Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Nem tudom mi ez, aki vágja a...

Nem tudom mi ez, aki vágja a bőrgyógyászatot az kérem segítsen! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
kb másfél hete jelent meg az első "kör" nagyon tud viszketni és nagyon kínos. Napról napra csak nagyobb lesz meg több. Mielőtt bárki írná, igen minden nap fürdök nem voltam együtt semmilyen személlyel és nem vettem fel használt gatyát. (a képek elég undorítóak csak erős idegzetűek, és hozzáértők nézzék meg) örülnék neki ha itt segítséget tudnék kapni, sajnos falun lakom és nincs a közelbe bőrgyógyász. F/16
2011. jún. 27. 01:47
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

szia!

Ez tinea gomba, nekem is szokott lenni -nem tudom, mitől kaptam el.

Elmentem bőrgyógyászhoz, itt van kórház. Semmit sem csinált vele, csak ideadta a Lomexin kenőcs szórólapját, hogy ezt vegyem meg. és tényleg jó rá. Vény nélkül kapható a gyógyszertárban!

2011. jún. 27. 08:00
 12/32 anonim ***** válasza:

De légyszi ne kísérletezz otthon magad az itt néhányak által ajánlott krémekkel, hanem irány a doki. Hiába írja itt valaki, hogy neki is ilyen volt - az közel sem biztos diagnózis. Biztosat mindig csak az orvos tud mondani. Ezzel ne játssz.

Jobbulást!

2011. jún. 27. 08:57
 13/32 anonim ***** válasza:

Nem kellett semmi rosszat csinálnod, ezt családtagtól is elkaphattad a közös fürdőhasználattól, de uszodában, szállodában, szinte bárhol be lehet szerezni. Elég az is, ha kicsit szorosabb, kevésbé szellőző nadrágot hordasz. De akár egy vendég is hagyhatta a WC deszkán nálatok, amit te később átvettél.

A szüleidnek nyugodtan szólhatsz, mert ez nem azt bizonyítja, hogy bármi rosszat tettél volna, ellenben ők is elkaphatják tőled, ha van testvéred, ő is.

2011. jún. 27. 09:07
 14/32 anonim ***** válasza:

szia!

Nyugodtan keress rá a google-ban a tinea gombára! Neked is az van.

És tanultam bőrgyógyászatot, nyugi.

2011. jún. 27. 11:31
 15/32 anonim ***** válasza:

Én meg agysebészetet.... gép mögül mindenki azt mond, amit akar.

De ha elmentél magad is bőrgyógyászhoz, ahogy írod, akkor a saját bőrödön már nem szívesen kísérleteztél volna a szaktudásoddal.

Kérdező, orvos erősítse meg a gomba diagnózisát, mert ha mégsem az, akkor lehet, hogy túl későn kerülsz szakértőhöz!

2011. jún. 27. 11:49
 16/32 A kérdező kommentje:

Tinea corporis: (nyak, végtagok, törzs felületes gombás fertőzései)

A piheszőrös testfelületeken egy vagy több éles szélű, kör alakú, széli részek felé terjedő, centrálisan a gyógyulás jeleit mutató, ettől gyűrű jellegű, vörös folt látható. Az elváltozások finoman hámlanak, a széli részeken pattanáshoz hasonló jelenségekből koszorú lehet. A beteg enyhe, vagy heves viszketésről panaszkodik, de gyakori a panaszmentesség is. A kórtörténetben állat kontaktus (kutya, macska, tengerimalac), vagy közösségen belüli hasonló betegség segítséget nyújthat.

Tinea cruris: Az lágyékhajlat és nemi szervek környékének gombás fertőzése. Többnyire középkorú férfiakat érint.

A tinea corporishoz hasonló elváltozások képében jelentkezik. A foltok vörösek vagy barnás- vörösek. Egyéb hajlatok (mell alatt, hónalj, könyök-, térdhajlat) ugyancsak érintettek lehetnek. A fertőzés terjedhet beteg emberről kontaktus, vagy közös ruházat, törölköző használata útján.

a második van nekem, és akkor már meg is van, hogy kaptam el. Másfél hete vettünk egy Berni pásztort és hát bújik mindenhova ( de ezt ne értsétek félre, de ebben a kánikulában egész nap fürdőgatyában vagyok), ezen kívül van még sok állatunk de azok már több éve megvannak és eddig semmi gond nem volt velük. Tuti hogy ő a cinkos, most már csak a 2 éves öcsémet féltem, egész nap azzal a kutyával van. Holnap megyek is az orvoshoz. És nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, sokat segítettetek. Meghagyom ezt a kérdést hátha ezzel én is tudok valakinek segíteni.

2011. jún. 27. 12:08
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

... meg még le7 éppen tinea colli is akár, de alapjába véve ez valóban tinea-gombafertőzésnek tűnik, én is erre tippeltem eredetileg Gabica27-tel szinkronban, igaz... mi bőrgyógyászatot csak minimális szinten tanultunk.

Ha szerinted a kutyus le7 a forrás, akkor előszöris talán különítsétek el, mielőtt mindenkit megfertőz, ill. vigyétek el mihamarabb állatorvoshoz, hogy megvizsgálhassa és előír6sa a megfelelő kezelést is. A dologról meg megintcsak azonnal szólj a családodnak és addig amihez a kutya hozzáér, "odabújik" (nem gyanús?), vagy nekidörgölőzik, azt tessék jó alaposan hipós vízzel átfertőtleníteni, áttörölni. A kezeteket ezidő alatt amíg a kutyán (esetleg) ki le7 mutatni a fertőzést, BETADINE-SZAPPANNAL mossatok kezet ALAPOSAN, KÖRÖM ALATT IS, ill. azokat a dolgokat is fertőtlenítsd le, töröld át naponta cseréld, amihez te -- mint fertőzött -- hozzáérsz. Az öcsédet is érdemes lenne átnézetni, hogy esetleg nála nem jelentkeznek-e a tünetek, bár ennyivel a családot is megnézet7nétek, ha úgy érzitek, mert ez kicsit számomra olyan, mint a nemi úton terjedő fertőzés: Egyik félen kijön, de a partner attól még le7 tünetmentes... dO.ob

========

1. lépés tehát: SZÓLJ A CSALÁDODNAK és TÁJÉKOZTASD ŐKET!

2. lépés: A kutyát különítsétek el addig, amíg állatorvos mást nem mond.

3. lépés: Fertőtlenítsétek le az érintett dolgokat, amikre átvihettétek a fertőzést.

4. lépés: BŐRGYÓGYÁSZ ill. BŐR- ÉS NEMIBETEG-GYÓGYÁSZ ne holnap, hanem MÉG MA! (kivéve, ha holnap rendel)

========

A 02:34-esemben már feltettem a kérdést, de akkor felteszem másként: kb. honnan írsz, ahol nincs bőrgyógyász ill. állatorvos, és melyik lenne a legközelebbi város mennyire tőled, ahol lenne ilyen?

Üdv: EE

--------

PS: Am. részemről nincs mit a segítségért. ;-D

2011. jún. 27. 15:02
 18/32 anonim ***** válasza:

Tényleg jó válsz.

A hipó helyet a Flóraszept nem jó az nem vág tönkre egy csomó mindent? És nekem a bőrgyógyász azt javasolta.

2011. jún. 27. 15:52
 19/32 anonim ***** válasza:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:49

mIvel egészségügyi végzettségem van, nemcsak bőrgyógyászatot, de anatómiát (latinul!), belgyógyászatot, traumatológiát, egészségfejlesztést, aszepszist, elsősegélyt, és fiziotherapiát is tanultam. Hidd csak el nyugodtan.

2011. jún. 27. 17:23
 20/32 anonim ***** válasza:

Flóraszept és Domestos is jó mint "hipó". :D

Előbbi kímélőbb.

2011. jún. 27. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!