Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mik a körülmetélés előnyei,...

Mik a körülmetélés előnyei, hátrányai?

Figyelt kérdés

2013. jan. 26. 21:41
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
88%

6. hozzászóló:

Rosszul tudod. A körülmetélés nem csak zsidó szokás. A muszlimok is alkalmazzák. Sőt sok más közel-keleti nép is. Alapból higiéniai okai voltak, ahogy a disznó és egyéb állatok evésének tilalma is és a fej befedése a napsütés és a porfelhők ellen. De ezek a dolgok később vallási jelleget öltöttek. Szóval a lényeg, hogy vannak, akik zsidó vagy muszlim tradíció miatt végeztetik el a műtétet, vannak, akik higiéniai okokból. De mindegyiket körülmetélésnek nevezzük.

Egyébként az USA-ban nagyon sokan csupán higiéniai okokból elvégeztetik, míg Európában ma már a legtöbb zsidó sem...

2013. jan. 30. 18:08
 12/36 Licu válasza:
95%
Az én kisfiam (nem zsidó) olyan szintű fitymaszűkülettel született, hogy nem volt mese, körül kellett metélni. 4 hónaposan egy súlyos húgyúti fertőzést kapott, mert pangott a vizelet a kis kukijában, úgy tudott pisilni, mint amikor valaki nyáron locsol, de véletlenül rálépnek a slagra. 10 napot voltunk kórházban mire kikezelték belőle, utána 2 hónapos antibiotikum kúra, és veséje is károsodott, amit akkor reméltünk hogy mivel még csak pár hónapos, eséllyel helyrejöhet a körülmetélés után. Fél évesen csinálták a műtétet, rá félévre mentünk hasi ultrahangra, a veséje 100 %-osan meggyógyult, azóta sincs semmi baja. Szóval van ilyen eset is, nekünk nem volt választásunk.
2013. febr. 1. 09:48
 13/36 Licu válasza:
88%
Nem tudom miért 55 %-ban tűnik hasznosnak a válaszom, senkinek nem kívánom amit a gyerekünkkel átéltünk, mutatja a leértékelő színvonalát, köszönöm szépen.
2013. febr. 2. 11:20
 14/36 anonim ***** válasza:
55%

Szewrintem nincs semmi előnye és ha egészségügyileg nem indokolt akkor kár megtenni. Nekem is fitymaszűkületem voltde sikerült megszüntetni, bár nem épp kellemes volt a procedúra. Kamasz koromban amikor már fölált és rendszeresen mastiztam isakkor kezdett zavarni hogy nem tudom visszahúzni a bőrt. A fürdőkádban próbálkoztam vele még úgy hogy nem is állt föl de úgy se akart menni könnyen csak erőltetve és feszítő fájdalom is volt mintha szét akarna szakadni. De ezt rendszeresen csináltam és elég gyorsan elkezdett könnyebben könnyebben lejönni. Majd megpróbáltam úgy is visszahúzni amikor fölállt ami eleinte nem sikerült. Majd napi rendszerességgel lehúztam róla a bőrt és úgy hagytam ameddig csak birtam mert azé eléggé feszült és fájt egy idő után, de így hozzásoktam a visszahúzott bőrrel való gatya viseléséhez is. Hónapok múlva nem is éreztem hogy a gatyában nincs rajta a makkon a bőr.

Kb. fél év alatt annyira kinyúlt a bőr hogy már merev állapotban is lejött és nem szorított, semmi kelelmetlenséget nem okozott. Azóta is visszahúzott bőrrel van a gatyában, törölközővel is minden fájdalom nélkül meg tudom törölni a makkomat. Volt olyan barátnőm aki ezt meg is kérdete hogy tudom így megtörölni. :-)

Na szóval legjobb eset az ha jól működik a cerka és a bőr is megvan. Pinába jobb bőr nélkül dugni de amikor kiverem akkor sokkal jobb ha ott a bőr és azt markolom meg. Az érzés más mindkét esetben, viszont az biztos hogy attól még nem lesz érzéketlen a makk ha a gatyában is bőr nélkül hordja az ember, de azért csak hóbortból ne metéltesd körül.

2013. febr. 2. 12:13
 15/36 anonim válasza:
15%
ez egy szokás egy más vallasú népnél ha ugy tetszik szertartás ám de az előttem szólonak egy országban ahol sok avíz ez sajna nem igaz a párom ebből irta a szakdolgozatát ajánlom neked a 20 század háborúja a vízért című művet kiváncsi vagyok ha elolvasod akkor is ez lesz a véleményed mert igen van de annyi amennyi lehet h nekünk sem lesz elég nézd irakot iránt nekik nincs elég vizük ezért akarták megvenni a mienket de mivel nem eladó ezért egyre többen vesznek itt földet mert van benne viz bocs el kalandoztam
2013. febr. 4. 20:49
 16/36 anonim ***** válasza:
66%

A körülmetélésnek manapság Európában semmi köze a vízhez! Lehet, hogy Afrikában ezért is végzik, de Európában nem. Az amerikai gyerekgyógyászok tavaly ismét felülvizsgálták az álláspontjukat. Korábban az volt a javaslatuk, hogy mindenki döntsön belátása szerint, míg most újra kimondták: a körülmetélés hasznos eljárás, ajánlott, és több előnnyel jár.

Nem vagyok fetisizta, de valóban több embert rábeszéltem már, mert van néhány olyan szerencsétlen aki szerint a körülmetélés káros. Nagy tévedés, mert nem az! Sőt, nagyon sok előnye van mind férfi, mind női szemmel.

2013. febr. 7. 09:57
 17/36 anonim ***** válasza:
21%

A női szemmel több előnye van hagyjuk már,ez olyan rossz szöveg,nagyon sok nőnek nem tetszik,magyarországon,európában ez nem divat,van aki kimondottan rondának látja,a beszólógatásról ne is beszéljünk.Amerikában egyébként csökken a körülmetélések száma,mert nem indokolt.Több országban meg hagyomány,szokás volt,a sivatagos népeknél mivel könnyen a homok fityma alá kerülhet és begyulladhat(afrika is pl,)és ott ez hagyomány lett,így ha más országba is kerültek ezek a népek ezeket a szokásokat,hagyományokat vitték magukkal,ezért van hogy amerikában a zsidók,négerek,arabok között még most is szokás elég nagy arányban.De akkor beszéljünk arról is milyen brutálisan zajlik a körülmetélés ezek országokban a hagyományos módon még most is sokszor érzéstelenítő nincs,lefogják,kötözik a gyerekeket és megcsonkítják,a gyerek sír,üvölt a fájdalomtól,na ez ám a szülői szeretet.Te meg tudnád tenni?

Előnye már nincs igazán,annyi hogy a fertőzéseket nehezebb elkapni.

2013. febr. 8. 18:59
 18/36 anonim ***** válasza:
33%

Az az igazság, hogy aki az én péniszemet látja (nem kell, hogy érezze a problémákat pl merevedésnél, ahogy én érzem) az nem sokat beszél utána a körülmetélés "előnyeiről".

Egy barbár eljárás, amivel nagyon sok ember életét tönkre sikerült tenni, pl az enyémet is. Ennyi.

2013. febr. 14. 17:02
 19/36 Argetlam válasza:
51%
Első kommentelő az élményi hatást nem befolyásolja, mivel a makk végén található fityma, hámréteg nem tartozik szorosan a hímvesszőhöz. Igen az igaz, hogy a makk hámja kicsit elöregedik, azonban ez nem okoz az élményben gondot és higiénikusabb dolog is. Mellesleg a metéléssel megnyílt alsó része a pénisznek csomó érzékeny pontot szabadít fel, ami ebből következve nagyobb ingeri hatást is eredményez.
2013. márc. 12. 18:57
 20/36 anonim ***** válasza:
38%
#19: egyetértek!
2013. márc. 13. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!