45 évesen körülmetélés? Ilyen volt.. meg pár kérdés is van!
Szóval ja, ennyi idősen eljött az ideje. Igazából mindig is gond volt, hogy szűk, és pár havontna begyulladt, aztán figyelmeztetett egy új orvos, akihez más miatt mentem, hogy öregebb korban ez súlyosabb betegségekhez is vezethet. Amúgy házas vagyok, gyerek is van, a működésével sosem volt gond ettől, de jobb lett volna már kisgyerek korban elintézni.
Szóval végül megcsináltattam a múlt héten. Hát, akinek azt mondják nem kell ehhez altatás, az keverjen le egyet a dokinak, mert nem tudja miről beszél. Kész pokol volt. Már az érzéstelenítők beszúrása is. Körben a makkba, meg a tőbe is. Utána is éreztem szinte mindent. Persze nem annyira, mintha nem érzéstelenítettek volna, de éppen eléggé, hogy a szívem zakatoljon, görcsben legyen mindenem, és izzadjak mint az állat közben. Közben simán meg-meg is fájdult ahogy csinálta, és az nem semmi érzés. Kötés, hazafele terpeszben bicegve, nyújtott lábbal, mert bármi mozgásra kb világvége fájdalom. A kötést 3 napig hagytam rajta, aztán cseréltem. Az is maga volt apokol. Húzta, beleragadt, stb. Vér, sárgás váladék, minden volt ott, ráadásul feldagad, kék zöld piros... csúnya látvány. Az embernek kimegy az ereje mindenéből.
Az első napokban a makkom ha BÁRMIHEZ hozzáért, összerándultam a fájdalomtól, olyan érzékeny. Járni sem tudtam szinte. Minden vizeléskor a kötéscsere egy kín. Aztán nekiálltam krémezni neogranormonnal, ami kicsit segit rajta, de rá is szárad. Ettől viszont kevésbé érzékeny legalább.
Az igazi pokol viszont éjszaka jön. Spontán erekció. Ilyenkor megtudod, hogy vagy 2-5 is van egy éjjel akár. Az első mire felébredtem, mintha szakítanák szét a varrataimat, mintha a műtétet élném át újra. Ott sivalkodtam mint egy gyerek. Gyorsan alábbhagy, de aztán vérzett is meg minden. Gyakran kell vizelni éjszaka, akkor kisebb az esély rá. És éjszakára fájdalomcsillapitó szerintem nem jó ötlet, mert nem érzed meg időben az erekciót, csak mikor már nagyon késő... Mostmár eltelt egy hét, de még mindig alig alszom. A vérzés már minimális, gombostűhegynyi, meg a sárga váladékozás is reggelre a kötésen. De azért még van, meg duzzanat is bőven. Most elkezdtem a kamillateás áztatást, és áttértem bepanthen plusra, hátha jobb. Igazából a varrat is olyan felemás. Ahol vérezni szokott, ott szebb a varrás, ahol váladékozni, ott kicsit mintha nyíltabb és duzzadtabb lenne. Egyelőre nem tudom elhagyni a kötést meg a gézlapozást sem, mert annyira érzékeny még mindig. Pedig igen szar leszedni a kötést mindig, amikor beleszárad a varratba. Járni is szar, hajolgatni is, feküdni meg csak hanyatt tudok. Nemtom erre mennyi hetet lehet normális várni? Amiket a neten írnak, hogy 1-2 hét meg 10 nap a gyógyulás, és pár nap csak az érzékenység, rettentően alábecsültnek tűnnek. Van esetleg más praktika? Vagy kenjek rá tetrant is biztos ami ziher? Esetleg kinek milyen fájdalomcsillapító vagy kötés típus jött be jobban, akár érzékenység ellen is? Ha kérdésed van írd meg te is, igyekszem válaszolni.
Most tartok a 3. hétnél műtét óta. A duzzanat még mindig megvan, alig csökkent. Az alján a seb kissé összehúzódott, de még mindig megvan. És a második héten kipotyogott 3 varratot leszámítva a többi még mindig benne van (bök is némelyik).
Az érzékenység ugyan csökkent, de nem múlt el. Kötés nélkül továbbra is túlérzékeny a napközbeni rendes mozgáshoz. Az éjszakai erekciók már sokkal kevésbé fájdalmasak, de akkor is felébresztenek.
Szóval van előrelépés, de nem sok. Most már kezdem áztatni is, fürdetni is, talán az segít a varratokon. Mert ha nem akkor varratszedés lesz, és az rohadtul nem hiányzik...
12: Baromságokat inkább ne terjessz. Ez itt legalább tapasztalat, és nem találgatás, meg általánosítás. Ez a valóság, és nem az, amit a neten minden oldal sablonszövegként egymásról másol.
#13 Azert 3 het utan ki kellene szedni azokat a varratokat kulonben olyan szep racsos minta lesz rajta ahol az oltesek belevagnak a borbe.
A te korodban valoszinuleg meg hetekig duzzadt lesz (fiatalon tobbnyire gyorsabban gyogyul).
Ez nagyban fugg attol, hogy valaki mit dolgozik es miert operaltak.
Ha megeroltetobb fizikai munkat vegez valaki az nem fog menni masnap, egy iroasztalnal ulni igen.
Ha valakinek nagyon csunya, esetleg gyulladt akkor lehet, hogy egy-ket hetig olyan erzekeny lesz, hogy meg az alsonadragjat se tudja felvenni, de van akinek nem kenyelmetlen.
Itt a topic indító megint.
Gondoltam írok egy updatet, hátha jár erre majd valaki akinek hasznos lesz az infó.
Szóval 6. héten vagyunk. 2 hete volt kontroll.
A helyzet az, hogy az elmúlt hetekben több varrat is kipotyogott. Eddig ok. Ezeken a helyeken sokat gyógyult minden. Az éjszakai erekciók sem fájnak már, sőt már csak ritkán is ébredek fel rájuk.
Ugyanakkor felül benne maradt 1, és alul is 1 varrat.
Felül azért, mert... hát minden férfi tudja, hogy hőmérsékletre meg minden másra is ezek széles skálán változtatnak méretet, és mivel maradt annyi bőr rajta, nekem 1-2mm-t vissza tudott fordulni a bőr a varratra felül, a legkisebb állapotában. Ezért az a varrat nem kapott elég "behatást", hogy kiázzon, vagy kipotyogjon. Na, hát be is gyulladt, ki is sebesedett ott mára. Szóval ma kénytelen voltam kiszedetni azt az egyet, ami rohadtul fájt, de egyúttal meg is könnyebbültem. A másik alul úgy tűnik dolgozódik kifelé magától, azzal szerintem nem lesz gond.
A duzzanatom is megvan még, vagy hát ödéma. Kisebb lett mint volt, de csak minimálisan. Kicsit ellentmondásosak az infók, hogy ennek mégis mi tesz jót. A doki szerint a használat, a dörzsölődés, az áztatás viszik majd le, dehát az elmúlt 6 hét nem a használatról szólt, szóval valszeg ezért lassú az apadása.
Amúgy a kerületének 2/3-án már egész normális kinézete van.
A makkom is hámlik, sokkal kevésbé érzékeny mint a műtét utáni első 2 hétben volt. Kb 2 hete már teljesen kötés nélkül tudok létezni. Remélem ennek az 1 varratnak a kiszedése miatt már ott is begyógyul úgy, hogy a járásom is teljesen normális lesz.
Szóval ja, az eredeti becslések az időtervet illetően messze túl optimisták voltak. Vagy gyerekekre vannak szabva a neten, vagy nemtom. A szexet december közepére, vagy karácsonyra tippelte a doki is, szóval az még benne lehet. Majd kiderül.
Pár dolgot kiemelnék, ami tapasztalat:
1. szoros alsógatya kell ezekere a hetekre, nem is gondolná az ember mennyire fontos, és nagy változást jelent. Éjjel-nappal!
2. neogranormonnal inkább óvatosan... főleg az elején. Ha túlzásba viszed, márpedig a makk érzékenysége rávehet, réteget képez, amit utána fájdalmas eltávolítani...
3. a bepanthen plus sokkal jobb. Nem képez réteget, jobban beszívódik, de ez is okoz némi tapadósságot, ami szar lehet eleinte.
4. Kb a 3. héten volt húgycső gyulladásom is, a vége rák vörös volt és duzzadt napokig, rohadtul fájt ha bármi hozzátapadt, mintha egy tűt húznék ki a húgycsőből. Doki pont nem volt elérhető, szóval tőzegáfonya tabletta, meg mannóz porral kezeltem magam, és kb egy héten belül sikerült elmulasztani.
5. az első hetekben amíg kötés kell (pl mert van nyílt seb, vagy váladékozik) az Atraumann AG csodákat tesz. Ez nagyon jó tipp volt itt. Nem tapad bele annyira mint a géz. Tényleg egy game-changer volt. A gézzel állítom még ártottam is neki eleinte, mikor beletapadt a sebbe, és ki kellett szedni...
6. A kádban fürdés... hát nemtom. A doki már negyedik héten azt mondta lehet, de nekem valahogy nem tett jót, a meleg víz a duzzanatnak. De akinek nincs duzzanat (ödéma) annak segíthet a varratokon. Kamillát kell bőven használni, vagy a fürdővízbe, vagy külön belelógatáshoz, azt végig javasolta a doki, még most is 6 hét után folytatni kell.
Ha kérdés van szóljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!