Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egyre több fiatalnak rosszak...

Egyre több fiatalnak rosszak a fogai, miért?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, fehér, teljesen egészséges fogakkal rendelkezem, ellenben az ismerőseim nagy részével, nekik van legalább már egy lyukas foguk, de ez még a jobbik eset. Mindenki kérdezi, hogy mi a titkom, pedig valójában semmi. Napjában 2-3x középszerű fogkrémmel mosom kisgyerekkorom óta.
2013. szept. 6. 10:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Azért mert genetikailag jó fogakat örököltél és mert ápolod őket.

Ha valaki rossz fogakat örököl, hiába mossa, elromlanak. Ha valaki jó fogakat örököl, de nem mossa, ugyanúgy elromlanak.

A kettő együtt pedig egészséges fogakat eredményez.

2013. szept. 6. 10:54
 2/13 anonim ***** válasza:
Mármint az eredményez jó fogakat, ha valaki jó fogakat örökölt és ápolja is.:)
2013. szept. 6. 10:54
 3/13 anonim ***** válasza:
Genetika...Hanyagság.Terhesség.Ezek mind rátesznek egy lapáttal a romlásra.Ha genetikailag rossz,tehetsz bármit,úgyis tönkremegy.Én 22éves vagyok,de kb minden fogam rossz.Bár tény,hogy én hanyag is voltam,de sajnos nagy részben genetika...Most hetente fogorvoshoz járok.Két fogamat már kihúzta (bár bölcsességfoga,tehát ez nem különösebben foghiány,mert sokaknak nincs is alapból).Tegnap elkezdett egy gyökérkezelést és tuti lesz legalább 1 fogam méég,ha nem több,aminek az a sorsa.Első 4 felül korona lesz,mert olyan rosszak.Tovább kedden és majd rá egy hónapra az alsó bölcsességfogaim kiműtése (elsősorban,mert nem férnek ki de jönnének,mert át van törve évek óta már mindkettő)
2013. szept. 6. 11:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Én gyerekkorom óta rendszeresen (napi 2x) mosom a fogaim. Ennek ellenére 30 éves koromra néhány kivétellel az összes rágót be kellett már tömni.

Édesapám 25 éves korára teljes műfogsorral "büszkélkedhetett". Szóval igen, sokat számít a genetika is.

2013. szept. 6. 11:05
 5/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat. Ez esetben szerencsén vagyok.
2013. szept. 6. 12:07
 6/13 A kérdező kommentje:
*szerencsés
2013. szept. 6. 12:07
 7/13 anonim ***** válasza:

Régebben is volt nagyon sok ember akinek rengeteg lyukas foga volt, csak régebben még ennyire sem volt feltűnő.

A genetika mellett nagy részben a táplálkozás is benne van ebben. PL savas üdítők, sok finomított szénhidrát és cukor, kevés ásványi anyag bevitel.

A többieknek igaza van, szerencsés vagy.

2013. szept. 6. 12:46
 8/13 anonim ***** válasza:
Az étkezés is nagyban közrejátszik. Régebben, hiába ettek az emberek egészségtelenebb ételeket, sokkal kiegyensúlyozottabban étkeztek, sokkal több vitamin került a szervezetbe, sokkal kevesebb édesség és cukrozott üdítő fogyott.A civilizációs ártalomként manapság nagyon sok gyerek és felnőtt rengeteg gyorséttermi ennivalót fogyaszt, isszák az üdítőket nyakra-főre, eszik a sok cukrozott élelmiszert, ami szintén a fogak romlásához vezet.
2013. szept. 6. 12:47
 9/13 anonim ***** válasza:

Miért fognak az emberek MINDENT a genetikára?

Mindenki aki arra fogja valójában hanyag volt vagy a szülei nem tanították meg rendesen ,hogy vigyázzon a fogaira.

2013. szept. 6. 13:29
 10/13 anonim ***** válasza:

3.vagyok

Mint látod én beismertem,hogy hanyag is voltam...De tudod vannak más hanyagok is ,akiknek 1-2lukas van csak.Szóval biztosan számít a genetika is...Nekem ásványianyag hiányos a fogam,így ezért lukad ínynél pl.És doki mondta,hogy ezzel nem lehet mit csinálni.Esetleg elmex fogkrém kicsit erősíti,de már nem tűnik el róla az elszíneződés.

2013. szept. 6. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!