Ha elmegyek urológushoz rövid fitymafék problémával, létezik olyan, hogy azonnal megműtse (átvágja)? Vagy visszahív más időpontra? Illetve az SZTK-kban elérhető a lézeres megoldás vagy az csak a fizetős helyeken van?
SZTK-ba megyek urológushoz és minél előbb szeretnék túl lenni ezen a "kis műtéten". Ezért kérdezem, hogy van-e rá esély, hogy ha jövőhéten elmegyek, még azon a héten el is végezze a műtétet.
A problémám: ernyedt állapotban hátra tudom húzni a fitymát, de kicsit húzza lefele a makkomat.
merev állapotban: kézzel tudom csak hátrahúzni, egy kicsit feszülő érzést érzek és a makk alatt meg is akad közvetlenül a fitymafékem pedig feszül és elfehéredik. Köszönöm a segítségeteket!
"(a fityma a makk alatt hátul ugyanúgy megáll, csak most már nem a makk tetején kapcsolódik a fék, hanem ami megmaradt belőle, az a makk alatt rögzül és ott tartja a fitymát, ezt a pici részt valószínűleg szikével nem lehet normálisan átvágni, csak lézerrel...) "
Ezt hogyan érted? Magyarul nem segített a műtét?:(
Úgy értem, hogy továbbra sem tudom kisimítani a fitymát a péniszemen, csak eddig a fitymafék a makk tetejénél, a húgycsőnyílásnál csatlakozott és ott húzta a makkot, és feszült, most meg a makk alá került a feszülő pont (az eddig nem feszült, mert a fék fedte, és az előbb megfeszült). Amit elértem, hogy a makkom nem húzza a fityma, ill. a fitymát egy fél centivel lejjebb tudom húzni. Azt a rögzülést ott a makk alatt is meg kéne teljesen szüntetni, hogy jó legyen... Ha meggyógyult, asszem lesz egy köröm a pesti klinikán.
Most egyelőre ez a kipállás-szerűség aggaszt, mert amúgy már tényleg nincs fájdalom, csak ez az égő-csípő, kidörzsölt érzés. Olyan, mint amikor a cipő feltöri a sarkat, csak úgy tűnik, itt a varratok törték fel a fékemet... Vagy allergiás vagyok a varratra, a kamillára reagáltam rosszul, vagy a bepanthenre... Nagyon kezd elegem lenni az egészből, mindig így járok mindennel, sokkal többet szívok, mint más, és semmi sem úgy történik, mint másnál.
Tehát akkor segített valamennyit a műtét, de mégse tökéletes... Értem.
A kipállás problémáddal kapcsolatban sajnos nem tudok tanácsot adni.
Én holnap megyek a dokihoz, viszem a laboros papírt és megbeszéljük a továbbiakat.
lbpref!
Megkérdezhetem, hogy a műtéti beutalódra vagy, amit kaptál ambuláns lapot arra, diagnózisként mi volt írva ill. mi volt a BNO kódja? köszi
Most látom az újabb kérdésed, máris megnézem:
Nálam a diagnózist egy idősebb doki állapította meg, de ő már nem műt, ezért küldött a fiatal adjunktushoz. Az idősebb frenulum breve-t állapított meg (ez a rövid fék), BNO-ra N4710-et írt. Az egy gyűjtő BNO úgy nézem, a túl sok, vagy túl "kevés" (szűk, rövid) fitymabajok mind beletartoznak.
Amúgy azt nézem még, hogy nekem aztán van a fitymámon bőr bőven (fitymatúltengés?), szóval lehet, hogy emiatt sem látszik tökéletesnek az eredmény, de már kezdek benne fantáziát látni most, hogy végre kezd javulni és az érzékenysége is csökken.
Na örülök, hogy megtaláltad a megoldást:)
Húúú, köszönöm szépen, hogy megnézted. Nekem is ugyanezek szerepelnek a kórházi beutalómon. Csak ezt a N4710-et megnéztem a neten, hogy mit jelent és megijedtem mert fitymaszűkületet írtak és azt hittem, hogy elírt valamit a doki. De ezek szerint minden jól van írva. Köszi még egyszer, most megnyugodtam:)
Amúgy Pénteken lesz a "nagy" nap.
Na hajrá! :)
Én ma vagyok 12 napos, de úgy tűnik, az első 2 hetet kell átvészelni, utána már nem gáz. A varratok még a helyükön, amiről azt hittem, hogy kiesett varrat, az valójában az elkötött (szándékosan) és emiatt elhalt felesleges bőrcafat volt a seb alján. Csütörtök déltől nem leszek itthon vasárnapig, nem tudom még, mennyire fogom tudni figyelni a hozzászólásokat, de azért szorítok! :)
Halisztok!
Bár a topikot a nyitástól kezdve figyelem vmilyen szinten, eddig úgy éreztem, nem biztos, hogy szükség lenne belefolynom a kommunikációba (időm se nagyon engedte), azonban amikor olvastam kedves nemtomhányéves Kérdező, hogy a dokid elküldött laborra, ráadásul nem is a téged vizsgáló (beküldő) orvos fog műteni, úgy éreztem meg kell szólalnom, és figyelmeztetnem kell téged arra, ami itt készül. Nem szeretek összeesküvés elméleteket gyártani, de akik rám>>priviztek eddig és visszajeleztek vmit, azok közt sokan az eü-ellátórendszer rébuszaira hívták fel a figyelmem, és sajna eddig ahol eddig a fitymaszűkülettel a műtőbe küldött fiatal srácokat és férfiakat előzetesen laborvizsgálatnak vetették alá, ill. az általad is említett BNO-kódot írták rá a beutalójukra, általában az alábbi két szó közül vmelyik egészen biztosan ott volt:
_ OPUS (Vmilyen MUNKA, beavatkozás végleges elvégzése)
_ CIRCUMCISIO (KörülMetélés -- Teljes KM értendő alatta)
A laboron és a másik dokin kívül jellemző volt még a pontatlan előtájékoztatás, hogy "kis beavatkozás", "ígéretek", "csak pár centi" hangoztatása mellett ill. ellenére a "majd meglátjuk" (Magyarul SEMMI BIZTOS NEM LETT LEFIXÁLVA), emellett a feltűnően rövid (3 nap-1 hét) kiírási idő a tervezett beavatkozás elvégzésére. Mindenki mosolyogva vonult a csatába, megnyugodva, hogy a doki csak a féket szedi le, vagy csak egy részleges (pár centis) darabot távolítanak el a fitymájából, aztán mindegyiket a műtétet végző dokija FUTÓSZALLAGSZERŰ szisztémával kezelte úgy, hogy előtte sosem találkozott vele, nem vizsgálta, nem is beszélt vele, 1x ránézett,... "jóvan,... vágjuk, ezt is,.. kész!"-módon végezte dolgát. Mindegyik srác farkáról SIKERESEN LEVÁGTA AZ ÖSSZES FITYMÁT, a gyerek meg le volt döbbenve, hogy ez nem az, amit ő szeretett volna, azt nagy szomorúan beletörődött abba, hogy átbaxták, ez az egész nem pozitív, hanem negatív végkifejletet szült, gátlásos lett, így is állt hozzá a dologhoz, és félelemből, gátlásból, szégyenből EGYIK ESET SEM LETT JELENTVE AZ ILLETÉKES BETEGJOGI KÉPVISELŐNÉL, A DOKI NEM LETT MEGBÜNTETVE, A RENDSZER -- visszajelzés híján -- NEM TUDOTT VÁLTOZTATNI A ROSSZ KEZELÉSI SZISZTÉMÁN, MERT SENKI NEM SZÓLT FEL AZ ELLEN, AMIT VELE MŰVELTEK! (Mindenki szégyenében lapult, kussolt.)
>>> Ugyanez történt tavaly pl. a szentesi kórházban dr. pásztor imre főorvosnál, aki többek közt egy 15 éves ENYHE szűkületét is TKM-mel kezelte, előtte elküldte laborra, azonban ő elhitette a sráccal, hogy ezt máshogy kezelni nem le7, csakis körülmetéléssel. A gyerek utána verte a fejét a falba erővel, miután elmondtam neki, hogy lett volna más le7ősége is, csak nem előtte keresett meg!
>>> De hasonlóan rútul járt egy 21 éves srác is a debreceni urológiai klínikán, aki RKM-et (Részleges KM-t) kért, a dokija dr. berczi csaba azt mondta neki, "majd meglátjuk", és megígérte, hogy igyekszik minél több fitymát meghagyni. Semmit sem hagyott neki! A srácot leszíjazta, elbökte az érzéstelenítőt, ami így nem hatott, 45 percen xtül szegény szerencsétlen srác MINDENT ÉRZETT A MŰTÉT SORÁN, AZT IS, AHOGYAN VÁGTÁK LE RÓLA A BŐRT, AZT IS AHOGYAN VARRTÁK ÖSSZE UTÁNA! Hiába jajgatott, fájdalmában csak ellenfeszíteni tudott, a doki erre rámordult, hogy maradjon már nyugton, amikor szegény gyerek kegyetlenül szenvedett! 45 percnyi kínzás után a srácot feldagadt faxxal leküldte még a lépcsőn, ahelyett, hogy egy szobát adott volna neki, ahol lábadoz6 műtét után. >:-O
Hasonló megtörtént esetről számtalan visszajelzés érkezett, és ellentmondani az orvosának csak nagyon kevesen mertek, ők megúszták ezt, találtak egy jobb orvost, aki kevesebb "kárt" okozott, mint amit az eredeti orvosa tervezett volna. Az egyik ilyen személy azóta a barátom lett, mert ő is itt a GyK-ra írt ki segélykérést, a doki alig pár héttel későbbre írta ki TKM-re úgy, hogy előtte meg se nézte rendesen, ráadásul a sár (most 18) azt sem tudta 1 évvel ezelőtt, hogy ki műti majd. SEMMIT NEM TUDOTT! De pár nappal a műtétje előtt megtalált a topikjával, MSN-en folytatva a kommunikációt igen közvetlenül (webkamerával és mikrofonos fejhallgatóval) megvitattuk a problémát, elfogulatlanul(!) és megoldási alternatívákat teszteltünk, egyik működött is, így nem kell körülmetélni őt, egy fiatal dokinő fogja műteni őt, aki először metélni akarta, de a btom a sarkára állt, elmondta miből lett ilyen enyhe a maradék szűkülete, mennyire makacs volt, és a módszer hogyan és mennyit segített, és nem engedi metélni, műtét csak akkor lesz, ha "dorsalis (hátoldali) bemetszést" hajtanak rajta végre egy másik műtétet igénylő urológiai problémája (varicokeléje) mellett. A két műtét így össze lesz vonva, de komolyan harcoltunk azért, hogy 1 év alatt a számára legideálisabb megoldást talál6suk meg. De ehhez azt is pontosan letisztáztuk, mi is a PONTOS BAJA, amelynek PONTOS MEGÁLLAPÍTÁSában kérte ő a segítségemet.
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Nos, én nem tudom, hogy neked VALÓBAN CSAK A FÉKEDDEL VAN-E A GOND, vagy a fitymáddal is, (tényleg le7-e fitymaszűkületed) viszont úgy éreztem, hogy az eddigi szerzett ill. részben személyesen engem is érintve szerzett tapasztalatok alapján itt vmi bűzlik Dániában, vmi igencsak gyanús, hogy te a fékeddel mentél oda, közben meg ráírták a papírodra MINDÖSSZE PETYHÜDT VIZSGÁLAT ALAPJÁN, hogy...
BNO N4710 _ Fitymatúltengés, phimosis"te pedig derűsen, reményekkel teli várod a pénteket. És úgy glom, és attól félek is, ha téged is altatni akarnak, ha meg frenulotómia helyett opus/circumcisio szerepel a papírodon, de neked kellene a fitymád, és nem akarod, hogy hozzányúljanak, abban reménykedsz, hogy minden szép és jó lex, valóban csak egy "kis műtét" lex, akkor félő, ennyi ismeretlen tényező mellett logikusan végiggondolva, hogy téged csúúfosan át fognak baxxni!
Ha kell a fitymád, és akarsz adni magadnak egy másik esélyt is, akkor azt javaslom, szedd össze magad, állj a sarkadra, és a helyzet tisztázásáig mondd le a műtétet, akármennyire is várod!
Azért BOCSÁNATOT KÉREK, ha elrontottam a "reményteli" várakozásodat a péntekről, de azért nem, hogy talán ezzel az irományommal, valóban megtörtént, valós személyekkel is alátámaszt6ó tapasztalatbeszámolóimmal talán sikerül felkelteni benned a gyanakvást, hogy GYŐZŐDJ MEG ARRÓL, MI A FRANCOT AKARNAK CSINÁLNI VELED OTT PÉNTEKEN, ÉS KI?
_ Egy tökismeretlen valaki futószalagszerűen kezelve téged, vagy...
_ Egy orvos, akivel előzőleg mindent lefixáltál, és tudod, hogy ő fog műteni, és ő figyelembe fogja venni kéréseidet, óhajodat a műtéteddel kapcsolatosan, elvégre is a legnemesebb szervedről van szó! :-o
Azt pedig hadd kérdezzem meg,...
_ Hány éves vagy Kérdező?
_ Csak a féked a gázos, vagy a fitymád is? Merev állapotban nincs körkörös gyűrű a fitymád körül, csak amiatt nem jön teljesen hátra a fitymád, mert a rövid féked lefelé húzza a makkodat, így a fityma a bréd hátsó oldalán felgyűrődik, esetleg gallérszerűséget képez?
----- ----- -----
Csak azt javaslom, ha kell a fitymád, akkor ÉBREDJ FEL, és légy gyanakvóbb ill. körültekintőbb önmagad érdekében azokkal szemben, akikre rábízod gyanútlanul a legnemesebb szerved kezelését, meggyógyítását! :-o A helyzet egyértelműsítéséig én a helyedben nem csinálnék semmit! Labort fék miatt nem csinálnak, csak ha altatnak! Tapasztalat! ;-)
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!