Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Teát ittam bölcsességfog...

Teát ittam bölcsességfog húzás után. Nagy baj lehet?

Figyelt kérdés
Tegnap volt bölcsességfog műtétem. Sehol nem olvastam és nem is mondták, hogy nem lehet teát inni, csak egy oldalon olvastam. Nagyjából hányingerem van most a víztől és cukrom is nulla volt, ezért minimális! cukorral teát ittam. Azt le tudtam nyelni. Nem lesz nagy baj ugye azért ettől még?

nov. 26. 09:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
Hogy vagy?
nov. 26. 22:37
 12/23 A kérdező kommentje:
Hu hát fel van duzzadva, mindenféle színe van. Éhes vagyok, mert nem tudok rendesen enni, de amúgy a kemény duzzanat eltűnt már legalább és a szájzár is megszűnt. Jobb összességében. Remélem szépen javulgat majd most már csak. 😁 a gyógyszerek meg remélem nem cseszik szét a gyomrom nagyon.
nov. 27. 17:06
 13/23 anonim ***** válasza:

Szegény, kitartást. Antibiotikum mellett érdemes probiotikumot szedni, mert különben szétcseszi az emésztőrendszered. Normaflore, ProGasztro, akármi.

Én is szedtem mindhárom foghúzáskor, segített, nagy szívás tud lenni az antibiotikum sajnos.

#5 kommentelő voltam

#7-es kommentelő, szabad megkérdezem, mit ártottam neked? "Felejtsd el amiket írtak."

Azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak, és én pontosan azt tettem, jó tippeket írva.

Háromszor húzták a bölcsességfogam, egyesével, háromszor 2 hetet szenvedtem velük, pontosan tudom, mit lehet enni. Elég tapasztalatom van sajnos foghúzással.

Mi a gondod a leves, főtt krumpli, főtt zöldség és főtt hús javaslattal? Teljesen jó ételek, pontosan ezeket kell enni a sebész fogorvosom szerint, én megfogadtam a tanácsát, szépen be is gyógyultak a foghúzás helyek.

nov. 27. 19:18
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Meg a cukros piskóta ami belerohad a lyukba a hússal egyetemben. A cukor még a gombál elszaporodásat is segíti ami antibiotikum mellett amúgy is esélyes. Mindenki eldöntheti mennyit akar szenvedni.
nov. 28. 01:26
 15/23 anonim ***** válasza:
63%

Jobbulást, Kérdező! Kis tea belefér, kis cukorral ne aggódj.

Foghúzás esetén minden egyes étkezés után fogat kell mosni kérdező, amíg be nem gyógyul. A műtét másnapjától. A fogorvosod biztosan mondta.

Megmutatta a fogorvosod, hogy kell utána fogat mosni? Aki normális, az megmutatja. Tilos öblögetni, zubogtatni, köpködni. Hanem óvatosan kicsurgatod oldalt fogmosás után a vizet, fogkrémet.

Szívószállal tilos inni, vákumot okozhat. Szénsavasat, alkoholt, kávét, tejterméket is tilos. Forrót, jéghideget tilos, langyosat lehet, leves a legjobb.

De valamit egyél, mert gondolom nem akarsz kiszáradni és infúzióra kerülni, vagy felnőtt tápszert kapni. Mindkettőben volt részem, ne akard ezt az élményt :D

nov. 28. 11:08
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

Kávét csak a műtét napján tilos. Mert vérbőséget okozhat. Utána nem tilos. A fogorvos meg nem fog bemutatot tartani, hogy mosd meg a fogad.

Nyilván nem fog éhen halni, felnőtt ember. :D Te valami óvónéni vagy? :D

nov. 28. 11:13
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Jézusom foghúzás után miért kerülne valaki infúzióra meg miert száradna ki? 😅

A cukrod meg edd nyugodtan de másnak ne ajangasd már. Elég szar ha begyullad a húzás helye vagy begombásodik.

nov. 28. 11:16
 18/23 A kérdező kommentje:

Retteget attól begyullad vagy elfertőződik. Félek enni bármit is bele ne menjen semmi... Azt se tudom milyen ha kezd elfertőződni vagy milyen ha elkezd gyulladni.

Antibiotikum kúra van, cataflamot szedem, szépen minden evés után tisztítom ahogy lehetőségem van rá. "Öblögetem"-átmozgatom benne a szájfertőtlenítőt reggel este... Azt se tudom hány nap után nem kell félni hogy begyullad. Tejes dolgokat fixen nem merek enni minimum egy hétig. Nagyon pánikos vagyok. 😅

Hétfőn műtöttek, csütörtök van. Parázok minden rendben legyen, eleget szenvedtem/szenvedek vele, nem kell gyulladás is... Ha akkor cukor nélkül iszom teát egyébként és ennyi cukor se kerül a szervezetembe, összeesek.

nov. 28. 14:01
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Engem is hétfőn műtöttek nekem hetvégére gyulladt be. Egyrészt nem csökkent a fajdalom aztám szombat hajnalban kiesett a vérdugó, baromi büdös volt és hőemelkedesem lett. Hétfőn kitiszították most már jobb de meg mindig fáj időnként. És még mindig baromi nagy ez a lyuk. Én nem kaptam antibiotikumot.
nov. 28. 14:11
 20/23 A kérdező kommentje:
Hát én 7 napig napi két antibiotikumot szedek. Meg cataflamot is tolom. Rettenetesen zavarnak a varratok is, két hétig lesznek benne. Jó hát ha nem javul vagy nagyon fáj visszamegyek én is... Nem megnyugtató hogy ennyi idő múlva is begyulladhat... a vérdugóval meg nem tudom nálam mi lett, mert nem is láttam olyat egyáltalán... 😅
nov. 28. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!