Nem tudom mi ez, aki vágja a bőrgyógyászatot az kérem segítsen! Mit tegyek?
"csak szakember segítségével gyógyítható meg"
Házhoz jött a szakember. XD
Jó dolog.
@ 11:49
Egyetértek "Gabica27"-tel és az ebben a topikban olvas6ó válaszaiból én is adok hitelt a szavának. Már csak azért is, mert kollégát/kolléginát feltételezek a "usernick" mögött. (Magam is uezeket tanultam, kivéve talán egészségfejlesztést és aszepszist.)
@ 15:52
Ha arra a szürke műanyagflaskás hipóra gondolsz, ami potom pénzért beszerez7ő bármely ABC-ben és halálfej-sziluett domborodik ki a csomagolásán, akkor sztem igen,... a Flóraszept vagy akár a Domestos is megfelel fertőtlenítés céljából a megfelelő óvintézkedések figyelembevételével.
Üdv: EE
Azért csak inkább lássa szakorvos... és ne csak őt, hanem a családot is (a biztonság kedvéért), kiváltképp azokat, akik érintkeztek is a kutyával. Egy gombás fertőzés egy 2 éves kisfiú esetében FŐLEG nem elbagatellizálandó dolog! Az okokat a [15:02]-esben részleteztem.
Az még fontos dilemma le7, hogy a kutyus a többi háziállattal nem érintkezett-e!? Mert akkor felmerül a kérdés, hogy ők is hordozóvá vál6nak-e így!? És ha már felmerül, akkor ezt csak állatorvos tixtáz6ja, vagyis alighanem sok dolgotok lesz, az elkövetkezendő időszakban Kérdező!
Üdv: EE
Hogy emlékeztem még hogy jellemzően állati és nem járványos. Az első tanácsom ez alján adtam. Tanultam csak nem vizsgáztam belőle. Bár itt pontosították a dg.-t.
"A tinea capitist okozó említett gombák spórái főleg háziállatok (kutya, macska) szőrén találhatóak meg (zoophil gomba). Az ilyen esetek többnyire nem járványos formában jelentkeznek. Azon fajok esetén, melyek csak embereken fordulnak elő (anthropophil gomba) és emberről emberre terjednek azokkal inkább járványos, endémiás formában talákozhatunk. Ritkán talajlakó (geophil) gombák is okozhatnak tinea capitist (Microspora gypseum)."
idézet forrása: [link]
Ha voltál dokinál kérdező? Megosztanád a fejleményeket?
Én még mindig a szőr és porból (állati ürülékel fertőzőt talaj) és nem járványos voltára tippelek a tünetek alapján.
"mélygombás fertőzésnek tűnik, és már a kialakulásakor el kellett volna menned bőrgyógyászhoz ill. bőr- és nemibeteg-gondozóba megnézetni. ezt ma MINDENKÉPPEN PÓTOLD, mert ez NEM FOG MAGÁTÓL ELMÚLNI és le7 antibiotikus kezelés fog csak segíteni"
Jaj!
Az antibiotikum a bakteriumokat öli és ettol szaporodik el a gomba. Ha a gombat olod, akkor szaporodik el a bakterium.
Ergo, lehet, hogy eppen egy antibiotikumkezeles hatasara tortent ez a felulfertozodés?....
Kedves kerdezo, kellett szedned antibiotikumot a panaszaid elott?
Gombás megbetegedésre is van antibiotikum. Sőt egyszerre gombás és bakteriálisra is. Penicillin származékokra igaz amit írsz.
De amit írsz az amúgy tipikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!