Egyre több fiatalnak rosszak a fogai, miért?
Figyelt kérdés
21 éves vagyok, fehér, teljesen egészséges fogakkal rendelkezem, ellenben az ismerőseim nagy részével, nekik van legalább már egy lyukas foguk, de ez még a jobbik eset. Mindenki kérdezi, hogy mi a titkom, pedig valójában semmi. Napjában 2-3x középszerű fogkrémmel mosom kisgyerekkorom óta.2013. szept. 6. 10:47
11/13 anonim válasza:
Több olyan embert ismerek akik igencsak vigyáznak a fogaikra, köztük van egy fogorvos is, és mégis van lukas foga. És olyat is tudok aki világ életében leszarta oszt jòk a fogai. Maradjuk annyiban, hogy a genetikai hajlamot felerősíti a hanyagság meg a többi. De biztosan van aki a hülyeségét erre fogja, csak ne általánosítsunk kérem.
12/13 anonim válasza:
Legalább egy lyukas fog? szegények... nekem 23 évesen van 2 egészséges...pedig mostam rendesen, jártam fogorvoshoz is, és mégis... minden a genetikán múlik...van olyan ismerősöm aki minden másnap mossa a fogát (karácsony meg húsvét másnap)rengeteg édességet eszik, és azon kívül hogy csupa lepedék, egészséges a foga is meg az ínye is...
13/13 anonim válasza:
Ez engem is nagyon érdekel mert nekem is nagyon rosszak a fogaim gyerek korom óta. Minden évben fogászat kezelesekre jártam, ami nem biztos hogy jó dolog volt, főleg még tiniként amikor sztk-s fogorvoshoz mentem, olyan fogat is kihúzott ami bőven menthető lett volna... Párom kb 2-3 naponta mossa a fogait 25 évesen volt először fogorvosnal 1 pici lyuk volt a fogàn amit betömek, meg fogkővet szedték le neki. Nekem 30 évesen több mint a fele rossz, vagy már nincs is. Érdekes hogy míg neki volt fogköve, nekem nincs, mégis romlik. A fogdoki azt mondta hogy az ember nyála befolyásolja ezt. Nekem ásványi anyag hiányos a szervezetem, vas, calcium, cink stb, amit nem tudok élelmmel félvenni, hiába eszem sok zöldségetet nem épül úgy be, emellett a szénhidrátokat ha csökkentem nem lakok jól,és nincs energiám. Ilyen a szervezetem nem tudok ellene tenni. Húst ritkán fogyasztok mert egyszerűen nem érzem hogy szükségem lenne rá. Szóval szerintem az ember teljes szervezete, anyagcseréje, és genetikai hajlama is ami befolyásolja ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!