doki mondta,hogy ezzel nem lehet mit csinálni.Esetleg elmex fogkrém kicsit erősíti,de már nem tűnik el róla az elszíneződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!