Orvosoknak megengednétek h a hátsótokban "vizsgálódjon"?

Végstádiumú prosztatarákosként meg azt gondolnád: "ehh bárcsak hagytam volna azt a pár másodperces vizsgálatot és felfedezték volna!".
Az embernek a szituációról alkotott elképzelései, feltételezései sokszor gátló tényezők.
Valakinek hólyagtükrözése volt, miután felfedezték a hólyagdaganatot, utána pedig hólyagon keresztüli műtét. Sikerült megakadályozni az áttétet. Ha nem hagyta volna, már nem lenne köztünk.

41
Soha nem gondolok arra, hogy ilyen bajom lesz. Persze tartok tőle, de úgy vagyok vele, hogy egészen kicsi a valószínűsége. Remélem, lehet, hogy leélem prosztatarák nélkül az életemet. Akkor pedig csak feleslegesen aláznám meg magam egy vizsgálattal.

A hozzáállás rossz: nem alázod meg magadat, csak te gondolod úgy.
Ráadásul általánosítani is próbálod: "egy felnőtt férfi nem hagyná" stb.
Magánügy lenne - mint ahogy Kérdezőnek is saját magánügye - ha nem próbálnátok másokat is meggyőzni hogy a létfontosságú, diagnosztikát lehetővé tevő vizsgálatból hiúsági kérdést csinálva ők se engedjék.

43
Más-más az ingerküszöbünk: nekem letolt gatyával pucsítani, és tűrni, hogy a végbelemben turkáljon egy vadidegen, az megalázó. Irigylem azt, akinek nem.
Hidd el, nagyon sokan gondolják hasonlóan, elég csak itt, a gyk-n olvasgatni, vagy az orvoshoz járás statisztikáiról olvasni.

49
Szerintem annál sokkal többen. A csapból is az folyik, hogy nem járnak a férfiak.

49
"Prosztatarákszűrésen 2019-ben az 50 év feletti férfiak mindössze egyötöde vett részt,... "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!