Miért nem tudom kialudni magam?
Érettségi előtt állok, így rengeteget gondolkodok és tanulok. Legalábbis próbálok.. Az elmúlt kb 3 hónapban már gondolkodni is alig tudok a szinte állandó fejfájás miatt. Programozok, matek házit a tanár a szünetre 3 érettségi feladatsort adott fel, máskülönben mindegyikre egyest ad. Év elején volt egy tanár csere, ez meg egy... Had ne mondjak róla semmit.
Kollégista vagyok szóval minden hétköznap fél 10kor "takarodó", de éjfélig is tudok tanulni/magolni (pl élretrajzot), aztán reggel meg így, idő előtt kelek fel. Ha hamarabb akarok elaludni, lehetetlen, csak órákig forgolódom.
Általában 7kor lemegyünk kajálni, utána össze pakolunk és 7:30-tól egészen 14:05-ig suli. Aztán ebéd, majd irány a koliba és tanulás. Néha elmegyünk sétálni pár km-t az esti kimenőben, de ez sem nagyon segít, hiába fárasztom ki magam, ugyan úgy változatlan az alvás ciklusom.
Most anya vett nekem egy Valeriana Teva nevű, elég büdös cuccot. Azt szedem, napi 2-t.
Sajnos nem. Hétfőtől péntekig suli, pénteken jövök haza, ami úgy kb egy fél délután és ez abból áll hogy lepakolok, bedobok cuccokat a mosógépbe, csinálok magamnak kaját, aztán leülök a laptop elé és programozok kicsit (egy blogot alakítgatok magamnak, mármint én írom meg az egészet), meg egy-egy meccset megyek egy játékban, amjd alvás. A szombat abból áll, hogy olvasgatok valami könyvet, vagy programozok, meg hallgatom azt, hogy anyám szid, mert épp nem mosogattam el, vagy mert a szobámban vagyok folyton (persze mikor ki pakolom a laptopot, akkor meg az a baj hogy miért nem bent csinálom a hülyeségem). Vasárnap délelőtt hasonlóan ugyan ez, délután a rossz utazási lehetőségek miatt a 20 km-re lévő városba (ahol a sulim is van) 2 és fél órát "utazok", amiből másfél óra várakozás az egyik átszállásomra a kettőből. Aztán találkozunk haverommal, és a koli előtt várunk 2 órát, mert csak 4-kor nyitják a kolit, addig meg az udvaron ülünk és várunk, beszélgetünk. Ilyenkor beszéljük meg a hétvégét, elmegyünk boltba ha kell még valami pl kaja, innivaló, ilyesmi, majd nyitják a kolit, csináljuk azt a matek beadandót amit kötelezővé tett a tanár (amit már említettem), utána ha készen vagyunk vele kb 2 órán belül, akkor átnézzük a tételeket csak úgy futólag, zuhany aztán hajnalig magyarozunk vagy szakmaizunk. A töribe hiába tervezzük, még bele sem kezdtünk, neki nagyon jól megy a töri. Szóval sajnos nem, nem tudok sehogy sem pihenni. Most jött a szünet ugyebár, gondoltam hogy na, most kipihenem magam, de nem úgy jött össze. Apám haza jött németből (ott dolgozik), ő meg eltervezte már hónapokkal ezelőtt hogy alakítja kicsit a nappalit (tapéta le, festék fel, ilyesmi) úgyhogy azt csináltuk, lenyírtuk a füvet ő bent én kint (mmint udvarom :D ), pakolásztunk a garázsban (nincs kocsi szóval inkább raktárnak szoktam nevezni mintsem garázsnak), boltba rohangásztunk, én többször is mert "Fiam lemaradt ez", "fiam ez is lemaradt", tegnap előtt például kétszer fordultam az utolsó percekben, mielőtt zárt volna a kisbolt. Meg persze van egy majdnem másfél hónapos kis húgom is, aki esténként jobban szeret beszélgetni, nevetgélni mint aludni, a fal pedig nem szigetel minden hangot szóval mikor a kis éles hangjával felnevet, azt én hangosbemondóval hallom. Vele is persze sokat foglalkozom ha tehetem, játszok vele meg van ilyen zenélős hülyeség is amit szeret, azt is elindítom neki néha, de az utóbbi időben nagyon nem megy már ez sem. Tudom jól, hogy pihennem kéne. Csak épp nem tudom kivitelezni. Hogyha lemegy az érettségi, elballagunk, akkor meg elvileg irány németbe mert apám kérdezte, hogy nem akarnék-e a nyáron ott dolgozni mert jó pénz van benne, az pedig ha jól tudom monoton gyári munka lenne, valami össze-szerelősdi, én meg németül egy kukkot nem tudok és nem is akarok elkezdeni németezni pár héten belül.Ha meg vége a nyárnak, jön az ötödév, ott meg nem tudom még mi lesz. Most elvileg ezen is változtattak, hogy mi lesz nekünk ötödéven.
Esküszöm, már egy élettörténetet írok lassan ehhez a kérdéshez :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!