Nem tudom mi ez, aki vágja a bőrgyógyászatot az kérem segítsen! Mit tegyek?
szia!
Ez tinea gomba, nekem is szokott lenni -nem tudom, mitől kaptam el.
Elmentem bőrgyógyászhoz, itt van kórház. Semmit sem csinált vele, csak ideadta a Lomexin kenőcs szórólapját, hogy ezt vegyem meg. és tényleg jó rá. Vény nélkül kapható a gyógyszertárban!
De légyszi ne kísérletezz otthon magad az itt néhányak által ajánlott krémekkel, hanem irány a doki. Hiába írja itt valaki, hogy neki is ilyen volt - az közel sem biztos diagnózis. Biztosat mindig csak az orvos tud mondani. Ezzel ne játssz.
Jobbulást!
Nem kellett semmi rosszat csinálnod, ezt családtagtól is elkaphattad a közös fürdőhasználattól, de uszodában, szállodában, szinte bárhol be lehet szerezni. Elég az is, ha kicsit szorosabb, kevésbé szellőző nadrágot hordasz. De akár egy vendég is hagyhatta a WC deszkán nálatok, amit te később átvettél.
A szüleidnek nyugodtan szólhatsz, mert ez nem azt bizonyítja, hogy bármi rosszat tettél volna, ellenben ők is elkaphatják tőled, ha van testvéred, ő is.
szia!
Nyugodtan keress rá a google-ban a tinea gombára! Neked is az van.
És tanultam bőrgyógyászatot, nyugi.
Én meg agysebészetet.... gép mögül mindenki azt mond, amit akar.
De ha elmentél magad is bőrgyógyászhoz, ahogy írod, akkor a saját bőrödön már nem szívesen kísérleteztél volna a szaktudásoddal.
Kérdező, orvos erősítse meg a gomba diagnózisát, mert ha mégsem az, akkor lehet, hogy túl későn kerülsz szakértőhöz!
Tinea corporis: (nyak, végtagok, törzs felületes gombás fertőzései)
A piheszőrös testfelületeken egy vagy több éles szélű, kör alakú, széli részek felé terjedő, centrálisan a gyógyulás jeleit mutató, ettől gyűrű jellegű, vörös folt látható. Az elváltozások finoman hámlanak, a széli részeken pattanáshoz hasonló jelenségekből koszorú lehet. A beteg enyhe, vagy heves viszketésről panaszkodik, de gyakori a panaszmentesség is. A kórtörténetben állat kontaktus (kutya, macska, tengerimalac), vagy közösségen belüli hasonló betegség segítséget nyújthat.
Tinea cruris: Az lágyékhajlat és nemi szervek környékének gombás fertőzése. Többnyire középkorú férfiakat érint.
A tinea corporishoz hasonló elváltozások képében jelentkezik. A foltok vörösek vagy barnás- vörösek. Egyéb hajlatok (mell alatt, hónalj, könyök-, térdhajlat) ugyancsak érintettek lehetnek. A fertőzés terjedhet beteg emberről kontaktus, vagy közös ruházat, törölköző használata útján.
a második van nekem, és akkor már meg is van, hogy kaptam el. Másfél hete vettünk egy Berni pásztort és hát bújik mindenhova ( de ezt ne értsétek félre, de ebben a kánikulában egész nap fürdőgatyában vagyok), ezen kívül van még sok állatunk de azok már több éve megvannak és eddig semmi gond nem volt velük. Tuti hogy ő a cinkos, most már csak a 2 éves öcsémet féltem, egész nap azzal a kutyával van. Holnap megyek is az orvoshoz. És nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, sokat segítettetek. Meghagyom ezt a kérdést hátha ezzel én is tudok valakinek segíteni.
... meg még le7 éppen tinea colli is akár, de alapjába véve ez valóban tinea-gombafertőzésnek tűnik, én is erre tippeltem eredetileg Gabica27-tel szinkronban, igaz... mi bőrgyógyászatot csak minimális szinten tanultunk.
Ha szerinted a kutyus le7 a forrás, akkor előszöris talán különítsétek el, mielőtt mindenkit megfertőz, ill. vigyétek el mihamarabb állatorvoshoz, hogy megvizsgálhassa és előír6sa a megfelelő kezelést is. A dologról meg megintcsak azonnal szólj a családodnak és addig amihez a kutya hozzáér, "odabújik" (nem gyanús?), vagy nekidörgölőzik, azt tessék jó alaposan hipós vízzel átfertőtleníteni, áttörölni. A kezeteket ezidő alatt amíg a kutyán (esetleg) ki le7 mutatni a fertőzést, BETADINE-SZAPPANNAL mossatok kezet ALAPOSAN, KÖRÖM ALATT IS, ill. azokat a dolgokat is fertőtlenítsd le, töröld át naponta cseréld, amihez te -- mint fertőzött -- hozzáérsz. Az öcsédet is érdemes lenne átnézetni, hogy esetleg nála nem jelentkeznek-e a tünetek, bár ennyivel a családot is megnézet7nétek, ha úgy érzitek, mert ez kicsit számomra olyan, mint a nemi úton terjedő fertőzés: Egyik félen kijön, de a partner attól még le7 tünetmentes... dO.ob
========
1. lépés tehát: SZÓLJ A CSALÁDODNAK és TÁJÉKOZTASD ŐKET!
2. lépés: A kutyát különítsétek el addig, amíg állatorvos mást nem mond.
3. lépés: Fertőtlenítsétek le az érintett dolgokat, amikre átvihettétek a fertőzést.
4. lépés: BŐRGYÓGYÁSZ ill. BŐR- ÉS NEMIBETEG-GYÓGYÁSZ ne holnap, hanem MÉG MA! (kivéve, ha holnap rendel)
========
A 02:34-esemben már feltettem a kérdést, de akkor felteszem másként: kb. honnan írsz, ahol nincs bőrgyógyász ill. állatorvos, és melyik lenne a legközelebbi város mennyire tőled, ahol lenne ilyen?
Üdv: EE
--------
PS: Am. részemről nincs mit a segítségért. ;-D
Tényleg jó válsz.
A hipó helyet a Flóraszept nem jó az nem vág tönkre egy csomó mindent? És nekem a bőrgyógyász azt javasolta.
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:49
mIvel egészségügyi végzettségem van, nemcsak bőrgyógyászatot, de anatómiát (latinul!), belgyógyászatot, traumatológiát, egészségfejlesztést, aszepszist, elsősegélyt, és fiziotherapiát is tanultam. Hidd csak el nyugodtan.
Flóraszept és Domestos is jó mint "hipó". :D
Előbbi kímélőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!