Ha elmegyek urológushoz rövid fitymafék problémával, létezik olyan, hogy azonnal megműtse (átvágja)? Vagy visszahív más időpontra? Illetve az SZTK-kban elérhető a lézeres megoldás vagy az csak a fizetős helyeken van?
SZTK-ba megyek urológushoz és minél előbb szeretnék túl lenni ezen a "kis műtéten". Ezért kérdezem, hogy van-e rá esély, hogy ha jövőhéten elmegyek, még azon a héten el is végezze a műtétet.
A problémám: ernyedt állapotban hátra tudom húzni a fitymát, de kicsit húzza lefele a makkomat.
merev állapotban: kézzel tudom csak hátrahúzni, egy kicsit feszülő érzést érzek és a makk alatt meg is akad közvetlenül a fitymafékem pedig feszül és elfehéredik. Köszönöm a segítségeteket!
Szia!
Köszi, hogy írtál, én is ezen a héten szeretnék elmenni az urológiára. SZTK-ba csinálják? Várom a holnapi részletes beszámolódat:)
Na Sziasztok!
Na átestem a "műtéten". Nem volt olyan vészes mint amire számítottam.Az egész beavatkozás az előkészületekkel együtt kb 20-25 perc volt.
Ugye át kellet először öltöznöm pizsamába,ezt még kedden mondták, hogy lehetőleg hozzak magammal.
Először befújták a makkom ilyen fertőtlenítő szer féleséggel az csípet kicsit,de nem volt vészes.Aztán kaptam 4 érzéstelenítő szurit a makkomba. Megjegyzem ettől "féltem" a legjobban hogy mennyire lesz rossz,de elmondhatom, hogy
kb szinte nem éreztem semmit.
Utána elkezdték a beavatkozást.Elektrokauter-rel metszették/vágták meg utána pedig varratokat raktak bele.
Hát így ennyi lett volna utána visszaöltöztem aztán jöhettem haza.Azt mondta nekem az orvosom hogy most ne húzzam hátra meg semmi hanem majd szerdán mennyek vissza ellenőrzésre.
Kicsit szokatlan volt az elején meg kellemetlen érzés de most már egész jó.Első pisilésen is túl vagyok és ugyan olyan mint máskor,szóval nem fáj meg ilyesmi.
Nem mondta hogy kéne kennem valamivel,meg azt se hogy mennyi ideig nem szabad pisilésen kívűl használni(ahogy itt olvastam GyK-n általában 1 hónap szokott lenni vagy másfél). Ugye szerdán megyek vissza majd kontrollra megnézi majd gondolom hogy hogy alakul meg ilyesmi.Szóval szerdán majd rákérdezek azért ezekre.Most csak annyit mondott hogy ne húzogassam és jöjjek vissza szerdán.
Hát bementem és mondtam neki hogy nagy valószínűséggel rövid a fékem és lehet hogy szűkületem is van.
Fel kellet feküdnöm az "ágyra" mondta toljam le a gatyámat 2-3-or hátrahúzta fitymámat a makkon és már mondta dolgokat az asszisztensének meg már intézte is a telefont hogy ma megműtsenek.Merev állapotban nem kellett.
Szóval ezt kenegetős dolgot meg hogy kb mennyi idegig nem szabad azt majd szerdán megírom.
ja hozzátenném hogy ez az 1 hónap vagy másfél ez csak az elekrokauter-e vonatkozik ha azzal csinálják mert ugye vannak varratok is meg ugye be kell gyógyulnia a sebnek.
Lézerrel meg ugye nincs seb meg varrat se mert összeforr miközben átvágják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!