Éjfél előtt képtelen vagyok elaludni. Miért van ez?
Tegnap össz-vissz 4 órát aludtam, aztán este csak éjfél után tudtam elaludni, pedig álmos voltam.
Hiába kelek mindennap 6 órakor, egyszerűen nem tudok időben elaludni. Hajnali 2-kor szoktam álomba szenderülni, és kezdem érezni a 4-5óra alvásaiamat.
Ez miért van?
(Középiskolás vagyok)
Szerintem meg nem azért van, gondolom ha valaki minden nap 6kor kel, akkor van dolga, tehát elfoglalja magát napközben
Én ugyanígy vagyok, akármennyit dolgozom, akármilyen fáradt vagyok, nem tudok éjjel 1-2 előtt elaludni, aztán alig bírok felkelni.
Ezt alvászavarnak hívják, leginkább úgy lehet kezelni, hogy megpróbálsz rutint vinni a napjaidba, pl. minden nap ugyanakkor zuhanyzol, ugyanakkor vacsorázol, aztán akkor beáll a szervezeted a normális lefekvésre jó esetben
Az is egyfajta alvászavar, circadian ritmuszavar legalábbis
A világ normális berendezkedése úgy van hogy reggel indul és este végződik, tehát ami ettől eltér az valamilyen formában kóros, tök mindegy milyen nevet aggatunk rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!