Meddig tartott a leghosszabb szájsebészeti beavatkozás, amin ébren átestél? Milyen hosszú volt?
Figyelt kérdés
2022. aug. 22. 11:59
2/23 anonim válasza:
Három bölcsességfogamat vésték ki egyszerre (egy már kint volt akkor, ezért csak hármat). Régen volt, de ha jól emlékszem, olyan 45 percig tartott az egész.
3/23 anonim válasza:
nekem egy cisztát szedtek le a metszőfogam gyökeréről. Fél óránál nem volt több.
4/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mind hősök vagytok. Hasonló műtétre készülök, mint a 2-es. Azzal a különbséggel, hogy nekem a 3-ból kettő kint van, azokat ki kell húzni, a harmadikat kell a csontból bányászni. Nekem azt mondták, 2 órás műtétre számítsak. Nem értem, mi tart ezen ennyi ideig, ha a tiéd megvolt 45 perc alatt. Sose hallottam még ilyen hosszú műtétről.
2022. aug. 22. 12:18
5/23 anonim válasza:
45-50 perc volt, egy gyökér rezekálás.
6/23 anonim válasza:
20 perc, ebben benne volt az érzéstelenítő, a doki elmesélte mi lesz és mit kell csináljak a következő napokban és kiszedte a két bölcsességfogam
7/23 anonim válasza:
A 2-es vagyok.
Ha rossz pozícióban van a fog, akkor sajnos sokáig tart, éppen azért, mert óvatosak, és nem akarnak kárt okozni. Nekem az első bölcsességfogam ferdén volt a csontban, és a gyökerei közrefogtak egy ideget. Annak az egynek az eltávolítása majdnem olyan sokáig tartott, mint amikor a maradék hármat húzták ki. A végén örültem, hogy óvatosak voltak, és bár sokáig tartott, az ideg nem sérült a végén.
8/23 A kérdező kommentje:
Értem, köszi 2-es. Az enyémek nincsenek rossz pozícióban. Felső kettő teljesen előtört, nem különbözik az eltávolításuk bármely más fog húzásától. A harmadik is szinte teljesen kijött, egyenesen áll, icipicit van íny a sarkán, de meg lehet fogni. A gyökere kammpós, akkor biztos azért tart ilyen sokáig.
2022. aug. 22. 12:39
9/23 Metionin válasza:
1,5 óra, alsó és felső bölcsességfogak, feltárással, csontból. Teljesen feküdtek, a gyökereik szanaszét, azért tartanak ezek ilyen sokáig, hogy nehogy megsértsenek valami ideget.
10/23 A kérdező kommentje:
Értem. Hát az a fontos, hogy biztonságosan vegyék ki. Kedves 9-es! Mind a 4 fogat eltávolították egyidejűleg, vagy kettesével vették ki őket? Nagyon fájdalmas volt a beavatkozás?
2022. aug. 22. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!