Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Valaki segítsen, mit tegyek?

Valaki segítsen, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A fiamnak nagyon büdös lábszaga van.Már mindent kipróbáltunk ami lehetséges,de semmi változás.

Voltunk orvosnál aki kenőcsöt írt fel.Nem használt.Elmentünk újra.Új kenőcs,de az sem jó.Elmentünk másik dokihoz.Az eredmény ugyanaz.Vettünk sok lábizzadásgátló krémeket,porokat.Egyik sem vált be.Kidobtam az összes zokniját,és csak pamut zoknit vettem neki..Ez sem segít.Új cipőt kapott amiben szellőzik a lába..Ez sem segít,Minden nap amikor hazajön rögtön mossa a lábát szappannal,és ha kell egy nap többször is..De ez sem oldja meg a problémát..

Tud valaki még valami tanácsot mit tegyek??Mert fogalmam sincs,és egyre elkeseredettebb ő is,és persze mi is..

2010. nov. 8. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Hali!

_ Hány éves a srác?

_ Sportol is valamit?

_ Milyen orvosnál járt(ak) már vele?

_ Milyen kenőcsöt kapott?

_ Mióta tart ez az áldatlan állapot, amit Ön leírt? Ez az egész úgy. kb. mikor kezdődött?

Üdv: EE

2010. nov. 8. 14:47
 2/7 A kérdező kommentje:

-18 éves

-lassan 1 éve tart...

- hobbi szinten focizik..

Angliában élünk és itt kint voltunk először a körzeti orvosnál aki adott beutalót a bőrgyógyászatra,majd elmentünk egy másikhoz is..

Amit mindenki felírt az a mycosid hintőpor.

A kenőcsök nevét nem tudom mert kidobtam őket mérgembe,hiszen egyik sem működött..(több hónap kezelés után sem javult)

2010. nov. 8. 15:02
 3/7 anonim ***** válasza:

A Mycosid-ot én is ismerem. Egy ideig sajna -- mint a tinik zöme -- én is magamtól használtam, aztán ez a dolog magától elmúlt. A sport márpedig elég jól beleizzasztja a lábakat a cipőbe.

Az a baj, hogy ha itt élnének Magyarországon, nyugodt szívvel ajánlanám a bőrgyógyászat helyett a bőr- és nemibeteg gondozót, azonban én azt nem tudom, hogy odakint ennek mi a megfelelője.

Szerintem érdemes lenne beutaltatni a srácot egy alapos kivizsgálásra a kórházba, mégha a háziorvosa nem is feltétlenül ért egyet ezzel, érdemes lenne kieröltetni belőle a beutalót. Nem érzem magam túlságosan jártasabbnak egy átlagembernél ezen a területen, azért glom, hogy talán le7 ez valami hormonális dolog is akár, ugyanis szerintem mindenki gombás fertőzésre gyanakszik.

Három dolgot tanácsolnék Önnek:

1.) Nyugtassa meg a fiát. Üljenek le, és beszéljék át.

Tudom, mennyire kellemetlen -- és ezt most igyekszek nem közhelyesen mondani -- ez az egész dolog, azonban fontos, hogy emiatt ne érezze magát értéktelennek. Minél többet foglalkozik ezzel, rágja magát ezen, annál inkább tönkremegy az önbizalma és magába zárkózik a későbbiekben, ami valós veszély, mert a lábszaga miatt nem meri majd felvállalni önmagát pl. barátnője előtt, ha majd lesz... (ahogy sokan eleve pl. a saját fitymaszűkületük miatt is értéktelennek és reménytelennek érzik magukat, holott mindig és mindenre VAN MEGOLDÁS!).

Mondja meg neki, ez egy átmeneti állapot, ami később majd elmúlik. Ezt Önök segíteni fogják, de ez is olyan mint a serdülőkor: A gyerek már alig várja, hogy túllegyen rajta... igaz? ;-)

2.) Praktikussági szempontból többminden eszembe jutott.

_ Rendszeresen átfertőtlenítem a papucsaimat Domestos-sal vagy flóraszepttel, majd forró vízzel áttusolom őket nagy sugárral, végül kiteszem őket ucsak szabad levegőre száradni. Ha megszáradtak, átpúderezem a talpammal érintkező részt.

_ A szoba felületét (amelyben gyakran tartózkodom mezitláb (JÓ SZELLŐZÉS!!!) rendszeresen átfertőtlenítem, a szőnyegeimet szőnyegtisztítóval ucsak rendszeresen átmosom.

_ Sport után nálam azonnal szabad levegőre kerül a csuka, ahol kiszellőzhet... (a szomszédok biztosan nem osztják eme nézetemet, -- feltéve, ha arra fúj a szél... X-D)

A láb beáztatása szerintem mindenképpen fontos. Valahol eszembe jutott az, hogy mintha már hallottam volna a citromlé és a lábszag kapcsolatáról. Nos rájöttem... Talán Önöknél is fut az a sorozat, ami nálunk a ZONE CLUB-on, (HOW CLEAN IS YOUR HOUSE? -- MENNYIRE TISZTA A LAKÁSOD?) amelyben két angol grácia: Kim és Aggie "hadat üzennek" a lakáskosznak, piszoknak és a bacillusoknak. Bennem itt maradt meg, az alábbi cikk tartalmának egy része, amire rákerestem...:

>> [link]

A citromlé meg az ecet sokban hasonlít, illatilag talán a citromlé, erősségileg talán az ecet jobb.

3.) Harmadszor pedig úgy gondolom, meg kéne vizsgálnia a fia talpát. Ha van rajta bőrkeményedés, (akár a talp külső élén, vagy a párnázott részén), akkor onnan le kell gyalulni vagy dörzsölni habkővel az elhalt hámsejteket, majd lehet le lehet ápolni a lábakat bőrápoló krémmel, amit én is szoktam, mert sajnak gyorsan megvastagszik a talp bőre az említett helyeken... :-T

Remélem, tudtam segíteni Önnek és fiának. A tapasztalatokról pedig szíveskedjenek beszámolni majd!

Bármi kérdés merülne fel vagy Önnek, vagy a fiának, csak bátran! :-)

Anglia jóval másabb hely, mint Magyarország.

Csak pusztán kíváncsiságból kérdezem, mióta élnek odakint és mely részén vannak, ha nem indiszkrét a kérdésem? (Közeli nagyváros elég...)

2010. nov. 8. 16:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ..

A citromlevet és ecetet nem csináltuk még,szóval most ki próbáljuk azokat is..

Igyekszünk a fiamat nem bántani ezért,hiszen tudom,hogy nem ő tehet róla.Valamiért én is úgy gondolom,hogy "majd kinövi"..legalábbis remélem.

A talpát már korábban néztük,nincs semmi "más,nem odaillő",nincs se keményedés,se duzzanat..Egészséges lába van,csak büdös..

A sport cipője is más,mint az utcai cipője,és amikor csak tudjuk fertőtlenítjük is domestoszal..

Mivel padlószőnyeg van mindenhol van neki külön szoba papucsa,hogy a szőnyegről se jöjjön vissza a fertőzés(ha fertőzésről beszélünk)

Megfogadom a tanácsodat,és ragaszkodni fogok más orvoshoz is,hátha tényleg nem a gomba az oka..

Ha változás lesz akár orvos által vagy akár citrommal vagy ecettel megírom majd..

Angliáról. Lassan 4 éve élünk kint Swindon városában.Wiltshire megyében van.Közel Oxfordhoz,és Stonehenge-hez.Londontól 90km-re..

Még egyszer köszönöm a hasznos információkat..

2010. nov. 8. 16:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Nincs mit... nagyon szívesen! :-)

Azonban arra figyelni kell, hogy a cipők és papucsok a fertőtlenítés után TELJESEN kiszáradjanak, ezt követően pedig érdemes be-/átpúderezni őket! (Nekem speciell a fertőtlenítőszer, ami bennük maradt, izgatta a talpbőrömet, ezért ajánlom a puderezést.)

Tartózkodjon a srác talpa sokat szabadon... SZELLŐZZÖN, akárcsak a cipők, papucsok, és reméljük megoldódik az ügy. :-)

2010. nov. 8. 17:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Az előttem író sok hasznos tanácsán túl én nagyon ajánlom a Scholl Foot Spray-t és a Scholl Shoe Spray-t. Ezeket kombinálva használva mi megszabadultunk a hasonló problémánktól (férjemnek és nekem is büdi volt a lábunk, persze sportcipő, csizma, stb...). A lábspray egy kellemes púderes, hűsítő szer, lábmosás után és (ha később megy el otthonról), mielőtt a cipőbe bújik, a száraz lábat kell befújni vele, különös tekintettel a lábujjak közti és alatti területekre. A cipősprayvel pedig a kiszellőzetett, száraz cipőt kell belül alaposan befújni.

A gyilkos szagokat bárhol a testünkön a testnedveken elszaporodó baktériumok okozzák. Ezért használunk izzadásgátlót a hónaljunkra is. Ez a spray ehhez hasonlóan 1.) megakadályozza az izzadást, 2.) megöli a rossz szagokért felelős baktériumokat. Ha rendszeresen használjátok, szerintem nektek is segíteni fog! 1-1 flakont megér egy próba. Ha a ti esetetekben is használ, azt már az első-második napon látni fogjátok!

2010. nov. 8. 18:40
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsot,holnap meg is nézem,hogy itt kint is lehet-e kapni ilyen lábspray-t.HA igen akkor mindenképpen venni fogok..Nekem minden pénzt megér,hogy segítsek..
2010. nov. 8. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!