Miért akarja anyukám és az orvos, hogy lefogyjak, annak ellenére, hogy én szeretem magam?
Az egy dolog, hogy a szüleid ezzel cukkolnak, mert ez elég sok családban elő fordul (sokszor indokolatlanul).
De ha már az orvos is azt mondja, ott már szerintem gáz van.
Azért azt sem ártana belekalkulálni, hogy a legtöbb gyerek 14-15 éves kora körül látványosan megnő, ahhoz pedig kell az energia, tehát jó része elmegy a feleslegnek. Nekem is van egy ismerősöm, akihez járok korrepetálni. Tavaly nyár előtt alacsonyka és duci volt, szeptemberre meg már magasabb lett nálam, pedig én sem vagyok alacsony, és, persze, látványosan le is fogyott. Igaz, ez nem mindenkinél így megy, de jó részt ez szokott lezajlani.
Ha más bajod nincs, esetleg lehet változtatni az étrenden; több zöldség, gyümölcs, sok folyadék (leginkább víz), kevesebb „mű”kaja és zsíros étel. Ettől nem fogsz (sokat) fogyni, de nem is lesz mindenféle bajod, mint például magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek.
Egyébként van olyan nő/lány, akinek kifejezetten jól áll, hogy van rajta valami, nem 20 kiló vasággyal együtt.
Egy infó lemaradt, hány kiló vagy és hány centi? A leírásod nem tűnik vészesnek, de tapasztalat, hogy az ember hajlamos elnézően hájacskákról beszélni komoly hurkák esetén is.
8-as, van igazad ebben, de sajnos a kamaszlányokra inkább az jellemző, hogy kicsit valóban megnyúlnak pár évre, és 15-16 évesen elkezdenek "asszonyosodni". Nem negatív értelemben írom, de bizony a lányok kamaszkori nyúlásra nagyon mulandó, és gyorsan nőies alkatuk lesz. Aki pedig gyerekként dagi, az felnőttként is jó eséllyel az lesz.
Itt nem fogyókúrára meg anorexiás önképre van szükség, szimplán ideje korán kialakított egészséges táplálkozásra, amivel minden egészséges ember testtömege nagyjából a normális tartományban van vagy csak 3-4 kilóval tér el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!