Ilyen rossz fogakat hogy húznak ki? Valaki leírja részletesen? Háziorvos észrevette, szólt anyámnak, ő meg már hívja is a fogorvost. De én nem akarom hogy kihuzzák.
nem látszik a kép, de talán jobb is....
akkor is ki tudja húzni ha a fog íny feletti része teljesen hiányzik.
az íny "feltolásával" rá zud fogni a gyökérre - nekem is így húzták ki miután baleset miatt eltűnt a fél fogam.
Illetve van kampós fogó is amivel a gyökér alá tud nyúlni.
Ha nem tudja kihúzni akkor szájsebészet -› felvágják és úgy szedik ki, összevarják, stb.
Jesszus! Nem lehetsz ilyen igénytelen! Az ilyen fog egy csomó más problémát is okozhat.
Mit írjunk le? Kapsz injekciót is ki tudja húzni úgy is, hogy alig van rész az íny felett.
Első körben megvizsgálja. Lehet, hogy egy röntgent is csinál, hogy lássa épek-e a gyökerek. Aztán jön a döntés.
Vagy felépíti/betömi vagy húzás.
Ha húzás akkor először érzéstelenítenek. Nagyon vékony tűvel fecskendezik be az érzéstelenítőt több helyre az ínybe (alig lehet érezni és nagyon gyorsan hat).
Utána általában pár percre kiküldenek, hogy rendesen hasson az érzéstelenítő.
Ezt követően egy speciális fogóval megfogja a kiálló részt és kiemeli. Kapsz egy tampont, amire rá kell harapni és ennyi.
Persze nem mindig ilyen. Előfordulhat, hogy eltörik a fog. Ilyenkor darabokban próbálja meg kiszedni. Ha nem sikerül akkor szájsebészet, de ez elég ritka, mert azért egy jó fogorvos látja, hogy menni fog vagy sem és ha nem akkor nem játszik vele. Továbbküld.
Aztán még lehet olyan, hogy a kiemelést követően nem áll el a vérzés. Erre is van alvadást segítő cucc. Ha esetleg gyógyszert szed az ember, vagy alapból vérzékeny akkor ezt érdemes jelezni előre.
Ezt követően már nincs más dolgod csak várni. Meg fog gyógyulni a seb.
Köszi a válaszokat talált is egyet, aki ma fogad, 3-ra megyünk. :(((
Szerintetek ki is huzza ha ki kell, vagy ad idopontot maskorra?
Nagyon kivagyok, nem is fájnak amúgy.
Es csak egy oltas miatt mentem orvoshoz, erre mindjárt huzzak a fogam. :'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!