Meddig tartott a leghosszabb szájsebészeti beavatkozás, amin ébren átestél? Milyen hosszú volt?
Figyelt kérdés
2022. aug. 22. 11:59
21/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, túl vagyok rajta! 3 db bölcsességfogat húztak ki, két felsőt és a jobb alsót. Mindnek kampós volt a gyökere és gyulladtak voltak. Az alsónál kétséges volt, hogy ki tudják-e húzni, vagy műteni kell. De szerencsére sikerült kihúzni. Az orvosi csapat megszenvedte. A sebész úgy leizzadt, hogy inget kellett cserélnie. Brutális adag érzéstelenítőt kaptam és intavénás szedálásban végezték el, aneszteziológussal. Hála Istennek semmit nem éreztem, nem voltam magamnál. Mindenki nagyon kedves volt. Tegnap kicsit feldagadt az alsó ajkam, van rajta egy seb. Mostara ez lejjebb húzódott. Az arcom nem dagadt, nem lilult és nagy fájdalmaim sincsenek hála Istennek. Alig érzek valamit. Zavar a vér íze a számban és éhes vagyok. Kis levest kanalazok egyelőre. És persze fáradt vagyok. Remélem ennyivel megúszom. Mindenkinek köszönöm a támogatást!
2022. aug. 24. 11:33
22/23 anonim válasza:
Szia,
Örülök h túl vagy rajta.2 éve műtöttek altatásban a SOTE szájseben.
8:30kor toltak be, 11 után tértem magamhoz.2 alsó bölcsességet szedték ki.az egyik fejjel lefelé volt az állcsontomban ,alatta egy jókora ciszta,ez volt a nehezebb része, a másikat is műteni kellett de az könnyebben kijött.
Varratszedés,felépülés 2 hét.Az ideg némileg sérült az állcsontban,így az alsó ajkam érzéketlen maradt mai napig.
De legalább nem törött el a csontom a beavatkozás alatt,mert ennek is fenn állt a veszélye :)
Pár nap és jobban leszel,gondolj arra h ez is pipa és nem kell vele többet foglalkozni.
Jobbulást
23/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A műtét másnapján, szerdán eléggé fájt este, tegnap kevésbé, inkább este egy kicsit, ma ismét úgy keltem, hogy fáj. Hullámzó a fájdalom lefutása. Remélem hamarosan elmúlik. Sajnálom, hogy idegsérülés lett. Sajnos az alsóknál fennáll a veszélye, engem is riogattak. Te két hét után már mindent normálisan tudtál csinálni (evés, fogmosás, munka)? Honnan tudom, hogy már szabad?
2022. aug. 26. 09:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!