Kihúzták a bölcsességfogam. Akkor nem kaptam antibiotikumot. Folyamatosan fájt tompán a helye. Az 5. napon bevérzett. Utána elég rossz szaga volt a lyuknak, de a fájdalom csökkent, néha meg is szűnt. Ma kitisztította a fogorvos, kivette a varratot is. És írt antibiotikumot.
Viszont most egyáltalán nem fáj pedig nem vettem be fajdalomcsillapítót sem. Semmi kedvem a többheti hasmenéshez meg görcsökhöz az antibiotikumtól. Tudom költői kérdés és kérdezzem az orvost. De volt már valaki hasonló helyzetben?
Nyilván ha elkezd baromira fájni meg lázas leszek akkor beszedem a gyógyszert.
Én azt tenném. Ráérsz, ha panasz van. Elfertőződött, de már ki van tisztítva. Nem alapfelszerelés a foghúzás után az antibiotikum. (Én is azt csináltam nemrég, igaz, hogy nem bölcsességfog volt, de műtét, szépen begyógyult.)
nov. 25. 19:28
2/5 anonim válasza:
Én beszedném a helyedben. Mondjuk az én orvosom egyből a műtét után írt fel nekem. Hasmenés ellen meg ott vannak a probiotikumok.
nov. 25. 19:31
3/5 A kérdező kommentje:
2. Az antibiotikum teljesen tönkreteszi a belflórát pillanatok alatt. A probiotikum nem építi vissza. Erre nem alkalmas. Azért hasznos szedni rövid ideig, hogy ne tudjanak elszaporodni a gombák és káros baktériumok. Ezt megakadalyozza de a bélflórát után étkezéssel nekem kell visszaépíteni ami hónapokig, akár egy évig is eltarthat. Fél éves cukor és feldolgozott élelmiszer mentes dietával végre jól vagyok. Nincs kedvem megint szenvedni. :(
nov. 25. 20:04
4/5 anonim válasza:
Semmi indikációja nincs a te esetben az antiobiotikumnak, úgyhogy nem kell beszedni.
nov. 26. 11:00
5/5 A kérdező kommentje:
Egyelőre jól vagyok. Picit érzem de nem fáj csak mosás után 20 percig.
A hőmérsekletem picit magasabb 37.4. Nekem 37 az alap hőm. Szóval annyira nem vészes. Sokkal jobban vagyok mint tegnap ilyenkor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!