Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » 45 évesen körülmetélés? Ilyen...

45 évesen körülmetélés? Ilyen volt.. meg pár kérdés is van!

Figyelt kérdés

Szóval ja, ennyi idősen eljött az ideje. Igazából mindig is gond volt, hogy szűk, és pár havontna begyulladt, aztán figyelmeztetett egy új orvos, akihez más miatt mentem, hogy öregebb korban ez súlyosabb betegségekhez is vezethet. Amúgy házas vagyok, gyerek is van, a működésével sosem volt gond ettől, de jobb lett volna már kisgyerek korban elintézni.

Szóval végül megcsináltattam a múlt héten. Hát, akinek azt mondják nem kell ehhez altatás, az keverjen le egyet a dokinak, mert nem tudja miről beszél. Kész pokol volt. Már az érzéstelenítők beszúrása is. Körben a makkba, meg a tőbe is. Utána is éreztem szinte mindent. Persze nem annyira, mintha nem érzéstelenítettek volna, de éppen eléggé, hogy a szívem zakatoljon, görcsben legyen mindenem, és izzadjak mint az állat közben. Közben simán meg-meg is fájdult ahogy csinálta, és az nem semmi érzés. Kötés, hazafele terpeszben bicegve, nyújtott lábbal, mert bármi mozgásra kb világvége fájdalom. A kötést 3 napig hagytam rajta, aztán cseréltem. Az is maga volt apokol. Húzta, beleragadt, stb. Vér, sárgás váladék, minden volt ott, ráadásul feldagad, kék zöld piros... csúnya látvány. Az embernek kimegy az ereje mindenéből.

Az első napokban a makkom ha BÁRMIHEZ hozzáért, összerándultam a fájdalomtól, olyan érzékeny. Járni sem tudtam szinte. Minden vizeléskor a kötéscsere egy kín. Aztán nekiálltam krémezni neogranormonnal, ami kicsit segit rajta, de rá is szárad. Ettől viszont kevésbé érzékeny legalább.

Az igazi pokol viszont éjszaka jön. Spontán erekció. Ilyenkor megtudod, hogy vagy 2-5 is van egy éjjel akár. Az első mire felébredtem, mintha szakítanák szét a varrataimat, mintha a műtétet élném át újra. Ott sivalkodtam mint egy gyerek. Gyorsan alábbhagy, de aztán vérzett is meg minden. Gyakran kell vizelni éjszaka, akkor kisebb az esély rá. És éjszakára fájdalomcsillapitó szerintem nem jó ötlet, mert nem érzed meg időben az erekciót, csak mikor már nagyon késő... Mostmár eltelt egy hét, de még mindig alig alszom. A vérzés már minimális, gombostűhegynyi, meg a sárga váladékozás is reggelre a kötésen. De azért még van, meg duzzanat is bőven. Most elkezdtem a kamillateás áztatást, és áttértem bepanthen plusra, hátha jobb. Igazából a varrat is olyan felemás. Ahol vérezni szokott, ott szebb a varrás, ahol váladékozni, ott kicsit mintha nyíltabb és duzzadtabb lenne. Egyelőre nem tudom elhagyni a kötést meg a gézlapozást sem, mert annyira érzékeny még mindig. Pedig igen szar leszedni a kötést mindig, amikor beleszárad a varratba. Járni is szar, hajolgatni is, feküdni meg csak hanyatt tudok. Nemtom erre mennyi hetet lehet normális várni? Amiket a neten írnak, hogy 1-2 hét meg 10 nap a gyógyulás, és pár nap csak az érzékenység, rettentően alábecsültnek tűnnek. Van esetleg más praktika? Vagy kenjek rá tetrant is biztos ami ziher? Esetleg kinek milyen fájdalomcsillapító vagy kötés típus jött be jobban, akár érzékenység ellen is? Ha kérdésed van írd meg te is, igyekszem válaszolni.

tegnap 18:56
 1/8 Mad Max2 ***** válasza:
46%

Nekem nem tiszta az hogy miért kellett a körülmetélés???

Engem ez érdekelne inkább.

Mert az hogy fáj ha körbe szecskázzák a bőrt a bráneredről, azt szerintem ha nem írod le akkor is sejti mindenki:)

tegnap 19:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Uh, hát nagyon sajnállak, még ha ez nem is sokat segít rajtad. Szerintem hívd fel a dokit! Olvasni is rossz volt, pedig nő vagyok.
tegnap 19:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Hat tenyleg jobb lett volna fiatalabb korban megoldani.

Erzestelenites: A legtobben semmi fajdalmat nem ereznek, csak azt, hogy matatnak ott, kiveve talan az elso injekciot. Van olyan, hogy valakire nem hat (vagy nem elegge) az erzestelenites, vagy egyszeruen rossz helyre adjak be, de ez azert nem tul gyakori. Az altatasnak mindig nagyobb a kockazata. A legtobb helyen felnotteknek a helyi erzestelenites az alap (az egyetlen kivetel amirol hallottam a Britt NHS ahol mindenkit helybol altatnak -- gondolom akkor tobbet lehet szamlazni). Kisgyerekeket Magyarorszagon is szokas altatni de elmeletileg egy felnott tud szolni ha faj es ker meg erzestelenitest.

Kend be a makkod valamivel (sima vazelin is eleg) es tekerd gezbe, akkor nem faj amikor hozzaer valamihez.

Alvas kozben magzatpoz, akkor is ugyanugy lesz erekcio de nem huzza annyira a sebet.

tegnap 19:29
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Végre 1 őszinte írás a körbemetélésről.

Vannak ám itt metélésre buzditó olvasók is .

Jobbulást kivánok!

tegnap 20:05
 5/8 A kérdező kommentje:

Itt a témaindító.

1: Pedig leírtam. Szűkület miatt nehézkes tisztán tartás, és emiatt rendszeres gyulladás. Az urológus szerint hajlamossá tesz idősebb korban akár rákra is, nem is gondolnánk hányan küzdenek vele, mert nemigen verik nagy dobra.

3: Én azt nem értem a kenéssel kapcsolatban, hogy most akkor a vazelin meg egyéb krém nem oldja a varratot? Illetve kamillás áztatás is szerintem ellentmond annak, hogy ne érje áztató víz 2 hétig..? Amúgy szerintem is eleve rosszabb az átlagnál a fájdalomtűrő képességem. Magzatpóz amúgy nem működik, mert ha a két comb között nyomódik, attól is lüktet.

4: Ez nem buzdítás, se nem lebeszélés. Akinek meg kell csinálni, annak meg kell csinálni, ez van.

tegnap 20:15
 6/8 Mad Max2 ***** válasza:

Tehát...

45 éves vagy, van családod is, és most jöttél rá hogy szük a bőr a bránereden?

Fura mert én is az 50 felé megyek, de én inkább az ellenkezőjét tapasztalom, inkább tágul löttyed a bör a farkamon, sem mint feszülne.

Ezért tünik nekem furának eza dolog:)

tegnap 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Létezik olyan, hogy Atrauman sebfedő. Ez egy szürke háló, van ezüstös meg sima, és arra való, hogy a géz ne ragadjon a sebbe. A patikákban lehet venni. Azt nem tudom, hogy a te esetben szabad-e használni.
tegnap 22:48
 8/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Érdekes nekem és durva a sztori. Azt még megértem, hogy az érzéstelenítés fáj, de utána ha fáj, akkor azt nem tudom hogy lehet úgy végigcsinálni. Nem is vállalhatnak ekkora felelősséget az orvosok sem, mi van ha közben megugrasz vagy megmozdulsz hirtelen? Ha jó az érzéstelenítés, akkor nem fájhat.
tegnap 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!